Utrata mocy na gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem:
instalacja Bedini (reduktor 120E), tacuma silnik 1.8. Ostatnio obserwuje spadek mocy na gazie, ujawnia sie podczas wciskania pedalu akceleratora. Robi to wrazenie, jakby do silnika naplywalo zbyt malo gazu. Nie jest to widoczne zawsze, ale pojawia sie dosc czesto, szczegolnie przy gwaltownych przyspieszeniach.

Podejrzewam, ze jest jakis problem z doprowadzeniem gazu (filtry?). Jezeli ktos ma w tej sprawie wiecej doswiadczenia - prosze o rade.

ile instalka mam przebiegu?

i rozumie że to będzie II generacja
tak?

na gazie przebieg 110 000 km (od nowosci).

Nie mam zamiaru zmieniac instalacji (a w kazdym razie chce zmienic jedynie to co konieczne)..

jg

na gazie przebieg 110 000 km (od nowosci).

Nie mam zamiaru zmieniac instalacji (a w kazdym razie chce zmienic jedynie to co konieczne)..

jg

sprawdź filterek gazu...........co 5kkm ja to wymieniam i to bedzie optymalny przebieg tego...........al etopewnie na przeglądach gazzu masz robione........reduktorem mechniki tez si epewnozajęli........to będą filtry albo gaz złej jakości.......reduktor to raczej nie

pozdr

pozwole sie podlaczyc pod watek...

dzis mialem pierwszy raz(ale kilka razy) taki przypadek, ale sie przejalem bo bylo to na srodku skrzyzowania

na niskich biegach dodaje gazu a tu nic tylko dalej sie wlecze , to puszczam gaz raz czy dwa dodaje gazu i idzie jak przecinak.

przejechalem na tej instalacji ok. 2,5 tys km, wiec to chyba nie problem z filtrem , a raczej ze swiecami (moga byc stare,niewiem kiedy byly ostatnio wymieniane)

i jeszcze jedno pytanie wlasnie o swiece: czy sa jakies specjalne wersje przeznaczone do samochodow z inst. gazowa??

pozrdo600!

Cytat:
2005-01-25 16:25:01, Forester pisze:
i jeszcze jedno pytanie wlasnie o swiece: czy sa jakies specjalne wersje przeznaczone do samochodow z inst. gazowa?? pozrdo600!

najlepsze rozwiazanie to normalna swieca jaka przewiduje producent samochodu,wywal te swoje stare i wstaw nowe zobaczysz roznice

tak jak mówi przedmówca...........ale

możesz też pokombinować np. ze swiecami NGK albo .ja tero mam Brisk Silver i nie narzekam a one są niby jakieś tam gazowe......wiem że przy nich wymiana jest już z góry określona co ile km.....nie narzekam

peace