MotoNews.pl

Webery + LPG ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawia mnie taka kwestia :czy przy tych weberach które chcą pomiektórzy zakładać można założyc instalację gazową ?

Jestem pewny, że tak. Widziałem kiedyś LPG w hondzie, która była zasilana 2 gaźnikami, to wyłącznie kwestia podłączenia. Na pewno taki układ wymaga dokładnej regulacji, ale nie ma przeszkód na 100%.

[ wiadomość edytowana przez: Lewy_lowicz dnia 2003-07-06 12:52:46 ]

Podejrzewam że można, w końcu to tylko inne gażniki. Ale przy Weberach i spalaniu przy nich to chyba trzebaby założyć butlę o wielkości całego bagażnika żeby cokolwiek pojeżdzić.
Andrzej

hehe chyba mozna tylko po co zakładać webery jeśli chcemy jeździc oszczędnie ???

No, ciężko z tym polemizować

podobno mozna sa jakies sklepy co sprzedaja miksery do takich gaznikow..slyszalem jedynie o czyms takim ale nie widzialem na oczy. W krakowie bedzie jezdził fiat 1100 2.0 dohc na dwoch gornossacych gaznikach i beda one nawiercane na gaz...
Ja tez bede mial u siebie w kancie w silniku OHV górnossace dellorto

NA 100% JEST TO JAKNAJBARDZIEJ MOZLIWE!!!Oczywiscie jezeli mowimy o poziomych podwojnych gaznikach serii np. WEBER DCOE,DELLORTO DHLA, solex xyz. (inne pewnie tez)
Wiem, bo moj brat chcial takie gazniki do UWAGA Lady NIWY zalozyc!, oraz wrzucic gaz.
Bylismy sie pytac w zakladzie gdzie montuja instalacje gazowe(krakow, baraki/garaze kolo stacji benz.dawniej ARAL teraz BP, za plecami hipermarketu Geant) wraz z moimi dellorto dhla, i gosc zobaczyl do jakiegos katalogu, i powiedzial ze gaz mozna wrzucic, tylko jakies tam miksery trzeba miec(nie znam sie na gazie wcale-wiem tylko ze sie dobrze pali).
Znalazl odpowiednie-ale koszt jest bardzo wysoki, a dodac trzeba ze nalezy miec 2, no bo 2 gazniki- ja kw tytule Webery, a nie weber!
Pozdr
juz niedlugo w mojej ladzie-oby

Cytat:
2003-07-07 22:50:34, Krzysztof-Fleszer pisze:
juz niedlugo w mojej ladzie-oby

niech no tylko prezes wróci z węgier z wałkiem
oj będzie się działo będzie

Oczywiście, że jest to jak najbardziej możliwe - to kwestia tylko odpowiednich mikserów pasujących na te gaźniki. W Wawie nawet można sobie takowe dorobić na zamówienie - bo cóż to takiego jest

Watek troche stary ale mam foto takiego miksera do gazu.Moge komus przeslac na mala aby wzucil na forum.

przeslac! przeslac!
JA poprosze - moj email w profilu albo na liscie klub.
A w ogole to skad to masz?

Zreszta ja to tylko z ciekawosci, bo gazu raczej nie bede zakladal - chyba ze jeszcze bardziej dopreze silnik

Bukson! PRoszę o fotkę! Ja od kilku miesięcy nachodzę zakłady gazownicze i albo mnie spylają do konkurencji, albo mówią , że załatwią , a potem twierdzą , ze się nie da...Wiem, że porządne firmy mają w ofercie miksery do dellorto i weberów, ale pomału tracę cierpliwość, że w Bydgoszczy czy w Świeciu jest ktoś potrafiący to sprowadzić....

Oto FOTO:

Mam nadzieje ze bedzie zyc to foto.

Niezłe zwężenie na dolocie....Przy wierceniu gaźników można tego uniknąć...Poza tym wąż doprowadzający w tym układzie będzie niebezpiecznie blisko kolektora wydechowego. A przepisy wymagają, żeby 14cm od kolektora nie było żadnej instalacji gazowej. Lepiej by było gdyby wąż szedł od góry ( na zdjęciu mikser jest obrócony - mały otworek wolnych obrotów (?) jest po lewej u góry )

Caly ten zetaw jedzi w Alfie Romeo 75 wiec tak jest kolektor wydechowy po przeciwnej stronie,wiec tam nie bylo problemu.W ladzie nie wiem jak to bedzie sie prezentowac

odswiezam temat:
czy ktos widzial w jakims sklepie albo u jakiegos gazownika takie mixery?? jezeli tak to w jakiej cenie i gdzie