| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2003-08-18 12:10:07 masz cieżką sprawe bo w gli boscha nie ma auto diagnostyki i musisz szukac , posprawdzaj polączenia iw wiązki ukł. wtryskowebo, moze cos niekontaktuje. |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2005-02-23 15:13:17 poszukajcie na tym forum - calkiem niedawno byl interfejs omawiany i dalem linka do schematu
program - hmm no coz - poszukajcie programu Marka Seredy moze wam cos w koncu sie uda odczytac czego wam zycze a tak w ogole to slyszalem dosc czesto o opini ze bosch to najgorszy ze wszystkich rodzajow wtryskow stosowanych w poldku |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-02-23 17:25:36 Czy najgorszy? No ja nie wiem, Abimexem nie jeździłem. Ja tam specjalnie się nie czepiam. Wg mnie jeśli problem występuje tylko na gazie, to wina chwilowego zubożenia mieszanki. Trzeba może wyregulować najpierw? Albo filterek powietrza zmienić? |
rdt cinquecento nieruchome Radom | 2005-02-25 00:48:11 MichałSW- ja sie też nie czepiam poniewaz za krótko uzytkowałem cudze samochody z Boschem
To jest opinia diagnosty stamtad gdzie bylem na praktykach (potwierdzona w przypadkach ktore moglem poobserwowac) oraz z tego co zauwazylem jest to ogolna opinia na forum - bosche są najbardziej kapryśne a teraz -Tesc ma poldi-boscha i chcialbym zeby mi tak abimex brykał (inna sprawa ze mam wychlastany silniczek duzo bardziej ) |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2005-02-25 06:09:13 Rdt - mam nadzieję, że nie odbieasz moich uwag jako jakichś pretensji do Ciebie względnie ataku na Twoją opinię.
Jak ja czytam forum, to opinie o wyższości Abimex-a nad Boschem czy Boscha nad Abimexem pojawiają się w miarę po równo. Wiadomo, że jedno jest pewne - Abimex z silnikami Poloneza chodzi od MR89 (wersja holenderska samochodu). I chyba przez to miał okazję być dopracowany. Ale dość OT. Chciałem tylo wyjaśnić drobne kwestie. |