| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-01-31 18:04:30 pare pytan [kieds jzu zadawalem ale doszly nowe i inne]:
-zastanawiam sie miedzy zaocznymi a dziennymi...zaoczne tylko ze wzgledu na ewentualna prace...tylko na zaocznych podobno nie ma laborek, praktyk itp. ...jak to jest?...aha no i czy na wstep na studia sa jeszcze jakies dodatkowe egzaminy??!! -czy organizowane sa jakies dni otwarte na wydziale mechanicznym...i ew. kiedy? -jak to jest z matematyka i fizyka w koncu...slyszalem ze na studiach bedzie matematyka jakiej nie bylo [nie jest przewidziana] w liceum [jakies calki itp.] -zarzuccie jakie mniej wiecej robiliscie tematy teoretyczne co sprawia trudnosci itp. szczegolnie wiadomo matma i fiza..chodzi mi glownie o to co powinienem sie ewentualnie douczyc zeby nie miec zbyt wielkich problemow -duzo macie tam elektryki/elektroniki? ...narazie to tyle...jak cos mnie jeszcze bedzie nurtowalo to zapytam...oczywiscie koledzy z innych uczelni tez sa proszeni o wpisy i porady/odpowiedzi...waham sie troche miedzy polibuda lubelska...ale krakowska jakos jest taka moja upragniona dzieki z gory za pomoc!!!...aha...bardzo interesuja mnie jakies dni otwarte czy cos ;] |
RUFF 126p i.e Poznań | 2005-01-31 18:16:20 Ja uczeszczam na Polibude Poznańską, na studja dzienne masz napewno egzam z fizy i matmy, na zaoczne to zależy od liczby chetnych. Dziennych nieznam wiec ci tylko opisze jak jest na zaocznych. Zjazdy co 2 tyg sobota i niedziela. Ja jestem na wydziale Mechanika i Budowa Maszyn. Mam 4 przedmioty w I semestrze Matma, Fiza, Makroekonomia, Chemia. Dzień wygląda tak 3x1,5h matmy i 2x1,5 fizy reszta przedmiotów to pestka. Niewiem jak było w ogólniaku ale w tech o takiej matmie to nawet niesłyszałem, ale nie jest żle zawsze może być gorzej. Powodzenia |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-01-31 18:59:25 ok thx...zawsze madrzejszy jestem..chlopaki...piszcie dalej...aha...odnosnie tej matmy co o niej nie slyszales...chodzi Ci o to ze nie slyszales o takiej matmie jaka jest teraz na studiach...czy o takiej jaka napisalem???...jednak jednego jestem pewien...matme i fize mam na marnym poziomie...mimo ze to oglniak |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2005-01-31 19:05:32 na zaocznych sa laborki, przynajmniej u mnie - ii jest ich calkiem sporo. |
Buczek21 F&F Sympatyk Niska Suka zabrze | 2005-01-31 19:12:48 ja chodze na transport na polibudzie slaskiej,moja filia jest w bytomiu(7 semestrow inzynierskich studiów,teraz jestem na 5)
-ogólnie na dzienne egzamin z maty,przy ktorym matura to pikus ,pozniej przez całe 2 semestry najwazniejsza jest mata,i fiza...najwiecej godzin wykładów,cwiczeń i laborek...Mata w "kosmiczyny" wydaniu hehe całki,rożniczki,i pochodne..
fiza tez cała(od ogolnej,po optyke,"atomówke",i wszytkie działy... (u mnie konczyły sie egzaminami-rygorami,niezdanie=lot...) Ale wszytko zalezy na kogo trafisz..jakie podejscie... -pozniej z roku na rok coraz wiecej przedmiotow zawodowych..silniki,budowa,itd. -elektronika,i elektryka jest...teraz walcze z automatyka-cudowny przedmiot |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-02-01 22:27:30 dzieki chlopaki...cholerka...musze sie wziac za fizyke!!...marzy mi sie krakowska!! =D |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2005-02-01 22:38:56
haaaa lapowka ![]() napisze donos albo raczej notatke ![]() |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2005-02-02 11:22:17 Poochaty - zalezy od pracodawcow, ja z kolei wiem o zaocznych, ze jesli w ciiagu tych 9 semestrow zdobyles doswiadczenie zawodowe pracujac po drodze w roznych firmach i przy okazji skonczyles szkole wyzsza masz wieksze szanse niz niektorzy po dziennych. Powod - praktyka zawodowa, ktorej nie zastapi nawet najlepsze wyuczenie teoretyczne. moi znajomi z branzy elektromechanicznej nie maja problemow ze znalezieniem pracy studiujac lub konczac studia zaoczne. sama teoria to nie wszystko. |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-02-02 13:01:48 Na gdańską zapraszamy;] |
cypherius F&F Sympatyk czarny/niebieski Płock/Słupno | 2005-02-02 13:03:11 duzo ludzi w historii nie mialo tzw. "teorii", a wiedzieli co robia i robili to dobrze, lepiej niz inni. Przyklady mozna mnozyc. Teraz jest chory system, liczy sie dyplom - ktos musi z tym skonczyc.
