MotoNews.pl
2 Radio BMW e36 - cisza w głośnikach pomóżcie (185401/0) - PT

Radio BMW e36 - cisza w głośnikach pomóżcie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanie !!

zakupiłem radio samochodowe pioneer 4900IB , i jest problem ponieważ wszystko cyka , radio sie załącza wyświetlacz cyka , tylko nie mam dźwieku w głośnikach ?? nie wiem co jest !! jeszcze kupiłem samochód i jak wymontowałem stare radio to zobaczyłem że orginalna kostka jest odcięta !! nowe radio podpiołem tak jak stare i cisza ?? pomóżcie DZIEKI pozdrawiam !!

HEJ NO ZNAJDZIE SIE KTOś KTO MI POMOżE ??
radio jest na 100% sprawne bo je podłączałem w drugim samochodzie
!! aha no i próbowałem luzny głośnik podpiąć bezposrednio na kablach do tego radia no i działa , nie działają tylko głośniki z bmw a jeszcze przedwczoraj działały ??

Cytat:
próbowałem luzny głośnik podpiąć bezposrednio na kablach do tego radia no i działa

Czy to był głośnik z tej BeeMki??
Masz wzmacniacz?? Jeśli nie, to wszystko wskazuje na przewody głośnikowe. Tylko dlaczego nagle padły i to wszystkie naraz???? Najlepiej będzie puścić nową instalację; kabel zasilający, nową mase i przewody głośnikowe.
Sprawdz dokładnie tą pozostałość po wyciętej kostce, może coś pokręciłeś przy podłączeniu??

Przechlapane jest poprawiać po kimś instalację audio w samochodzie, niewiadomo kto i ci zrobił, jakie patenty zastosował.
Tak na marginesie; jeśli kupisz nowe DOBRE przewody głośnikowe to radyjko lepiej zagra, a jeśli zrobisz mu DOBRE zasilanie (pamiętaj o bezpieczniku) to zagra jeszcze lepiej.
Pozdrawiam

ok dzieki ale posiedziałem troche przy tym i sobie poradziłem
radyjko cyka jak ta lala jeszcze głośniki wymieniłem z przodu na ALPINE !! pozdrawiam !!