nie elegancko mówić o pieniądzach wiec nic nie pisałem na ten temat
układ hamulcowy zmieniony był już dawno, w ostatnie wakacje chyba się z nim męczyłem (nawet było coś pisane o tym). Tarcze to mniej znany wloski producent, do tego klocki mintex racing (mieszanki nie pamiętam), płyn hamulcowy również firmy mintex taki zestaw na przód, na tył tarcze orginalne + orginalne klocki (o jakieś lepsze zamienniki bardzo ciężko, a nie mogłem już czekać).
Przy tym zmienione wszystkie łożyska kół, z przódu z przymusu, tarcza za piastą i przy wymianie pada.
Koszt robocizny hamulców cenny orientacyjne, bo nie wszystko dobrze pamiętam:
na przód:
Tarcze - 300zl
klocki - 280zł
do tego koszt nowych piast z łożyskami + robocizna
tył:
tarcze - 150zł
klocki - nie pamiętam
Zawieszenie kosztowało w sumie dużo około 3,5tys. Najwięcej problemu było z amortyzatorami ponieważ jest to wkład w orginalna kolumne, a że normalnie jest ona nie rozbieralna dlatego trzeba było ją rozcinać, nagwintować i złożyć ponownie. Nie bolało tak po kieszeni tylko dlatego że zakup poszczególnych części rozłożył się w czasie.
Co do planów to zobaczymy czy się uda, najbliższe plany to:
- wymiana felg na większe (16'/17')
- zmiany wewnątrz to koniecznie fotele + pasy i montaż wskaźników
- no i zapewne jakiś bodykit ze względu na profil mojej firmy
to są te bliższe i bardziej realne do zrobienia jeszcze w tym roku.
napewno chce wiecej śmocy ale z tym nie bede narazie nic mówić co by nie zapeszać, no i druga sprawa to myśle nad wymianą przedniego układu hamulcowego (piasty/ tarcze/ zaciski) na większe tylko tu są wieksze problemy. Jak znacie kogoś kto juz to robił w Lantrze to chętnie uzyskam informacje od czego przekładał i jakie były problemy z przełożeniem.
Prośba do moderatorów co by mógł ktoś przenieść wątek do działu technicznego bo nie wiem czemu zapisał się w Giełdzie
Pozdrawiam