[Kierownica] - za zimna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem jak wam ale mi w mrozne dni bardzo przeszkadza zimna kierownica Moze ktos wymyslil jakis patent Tylko prosze o normalne odpowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: Koot dnia 2007-02-09 17:32:28 ]
[ powód edycji: Zmieniałem tytuł. ]

..sa pokrowce na kierownice takie z pluszu...

Można jeździć w rękawiczkach tylko wtedy się ręce ślizgają - albo ustaw nawiew na ręce

Cytat:
2005-01-27 08:33:12, michasmaniak pisze:
Można jeździć w rękawiczkach tylko wtedy się ręce ślizgają - albo ustaw nawiew na ręce

to trzeba jeździć w odpowienich rękawiczkach...

Skórzane rękawiczki, to załatwi problem (ślizgają się mniej niż ręce)

A ja mam pokrowiec z jakiegoś twardego materiału i spokojnie w rękawiczkach się da prowadzić. Jednak w miarę możliwości wolę bez nich. Zawsze to lepsze wyczucie kierownicy.

Cytat:
2005-01-27 08:23:17, minio77 pisze:
Nie wiem jak wam ale mi w mrozne dni bardzo przeszkadza zimna kierownica Moze ktos wymyslil jakis patent Tylko prosze o normalne odpowiedzi

Moze podlap patent z formuly 1. Tam zakladaja takie pokrowce na opny zeby je rozgrzac wiec sproboj z czyms takim na kierownice

proponuje codziennie wyjmowac kierownice z samochodu (po pewnej wprawie zajmuje to okolo 5 minut) i trzymac kierownice w domu przy kaloryferze

Cytat:
2005-01-27 10:03:39, Rys1977 pisze:
proponuje codziennie wyjmowac kierownice z samochodu (po pewnej wprawie zajmuje to okolo 5 minut) i trzymac kierownice w domu przy kaloryferze

Jak to Caro to góra 2 minuty.

widzialem gdzie suszarke do wlosow podlaczana do gniazdka zapalniczki w samochodzie - poswiecajac 1 minute mozna sobie ogrzac kierownice cieplym powietrzem z suszarki

Cytat:
2005-01-27 10:25:29, Rys1977 pisze:
widzialem gdzie suszarke do wlosow podlaczana do gniazdka zapalniczki w samochodzie - poswiecajac 1 minute mozna sobie ogrzac kierownice cieplym powietrzem z suszarki

Ten patent może mieć nawet szersze zastosowanie Zamiast skrobać szyby, można je ogrzać a lód sam spłynie , a ogrzewając szyby od środka osiągamy podwójną korzyśc, dodatkowo nagrzewając wnętrze

Cytat:
2005-01-27 08:23:17, minio77 pisze:

A siedzenie Ci nie marznie

Ja ostatnio kupiłem pluszowy pokrowiec (16 zł z jedną opaską na pas), bo też mnie to drażniło. W jakimś stopniu jest lepiej znaczy cieplejsza kierownica, ale ile się namęczyłem żeby założyć uff dobrze, że na siłownię kiedyś chodziłem sporo , ale i pasuje mi do pokrowców na siedzeniach tylko że pokrowce już trochę zużyte a pokrowiec na kierownicę świeci nowością!

Jak dla mnie to kierownice jedynie można obszyć ( nie kupić nakładkę skayową w biedronce) skórą. A nie czymś co mogłoby spowodować uślizg rąk na kole kierowniczym.

[ wiadomość edytowana przez: Mokry dnia 2005-01-27 11:18:38 ]

ja tam nie pamiętam żeby mi było zimno w ręcę od kierownicy, fakt na Syberii nie mieszkam tylko w Warszawie....
A te pokrowce - bez komentarza.... Kierownica musi mieć pewny uchwyt, a nie ślizganie po futerku...

Pomimo prośby w tytule, uznaję ten problem za śmieszny...

jedyne czego nie toleruję to aluminiowe gałki do zmiany biegów - do nich faktycznie ręce potrafią przymarznąć

Cytat:
2005-01-27 13:13:33, Makaveli pisze:
ja tam nie pamiętam żeby mi było zimno w ręcę od kierownicy, fakt na Syberii nie mieszkam tylko w Warszawie.... A te pokrowce - bez komentarza.... Kierownica musi mieć pewny uchwyt, a nie ślizganie po futerku... Pomimo prośby w tytule, uznaję ten problem za śmieszny... jedyne czego nie toleruję to aluminiowe gałki do zmiany biegów - do nich faktycznie ręce potrafią przymarznąć

popieram

mod mógł edytować posty a nie usuwać.

ale co mi tam.

acha. ja mam aluminiową gałkę zmiany biegów, ale mi jakoś ręka do niej nie przymarza...

pamiętam jak byłem mały i jeździłem jeszcze autobusami typu jelcz czy berliet, zawsze przy kierowcy , to driverzy mieli rękawiczki jednopalcowe pozakładane na dźwignię zmiany biegów...

Ja zwykle jezdze w rekawiczkach rowerowych - szczegolnie jak jest zimno (mam strasznie sliska kiere, a w zimie do tego zmarzniete rece). Ale chyba zakupie sobie jakies fajne rekawice przeznaczone wlasnie do samochodu.

Proponuje zakupic takie lapawice:

Tanio i duzo

lub

Szybko sie brudza...

a tak na powaznie to wezme dzisiaj od brata cos takiego:

Nomex'y - zobaczymy jak sie sprawdza

Cytat:
2005-01-27 14:24:24, BolimA pisze:
Proponuje zakupic takie lapawice: Tanio i duzo

Te ostatnie są najlepsze i nie ma mowy o poślizgu rąk na kierownicy