Jestem pechowcem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam mały problem. Właśnie zmieniałem pióra wycieraczek i ramię po stronie pasażera po odgięciu do wymiany tegoż pióra samo się zamknęło, no i szybka pękła. Mam do wymiany szybę i tutaj mam pytanie czy można kupić oryginalną szybę ze znaczkiem bmw, oczywiście nie z salonu, może być używana. Kupiłbym nową (ze wstawieniem niecałe 400 zł), ale przy sprzedaży nikt mi nie uwierzy, że była stłuczona w tak idiotyczny sposób. Ps. mam jeszcze renault megane i rok temu w niej też zbiłem szybę - uderzułem w lusterko wewnętrzne i buch - pajączek jak się patrzy ! Obliczyłem sobie, że szyb czołowych wymieniłem na 8 aut 7 - ładna średnia prawie 100 % i to można chyba nazwać pechem !!! ( szybka kosztuje ok 240 zł, wstawienie 100 zł, i jeszcze jakieś klipsy 50 zł).

zrób fotki tej peknietej szybie dla przyszłego potencjalnego kupca, a sam wklej zwykłą.
pozdrawiam

wiem, ale wiesz jacy są dziwni ludzie zawsze będą wydziwiać. PS. bym się tak nie pier ..., ale autko jest stan igła oryginalne 47 tyś kilometrów przebiegu, stan super, miał tylko wymieniany przedni błotnik bo niemka się gdzieś nie zmieściła. Oryginalne opony, hak ani razu nie założony, jasna tapicerka ideał, zawieszenia super - tarcze prawie nowe, a silnik jak nowy czyściutki i widać, że nie myty chemicznie. W Niemczech miał malowany tylni błotnik. bo musiałem to poprawić, bo zpiepszyli jak to oni ... . Tylko kolor dziwny jak na bmw - niebieski, tylko taki sam jeden znalazłem w internecie i to w Niemczech, no ale kolorem się nie jeździ.Pozdrawiam

skoro tak, to jeździj z taka szybą dla satysfakcji przyszłego kupującego.
pozdrawiam

nie wiem dla czego koniecznie chcesz oryginalną, ale raczej cięzko będzie takową znaleźć. Poza tym transport itd. A przez nieoryginalna chyba to samo widać. A tak poza tym to poprzedni własciciel mojego samochodu miał taką samą akcję. Wstawił mi szybe nówkę i jestem zadowolony. A pomysł ze zdjęciami niezły he he

Zrób fotki i tyle - prawda jest taka, że jak autko jest w dobrym stanie i jeżeli komuś się spodoba na tyle, że będzie chciał je kupić to zrobi to bez względu na wszystko! Narzekają przeważnie Ci których nie stać i chcą sobie pokozaczyć jacy to znawcy motoryzacji itd itp! Sam wiem to po sobie, kilka aut sprzedałem i mase ludzi przychodziło i marudziła nawet jak autko było idealne, a czasem połowa nie była sprawna i jak ktoś sięnapalił to na nic nie patrzał i brał!

Jest dokładnie tak jak Aldik mówi, też sprzedałem już pare samochodów i zawsze czepiali się najmniejszych szczegułów ludzie których nie było stać, a Ci którym sprzedałem auta byli bardzo zadowloeni ogółem, silinikiem a nie zwracali wogóle uwagi na jakąś np. ryse na lakierze. Tak więc zrób fotki i wstaw zwykłą szybe, bo pozatym jak ktoś będzie chciał się przyczepić to zaraz zacznie Ci jęczeć że na przdniej szybie jest inna data niż na bocznych (nigdy nie wiem skąd oni biorą te daty) i nie będzie ważczy oryginał bmw czy nie.

No własnie z tymi datami też się zgodze, ale głupki przeważnie patrzą na boczne szybki! Na przednią chyba nikt nie zerka.

Przez nową szybę, nawet nieoryginalną, będzie lepiej widać niż przez starą oryginalną. Szyba jest normalną częścią zamienną i wymienia się nie tylko po stłuczeniu w kolizji. Częstą sytuacją są pęknięcia przedniej szyby w wyniku uderzenia kamyczka w czasie jazdy. Niektórzy wymieniają przednią szybę nawet jeśli nie jest pęknięta, tylko zużyta (chropowata). Więc dlaczego samochód z powodu wymienionych szyb miałby być gorszy przy sprzedaży?