MotoNews.pl

Swiece jakie i za ile ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko jak w temacie jezeli teamt byl przerabiiany sory wyszukiwarka szwankuje ;]

Jakie swiece do hyundaia Accenta II i czy faktycznie one cos daja w porownaniu do standardowych

Pytam bo pare razy natknolem sie ze ludzie pisza ze na swicach mozna czesc mocy wydostac... jakos nie jestem do tego przekonany...

Przeciez do accenta oryginalnie przychodza swiece firmy NGK i ja nie widze potzreby zmieniania ich na cos innego bo sama firma mowi za siebie. Swiece ci nie dadza zbyt duzo konikow albo nawet wcale, wiec napewno nie odczujesz zadnej roznicy zakladajac jakies briski czy cos w tym stylu.

Miałem kiedyś HYUNDAIA II /16-cie miesięcy/ i jeżdziłem na BRISKACH - to że dają więcej mocy to bajka ale silnik lepiej i płynniej wchodził na obroty - co prawda jedną świecę przedmuchałem na wylot ale ogolnie byłem zadowolony, w obecnym autku /Citroen Xsara Picasso/ używam NGK /Brisków do Picasso nie ma/ i na pewno są lepsze od Sagem czy BOSCH.

Pozdrawiam
Piotrek

teraz juz nie masz Hyundaia??

dzieki wielki ;]

Troszke pozno zajrzalem do tego topicu , ale gdyby ktos mial jeszcze jakies watpliwosci to moze tu cos znajdzie; www.ngkntk.de/Technika.1296.0.html

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-01-04 16:31:10 ]

A co sadzicie o świecach AUTOLITE
Autolite
Dostałem takie nówki!Sa typowo do gazu!

Potwierdzam ze na Briskach silnik lepiej chodzi i wkreca sie. W sierpniu wykrecilem stare Boshowskie i wlasnie Briski zamontowalem. W Lantrze odczulo sie roznice po zmianie swiec,pozdro

ja śmigam na NGK i uważam że do Hultaja nie ma lepszych świec a testowałem i Bosche, Briski i coś jeszcze i najlepiej chodzi na tych

Ja również śmigam na Briskach Silver (do gazu) płynnie chodzi, nie czuć szarpnięć przy przełączaniu na gaz, oraz nie strzela kolektor. A dodatkowo inne starczały mi na 10 tys lub 9-8, obecnie mam drugą zmianę tych świec a poprzedznie Silverki należało wymienić dopiero po 15 tys. Ja się przekonałem do Brisków. 10 zł/szt.

Mam pytanko po ilu trzeba wymienic swiece - nie nalezy tylko trzeba... bo ja mam accenta 33 tys przebiegu - 5 lat a jak narazie sa tam seryjne czyli NGK bo z tego co pamietam to w ASO napewno nie wymieniali

Z tego co pamietam to w accencie I wymiana swiec jest co 30 tysiecy km.

czyli czas chodz odpala bez zarzutow