| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MAGNUM 125 Reda | 2005-02-01 19:59:28 jak w temacie, kto mi powie przy ilu obrotach otwiera się druga dysza w gaźniku? wedłog moich testów na obwodnicy trójmiejskiej dopiero przy 3.500rpm...
dobrze wyczułem? potrzebne mi to, aby zacząć się bawić z gaźnikiem bo muszę przyśpieszyć ten moment a nie wiem na ile ustawić
|
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-02-01 20:02:40 A to nie zależy czasem od podciśnienia? Chociaż zależy kto ma jakie sterowanie, ale przy mechanicznym chyba można otworzyć w każdej chwili drugą, czy nie |
MAGNUM 125 Reda | 2005-02-01 20:06:22 Race, ja mam mechaniczny , ale nie wyobrażam sobie jak można otworzyć "w każdej chwili" " mam sobie żyłkę podłączyć i w czasie jazdy ciągnąć za nią ?
wiadomo z eotwiera się w pewnym momencie kiedy cięgno/haczyk dojdzie do odpowiedniego miejsca i zacznie ciągnąc drugą przepustnce.. ale mi chodzi o to wąsnie , jaki to jest moment
|
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-02-01 20:28:18
To jest moment gdy wciśniesz gaz na tyle mocno żeby zaczęła się otwierać druga przepustnica - skoro sterowana jest mechanicznie to zależy to tylko i wyłącznie od stopnia wciśnięcia pedału gazu, a prędkość obrotowa będzie po prostu wzrastać wtedy szybciej, jednak to jest skutkiem otwarcia drugiego przelotu a nie przyczyną . |
Nomad F&F Sympatyk Wspomnienie po Gdańsk | 2005-02-01 21:21:10
ten moment to u mnie tak z 4cm wciśnięcia pedału
jeżdziłem już w wersji gdzie było praktycznie synchroniczne otwieranie przepustnic... ale ruszenie tym spokojnie bez spalenia sprzęgła to spora sztuka... nie mówiąc już o spalaniu....
|