| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-01-23 20:45:10 Nie obawiaj się nic się nie stanie a nawet zagra lepiej.
Zalecane zabudowy do tego głośnika to : Zabudowa zamknięta: 21,2 l Zabudowa wentylowana: 35,4 l Ja stawiam na zabudowę zamkniętą - lepsza kontrola głośnika. |
MWMblack Car-Audio M-3000GT WLKP | 2005-01-24 10:02:42 Konkurenci tacy jak Earthquake, MTX ,hertz czy lanzar wypadają blado. Można nawet powiedzieć ,że JL 10W0 to taki pierwszy szczebel do Haj-endowego bassu . |
Rookie1984 Car-Audio Golf III Tomaszów Lubelski | 2005-01-24 15:31:35 Witam!!
JL Audio 10w0, fajny subik , ale z czasem napewno będziesz chciał zamienic go na coś "mocniejszego". Kolo od którego kupiłem wzmaka miał takie dwa włożone w skrzynię zamknietą i grało to bardzo fajnie, przy okazji tej tranzakcji wyszło na jaw że Rockfordy z serii PUNCH ( konkretnie model G600a4) wytrzymują na mostku obciążenie 2Ohm i to bez żadnej zadyszki...ale i suby nie były jakimś strasznym obciążeniem, tak że nie do koNca wiadomo co by było przy mocniejszych głosnikach.
PS. MTX wcale nie są złe, nawet seria THUNDER gra całkiem przyjemnie, a Lanzary to jak na mój gust mają za duże wymagania co do wzmacniacza, Hertz w połączeniu z mocnym wzmacniaczem daje niezły efekt ( znajomy z firmy CAR-HIFI powiedział że jak podłaczyli na próbę Hertza ENERGY 900 - 2 cewki do Rockforda BD 1000 to pozamiatał w całym sklepie )
Pozdro |
Bolls_no1 Profesjonalista Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2005-01-24 18:47:24 Zależy do czego potrzebujemy subwoofer, czy do efektów występujących w DB Dragu czy też żeby usłyszeć precyzyjny szybki bas. Często błędny montaż (zła obudowa, litraż itp) oraz niedopasowanie komponentów nie pozwala wydobyć z głośnika tego co potrafi. |