A-grupka z 900

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
prosze nie bic w archiwum nic nie znalazlem
mam w swojej 850 silnik ktory ma zbizona budowe doo 900 /mniejszy skok tloka/ bede go rozbieral bo ma 35 latek i chce go zrobic na malego killerka co poradzicie z nim zrobic ,jak moze jakas pomoc jak to wykonac ewent. kto w wawie moze mi pomoc
dzieki za pomoc

Najpierw odpowiedz sobie do czego to auto ma służyć i jaką gotówką dysponujesz.

1000TC engine preparation

Na 100% był temat o przygotowaniu 900 do sportu, tylko nie mogę sobie przypomnieć tytułu...Na pewno pisali w nim Yapko i Art126, może oni będą pamiętać...

Cytat:
2005-01-30 22:56:50, Jesion128 pisze:
Najpierw odpowiedz sobie do czego to auto ma służyć i jaką gotówką dysponujesz.

do znacznie szybszej jazdy na codzien a co do gotowki to wiem ze troszke trzeba zaiwestowac bo juz maryske 1.6 robilem

tu coś jest:
https://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=61486&c=0&f=25&orderby=desc&hq=903%20tjuning&start=20

Generalnie jak chcesz mieć mocny silnik to każdy Ci powie co zrobić, jak to już troche gorzej

schwepes ciekawy link zapodałeś. Głowice ma zajebistą ta 900, mógłbyś to w skrucie opisać co zostało dokonane w tym silniku bo ja bym to pewnie z 2 dni czytał i zrozumiał co drugie słowo.

Na poczatek proponuje gażnik dwuprzelotowy.Poźniej wydech rurowy ,zapłon elektroniczny.Oczywiscie jeżeli reszta jest w dobrym stanie.

tłumaczone przez TranslateNow:

Teraz to ma być , co (żeby; który) to byłoby jest rzeczywiście *neat* po prostu (dopiero co) machają magia (magiczny) *wand* i kończą co (żeby; który) 1000 *cc* morderca silniku wy zawsze potrzebował (chciał; potrzebny), ale który jest łatwo nie możliwy. Nawet większa ilość (bardziej; więcej) do punktu (sprawa), podczas gdy to jest możliwe budować (tworzyć) taki silnik, jeżeli nie wy robicie z całych sił biorący udział w wyścigach (branie udziału w wyścigach), to może być lepszy (lepiej) próba czegoś większa ilość (bardziej; więcej) konserwatywny (konserwatysta). Teraz co (żeby; który) (dostał się) moje ograniczenia zza drogi (środek), JA wyrażam nadzieję pracujący (praca; pracowniczy) przez skończony silnik (maszynowy) reklama dla całkowitego brania udziału w wyścigach silnik (silnikowy). Po drodze (środek) będę proponować alternatywy dla czegoś większa ilość (bardziej; więcej) konserwatywny (konserwatysta) także.

Uwaga: Wy mieliście poznawać (uznawać) pewną ilość kawałków (chwila) tutaj. jest dół (dolny) koniec silnik (silnikowy) który jest obecnie w samochodzie (wagon) w Europie. Jak (ponieważ) wy czytaliście na was będziecie widzieć co zmieniliśmy naszą pamięć (umysł) jak (ponieważ) do czego uprzywilejowana droga (środek) wykonania to jest. Ten silnik użył (użyty; przyzwyczaił się) przygotował (przygotowany) 850 połączenie (łączący) *rods* z *PBS* 210,000 *PSI* połączenie (łączący) *rod* śruby. nowe silniki będą mieć *Crower* *rods*. My kontynuujemy (przedłużający) używają *Abarth* *billet* *crankshafts*, jak (ponieważ) długi (długo) jak (ponieważ) one trwają i /albo może być znajdowany.

A tak bardziej serio to tu jest po prostu opisana budowa całego silnika zaczynając od przygotowania bloku, a kończąc na układzie zapłonowym. Ciężko jest to opisać w skrócie. Z ciekawostek są np. laski popychaczy w postaci aluminiowej rurki z tytanowymi zakończeniami o wadze 1/4 seryjnego popychacza.

Ale beka ale ta akcja z popychaczami ciekawa. bardzo mnie to zainteresowalo i ogolnie co da odelzenie calego rozrzadu ze tak powiem czyli koniki, popychacze szklanki /?/ ??