Ringi w E-32

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam ponownie

Kupilem sobie ringi do siodemy, tyle ze mam problem z ich zamontowaniem. W normalnym warsztacie nie chcieli mi ich zamontowac - zbyt skomplikowane bo instalacja gazowa, miksery kolo reflektorow i trudno sie do nich dostac. Poza tym trzeba rozklejac klosze aby je zamontowac.
Gdzie w W-wie moge podjechac, zeby mi je zamontowali i ile moga za to chciec?

Z gory dziekuje!

Lampy trzeba całe zdemontować. Zbić klosze, zamocować ringi, wkleić nowe szkła i podłączyć do pozycji.

trzeba je zbic ? nie da sie rozkleic pod temperatura ? Z kad wezme pozniej same klosze ?

Cytat:
2005-02-09 22:44:04, b-a pisze:
Lampy trzeba całe zdemontować. Zbić klosze, zamocować ringi, wkleić nowe szkła i podłączyć do pozycji.

nie rozumiem po co bić dobre klosze
gdybyście przeczytali wszystko na forum na temat ringów to byście wiedzieli że wystarczy zdemontować reflektory i włożyć je do piekarnika nastawionego na 200stopni na około 10min.potem je wyjąć używając grubych rękawiczek aby sie nie popażyć,podwarzyć czymś szkło(np.śrubokrętem) i oddzieli się bez problemu.jeżeli chcemy pózniej założyć klosze to można uzyć np.sylikonu bezbarwnego.powodzenia

Komplet nowych szkieł kosztuje koło 160zł.Nie wiem czy warto się bawić z grzaniem starych szkieł.Ja grzałem i ostatnie pękło.Zamówiłem nowe i jestem zadowolony.

b-a, a jeżeli ktoś ma nowe lub prawie nowe lampy? nie wiem czy będzie zadowolony z tego że musi je zbić.po co robić sobie zbendne koszta,za 160 zł będzie sporo wachy a jak zbijesz to wyrzucisz wszystko do kosza na smieci.

Cytat:
Zbić klosze

ale i tak musisz sie bawić w odklejenie tego co zostanie. swoją drogą warto chyba sprobować odkleić zamiast bić od razu. zawsze to parę złotych zostanie w kieszeni.

Cytat:
Ja grzałem i ostatnie pękło

może zbyt słabo było pogdrzane, lub zbyt szybko chciałeś je zdjąć?
pozdrawiam

Bardzo wam dziekuje. Ja tez uwazam, po przeczytaniu waszych rad, ze chyba warto najpierw sprobowac rozkleic cale.