Pasek rozrzadu- naklejka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po odkreceniu osłony paska rozrzadu znalazłem taka oto nalepke :[IMG]e:pasek.jpg[/IMG]. Bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu co z tego mozna wyczytać. czy cyfry 052609 oznaczają stan licznika przy którym wymieniono pasek?

I pytanie do posiadaczy wersji nadwozia "kombi": Czy ktoś może znalazł sposób na wyciszenie odgłosów zawieszenia i opon dobiegających z bagażnika?/ Czy moze ja mam uszkodzoną izolacje akustyczną??

Ok bede wdzięczny jak ktoś mi podpowie jak zamieścić obrazek bo nie mam do dyspozycji żadnego serwera

[ wiadomość edytowana przez: gjw dnia 2004-12-29 21:38:42 ]

[ wiadomość edytowana przez: gjw dnia 2004-12-29 21:41:30 ]

Cytat:
2004-12-29 21:37:02, gjw pisze:
Po odkreceniu osłony paska rozrzadu znalazłem taka oto nalepke :. Bardzo proszę o pomoc w rozszyfrowaniu co z tego mozna wyczytać. czy cyfry 052609 oznaczają stan licznika przy którym wymieniono pasek? I pytanie do posiadaczy wersji nadwozia "kombi": Czy ktoś może znalazł sposób na wyciszenie odgłosów zawieszenia i opon dobiegających z bagażnika?/ Czy moze ja mam uszkodzoną izolacje akustyczną?? Ok bede wdzięczny jak ktoś mi podpowie jak zamieścić obrazek bo nie mam do dyspozycji żadnego serwera

naklejki nie widać
a jeżeli z tylnego zawieszenia dochodza stuki to wymień amortyzatory

obrazek możesz wstawić na serwer tutaj
a potem skopiować skrót IMG...IMG i wstawić go na forum

co do naklejki to nie pomoge bo jej nie widze

ale co do drugiego to
jesli wszystkie podzespoly w zawieszeniu i nie tylko (lozyska,amorki itd )masz ok
a nadal dobiegaja jakies dzwieki to mozesz je dosc mocno wytlumic matujac nadkola plastikowe (ok 20zł/szt) a i blache mozesz ochronic .,., w combi extra leza bo zaslaiaja cala przestrezn nadkola nie tak jak w h/b np ze sa "rozciete" w polowie (na amortyzator).,.,

pzdr

PS
co do nadkoli to polecam firmy"razew-plast",matowalem kilku firm,te sa najlepsze oryginalnie ford takowych nie przewiduje, a dlatego razew plast ze maja wyzlobienia na rant nadkola zrobiony ,nie trzeba po brzegu zadnych dziur wiercic ,extra pasuja ,wystarczy od srodka 2 wkrety(np dekarskie-1szt ok 35groszy z gumowa podkladka,nie dostanie sie nigdzie woda)wkrecic i git , a na rant (nadkole plastikowe-blacha)mozna polozyc silikon bezbarwny i bedzie git ,oczywiscie przed matazem warto by bylo porzadnie wymyc nadkole i zakonserwowac antykorozyjnie.,.,

"gjw"
chyba cos pokrecilem z tym combi .,.,zasugerowalem sie fordem "mss"

pzdr

Cytat:
2004-12-30 23:57:02, grzesiekrbk pisze:
"gjw" chyba cos pokrecilem z tym combi .,.,zasugerowalem sie fordem "mss" pzdr

ale GJW pytał sie o kombi

Cytat:
2004-12-30 23:54:33, grzesiekrbk pisze:
co do naklejki to nie pomoge bo jej nie widze ale co do drugiego to jesli wszystkie podzespoly w zawieszeniu i nie tylko (lozyska,amorki itd )masz ok a nadal dobiegaja jakies dzwieki to mozesz je dosc mocno wytlumic matujac nadkola plastikowe (ok 20zł/szt) a i blache mozesz ochronic .,., w combi extra leza bo zaslaiaja cala przestrezn nadkola nie tak jak w h/b np ze sa "rozciete" w polowie (na amortyzator).,., pzdr PS co do nadkoli to polecam firmy"razew-plast",matowalem kilku firm,te sa najlepsze oryginalnie ford takowych nie przewiduje, a dlatego razew plast ze maja wyzlobienia na rant nadkola zrobiony ,nie trzeba po brzegu zadnych dziur wiercic ,extra pasuja ,wystarczy od srodka 2 wkrety(np dekarskie-1szt ok 35groszy z gumowa podkladka,nie dostanie sie nigdzie woda)wkrecic i git , a na rant (nadkole plastikowe-blacha)mozna polozyc silikon bezbarwny i bedzie git ,oczywiscie przed matazem warto by bylo porzadnie wymyc nadkole i zakonserwowac antykorozyjnie.,.,

A masz może namiary gdzie takowe nadkola można kupić bo noszę sie z zamiarem założenia do mojego kombi-aczka

Naklejka wygląda tak:

(dzięki za podpowiedź gdzie go umieścić).

A nadkolami to świetny pomysł, bo autko w tym tygodniu jedzie na "odrdzewianie błotników"

[ wiadomość edytowana przez: gjw dnia 2005-01-02 19:01:46 ]

nio jasne za mam
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA TWORZYW SZTUCZNYCH
IMPLAST Lucjan Zając
41-948 Piekary Ślaskie ul:Stalowa 14
tel/fax: 032 391-85-95
tel:391-85-94

jak ostatnio kupowalem nadkola do h/b(tył) to zaplacilem 18,30zł za szt
kupilem tam tez oslone pod silniik jest ok(wmiare gruby,dosc elastyczny plastik) 122 zł ,silniczek ciszej pracuje ,od spodu czysty(szczególnie pasek wieloklinowy),nie grzeje sie a chodza opinie ze z oslona sie grzeje ,u mnie jest wszystko ok

pzdr

nio jasne za mam
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA TWORZYW SZTUCZNYCH
IMPLAST Lucjan Zając
41-948 Piekary Ślaskie ul:Stalowa 14
tel/fax: 032 391-85-95
tel:391-85-94

jak ostatnio kupowalem nadkola do h/b(tył) to zaplacilem 18,30zł za szt
kupilem tam tez oslone pod silniik jest ok(wmiare gruby,dosc elastyczny plastik) 122 zł ,silniczek ciszej pracuje ,od spodu czysty(szczególnie pasek wieloklinowy),nie grzeje sie a chodza opinie ze z oslona sie grzeje ,u mnie jest wszystko ok

pzdr

aha razew plast to robi fajne maty do bagaznikow.,.,.
pomylilo mi sie

pzdr

No dobrze. a czy ktoś już sie spotkał z taką nalepką jaką zamieściłem niżej? Nie chciałbym zaczynać kolejnego postu na ten temat a zależy mi na fachwej opinii.... wymiana rozrządu to jednak droga rzecz.

ale ta naklejka raczej nic nie wnosi do sprawy - jezeli nie wiesz kiedy byl wymieniany to dla swietego spokoju wymien

... niop ..... naklejka naklejką ..... ale jezeli nie znasz auta od początku to na twoim miejscu rozrząd bym zrobił ...... na niej na pewno nie ma nic odnośnie paska ..... może to być np naklejka identyfikująca dana część .... potrzebna tylko w fazie składania samochodu .....

mily widze ze nasz dzisiejszy duet rozwiaze wszystkie problemy

... hehe ..... konsultanci ..... .....

tak jak koledzy powyzej wywnioskowali jest to nalepka z numerami seryjnymi danej czesci i nic ona nie wnosi co do paska i terminu lub stanu licznika kiedy byl on wymieniany