odnosnie studiow - wg mnie przydatne sa laborki, zajecia praktyczne. wyklad to czasem o kant dupy potluc. |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2005-02-02 13:03:36 delphi, valeo i wiele innych duzych firm ma kontrakty wlasnie z pk i agh.
osobiscie uwazam ze i tak w przyszlej pracy bede wykorzystywal 5 moze 10% swojej calej wiedzy zdobytej na studiach. ale tak to juz jest skonstruowane. 100 razy bardziej wolalbym isc na praktyki niz sie uczyc jakiejs zaropialej np. mechaniki plynow, z ktorej tak czy siak 99% studentow nic nie pamieta. wiadomo chodzi o ogolne rozwiniecie sie techniczne ale w praktyce i tak bedzie zupelnie co innego. i tak w pracy bedzie sie trzeba na nowo uczyc wielu rzeczy. |
barakuda F&F Sympatyk Fiat 132/Fiat125 lubartów | 2005-02-02 13:05:38 a ja studiuje na polibudzie lubelskiej na 4 roku samochody i ciągniki , no i szczerze to cięzko powiedziec czy można ta uczlnie polecic , o ile jest sporo ciekawych przedmiotów o tyle nie ma prawie żadnego żeby nie było jakiegos ale , nauki jest tak średnio zalezy z czego i dla kogo , największą bolączką prawie każdego studenta PL jest mechanika , wytrzymałość i PKM , matma o dziwo pomimo że kadra jest w większości mocno wymagająca ale do przejścia, a materiał niczym nie przypomina liceum , ale jeżeli ktos troche kuma o co chodzi w mechanie i pochodnych tematach nie będzie miał problemów, a przedmioty typowo zawodowe są ale nie zawsze w takiej formie jak by się można było spodziewac |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2005-02-02 13:07:23 w piatek egzamin z pkmu ma wlasnie. a widze to fatalnie. ale sa jeszcze 2 terminy ![]() |
ulik87 900tka Nałęczów | 2005-02-02 20:15:12 o kolego Barakuda...ja sie wybieram jakby co na samochody i ciagniki na PL gdyby sie na PK nie powiodlo ;]...ale o dziwo na PL nie biora pod uwage oceny maturalnej z fizyki!!! tylko polski angielski i matme!! =/...no nic...pozyjemy zobaczymy...na pewno jedno z dwoch bedzie moje ;]...dzieki i pozdro!! |
barakuda F&F Sympatyk Fiat 132/Fiat125 lubartów | 2005-02-02 23:30:41 za moich czsów jeszcze i fiza była ważna , ale cóż , jak juz tu trafisz to strzeż się JB czyli jeams banaszek pkm (chłop w czasach ogólnej komputeryzacji każe rysować w tuszy brrrr ale potrafi wiele nauczyć) a dwa złotego króla czyli krzysia kęcika , a jak już trafisz do naszej "elity" to zgłaszaj sie po pomoc w różnych projektach jak trzeba to pomożemy ![]() |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2005-02-02 23:40:54 poochatemu nie wierzcie opier...a sie jak moze i sciemnia haha, na powaznie to jak nie przyłożycie sie do majcy i fizy to trzeba mocno lawirować.Pozdro.Haha |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2005-02-03 00:04:03 jak każdy szanujący sie student polibudy nie czytałem całego wątku (bo sobie pije ),ale polibuda to dla mnie(jak piszecie matma .fiza) PKM!! a reszta to już poprosty detale!!----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek |