MotoNews.pl

Lpg i turbo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy jest wogóle mozliwe zalożenie sprężarki do silnika zasilanego lpg?jezeli tak toz czego dobrac do poldzia 1.4mpi.czy to wogóle ma sens??

To niemożliwe bo gazownia by świrowała i gasłoby auto zamiast dostawać kopa

Pewnie ze jest mozliwe!! Malo to aut z turbina i gazem jezdzi. Trzeba tylko dobrac dobrze instalke.

normalnie lazilo mi to dzisiaj w nocy po glowie i powiem ze hmm nie wiem sam a pomijam ze fajnie jest sie zalogowac a przynajmniej podpisac

Ale to nie ma większego sensu... przesada i tyle, w ogóle turbo w polonezie to musi być bardzo lajtowe i trzebaby zwiększyć częstość chodzenia wokół auta i przyglądania mu się w poszukiwaniu czegoś ciekawego

no mi akurat juz nie chodzilo o samego poloneza tylko tak ogolnie tutbo i gaz jak to poprostu wyglada i czy jest np duzo drozsza instalka od normalnej

Kumpel ma w Golfie4 silnik 1.8T i założył gaz no i same zalety: auto zmulone a spalanie 15l/100km. Ale jakby miał instalacje na bezpośredni wtrysk gazu to może byłaby inna rozmowa... ale i inne pieniądze a jak ktoś kupuje auto i rezygnuje z wszystkiego innego po to żeby mieć Golfika to nara

jak widziałem post Michasmaniak i hasło GOLF to już od razu było wiadomo żebedzie zabawnie

Nie no tylko taki przykład podaje... oczywiście Golf technicznie to bardzo dobre auto i jeżeli ktoś czuje się urarzony to przepraszam ale tak jakoś mi się powiedziało

tak i mają niezłe promocje w sprzedaży.. czasem dres dodają i łańcuch na ręke żeby za oknem szło bujać a ostatnio dość częstym zabiegiem jest dzokejka.. (zmiana image'u ?? )

najbardziej nie rozumiem czemu w tych golfach tak krzywo siedzą za kierownicą - tak jakby się o oba siedzenia chciał oprzeć kierowca hmmm

bo oni tak już przygotowanie pod gangsterke robią.. że naj bedą do niego szczelać to pyk i go nie ma

hehe znowu OT.. ale sie przylacze - czy mowicie o kolesiach ktorzy jezdza z lokciem opartym na fotelu pasazera ? tak to zdecydowanie swietnie wyglada, a jakie bezpieczenstwo? ciekawe czy lusterka przestawiaja?

a instalka i owszem i gaz za 4tysiaki i po problemie... do roverowskiego silnika byly oryginalne turbiny tyle ze kosztowala nowa cos z 6000pln.. kiedys gdzies slyszalem... wiec jakby wydac 4+6+wartosc poldka powiedzmy ze z 4 to daje 14000pln... za to to juz lepiej sobie kupic cos co bedzie na wstepie szybsze...

ok.wszystko sie zgadza.tylko czemu piszecie o golfie i innych tam?cały czas szukam kogos kto widział lub wie jaką sprężarke da sie założyc do poldka 1.4 z lpg.aczkolwiek linki mile widziane.Panowie prosze nie zmieniajcie tematu.

pozdrawiam

Cytat:
2005-01-27 10:12:34, wykolejeniec pisze:
ok.wszystko sie zgadza.tylko czemu piszecie o golfie i innych tam?cały czas szukam kogos kto widział lub wie jaką sprężarke da sie założyc do poldka 1.4 z lpg.aczkolwiek linki mile widziane.Panowie prosze nie zmieniajcie tematu. pozdrawiam

jesli znajde to wrzuce ci temat.
jest do tego silnika oryginalne turbo Rovera (chyba 160 KM).
tylko nie wiem co na taka moc i most i wal i caly poldek Ci powie.
Sprobuj sam na stronach rovera.
to ten sam silnik co w Poldzie

[ wiadomość edytowana przez: flowerman dnia 2005-01-27 10:29:34 ]

Cytat:
2005-01-26 17:20:32, Anonymous pisze:
czy jest wogóle mozliwe zalożenie sprężarki do silnika zasilanego lpg?jezeli tak toz czego dobrac do poldzia 1.4mpi.czy to wogóle ma sens??

To tak jak mówią Angole : jakby jednocześnie chcieć mieć ciastko i zjeść ciastko ! - Czyli , żeby auto jeździło za grosze , a odjazd miało jak fura za grubą kasę ! Albo rybki , albo akwarium , kolego ....

PromotoR z wawy ma przygotowane zestawy turbo do 1.4 Hondy. Roverek jest podobny konstrukcyjnie wiec pewnie by ten zestaw pasowal. Ale wtedy skrzynia, wal i most tez trzeba wymienic!

kompel mial zainstalowana turbinke w poldku z silnikiem 2.0 i jezdzil na samym gazie. tyle ze nie dociagna do konca sprawy z smarowaniem i turbinke szlak trafil ale demon byl niesamowity