Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() snoopi HF MEMBER Hyundai Scoupe Sosnowiec | 2005-09-10 19:32:24 Witam
Czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat zawarty w tytule??? Mam scoupe (bez turbo) i miałem walnięty przepływomierz, wymieniłem na drugi, ale w firmie która zajmuje się elektroniką w autach, powiedzieli że generalnie odradzają montaż stożka bo więcej nieczystości (pyłków) przedostaje się przez filtr do rury gdzie jest przepływka, osiadają na stykach co może powodować jej uszkodzenie... (nowa: 700-800zł) Czy to prawda bo generalnie mam podstawy nie wierzyć tamtym "fachowcom"???? A drugie pytanie jest takie: Co robicie ze stozkami w zimie, zmieniacie na zwykłe filtry czy jeżdzicie na sportowych??? Czy auto w zimie przy zamontowanym stożku dłużej się nagrzewa niz przy fabrycznym (a przy tym więcej spala, bo dłużej ma wzbogaconą mieszankę)??? |
![]() daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-09-10 19:52:50 też słyszałem taką opinię "że generalnie odradzają montaż stożka bo więcej nieczystości (pyłków) przedostaje się przez filtr" oraz że w autach z przeplywką najczęściej nie ma po takim zabiegu wzrostu mocy i chodzi raczej o zmianę tonu pracy silnika ![]() |
![]() snoopi HF MEMBER Hyundai Scoupe Sosnowiec | 2005-09-10 21:59:15 To co w takim razie, odradzasz wogóle zakładanie stożka????, a co z nim w zimie jak juz jest??? |
![]() gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2005-09-11 12:32:49 najlepiej to zrezygnować z przeplywki wogle ,
nie no zartuje, ale ja osobiśćie bylbym za rozwiązaniem sportowy zamiennik K&N ale raz że jet drogi,stożek mozna kupic sobie taniej ale dochodzi jeszcze montaż a przy wkadzie otwieram puche wkladam zamykam i odjeżdżam |
![]() snoopi HF MEMBER Hyundai Scoupe Sosnowiec | 2005-09-11 13:46:34 Chodzi ci o sportowy wkład do fabrycznej puszki filtra powietrza???
Jesli tak to czy on działa tak samo jak stożkowy, czy jednak więcej powietrza dostarcza zwykły stożek???? Bo ten otwór w puszcze fabrycznej przez który dostaje się powietrze do filtra nie jest za duzy... i przez to i tak mało powietrza dostanie się do filtra... No chyba że żle mi się wydaje... |
![]() snoopi HF MEMBER Hyundai Scoupe Sosnowiec | 2005-09-11 13:48:07 A po za tym czy przy wkładzie sportowym uszkodzenie przepływki jest mniejsze niż przy normalnym stożku???? |
![]() BANDITTO HF MEMBER HYUNDAI LANTRA Warszawa - Only Mokotów | 2005-09-12 09:35:49 Pogadaj o stożkach z Oddim.. |
![]() snoopi HF MEMBER Hyundai Scoupe Sosnowiec | 2005-09-14 11:37:05 A co myślisz o filtrze np. Pipercross??? Bo K&N to pewnie wszyscy polecą.... |
![]() snoopi HF MEMBER Hyundai Scoupe Sosnowiec | 2005-09-14 18:15:14
Jak bys mógł mi to powyżej wytłumaczyc bo w tym temacie jestem zieloniutki... co to jest ta obudowa Aema (gdzie mozna ją kupić, lub zrobić i jaki koszt) i co daje to doładowanie dynamiczne??? co do filtra to jeszcze się dokładnie nie zdecydowałem na jaki, ale jakbys miał orientację po ile można tam kupić taki pipercross to daj info o cenie na priva. |