| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2005-01-19 12:23:05 No i jest Moje 131 z powolnego żuczka zamienia się w drapieżnego potwora
Dzięki pomocy kolegów Mrozka i Piotrka z FSO-PTK od wczoraj pod maską mojej 131 gości silnik, który sprawi, że moje serce będzie dużo częściej szybciej biło Swapik z 1.3 OHV na 2.0 DOHC przebiega w miarę sprawnie. W chwili obecnej silnik już odpala ale pozostało jeszcze uporanie się z wydechem (dwururka od 2.0 za bardzo nie chce pasować i wali o podłogę), podłączenie układu paliwowego, przykręcenie drążka stabilizatora, poprawne podłączenie obiegu płynu i sprawienie żeby otwierały się obie przepustnice w gaźniku.
Silnik nie jest takim "zwykłym" 2.0. Ma zrobioną po mojemu głowicę, która jest splanowana równo z gniazdami zaworowymi, powiększone i spasowane kolektory, lekkie koła rozrządu i kilka innych drobnych modyfikacji. Poniżej kilka fotek z przeprowadzonej wczoraj operacji
Na dziś planowane są testy drogowe |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2005-01-19 12:33:55 oj bedzie sie dzialo
jak ja to lubie -kolejny maly zapierdalacz. przez najblizsze pol roku bedziesz mial niezla zabawe na ulicy z szportowymi szamochodami z bedluukami
potem juz cie deda znac
milej pracy zycze. |
GT Żaba Hindenburg | 2005-01-19 12:40:53 Widze ,że Piter pozdrawia caly swiat na tej fotce |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2005-01-19 18:59:28 a masz mosta ze szper-dyfrem coby rowno na 2 laki niutkami napierał? |
Piter20 (M) A3 WRC | 2005-01-19 21:36:09
Na zlocie we Wrocku powiem Ci kogo konkretnie ![]() |
Cichy_polonez Golf Gliwice | 2005-01-19 22:14:25 Seru miodzio ![]() |
-SerU- F&F Sympatyk Fiat 131 Wroclaw/Maidstone | 2005-01-29 15:48:15 Mały edit
Samochód już śmiga jednak konieczna okazała się wymiana uszczelki pod głowicą-nie mogłem znieść gejzera w zbiorniczku i mrozu w samochodzie.
Uporałem się także z wydechem (rozwiązanie chwilowe, bo na wiosnę będzie kompletny wydech robiony na zamówienie z pięknym kolektorkiem 4-2-1, komorą rozprężną itp.)
Wrażenia z jazdy są oszałamiające. Samochód ciągnie do przodu jak oszalały. Naprawdę nabrałem do niego dystansu-trzeba uważać z gazem bo tył ucieka na każdym zakręcie Na śniegu najlepiej się nim rusza z trójki |