Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2005-01-27 20:47:03 Witam
a ja powiem tak: kup to co trafisz w dobrym stanie a to,czy będzie 1.3 czy 1.5 to bez różnicy,a 1.1 to i tak pewnie nie trafisz litr gazu w te czy we wte to nie problem wazne zeby blacha byla dobra i silnik nie zarżnięty nie kupujesz auta w salonie,więc nie ma co wybrzydzac ![]() pzdr Grzesiek |
![]() DeeJay SYMPATYCZNY GOŚĆ Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-01-27 20:58:25 Bezapelacyjnie 1,5 ![]() |
![]() MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2005-01-27 21:05:05 mój kumpel ma 1.5 bez gazu i jezdzi mu rewelacyjnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-01-27 21:26:46 1.5 - zawsze te kilka koników wiecej. Spalanie niewiele większe, OC takie samo jak za 1.3.
Kiedy ja kupowałem swoją Samarkę, myślałem, że to taki ruski polonez. Już mniej wiecej po tygodniu zobaczyłem w jak wielkim byłem błędzie. Nie ma żadnego porównania na poloneza (osiągi, komfort jazdy, awaryjność itd.) jest o niebo lepsza od poloneza. Auto tanie, części tanie i łatwo dostępne, spalnie w normie, wygodne, przedni napęd, tylko 900 kg, no i zajeb... ogrzewanie. Polecam zakup Samary, mniej ważne czy 1.3 czy 1.5, ale lepiej 1.5 |
![]() Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-01-27 21:51:18 ja mam samare z 1,3 silnikiem i tez nie nazekam ![]() |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2005-01-27 22:01:37 Miło, że przybywa kolejny przyszły Samarowicz ![]() Każdy poleca to co ma - i ja nie będę oryginalny i polecam Samarę silnik 1,5 wersja 5-drzwiowa. Wygodne, całkiem dynamiczne auto. Sprawdź dobrze blachę przed zakupem - jasne, że zawsze coś będzie do zrobienia, ale żeby było jak najmniej - zwłaszcza obejrzyj dobrze spód i sprawdź jak wygląda konserwacja drzwi itd. Najlepiej gdzieś podjechać na kanał popatrzyć. Co by tu jeszcze poradzić... polecam LPG - naprawdę jest dużo ekonomiczniej, choć szczerze powiem, że ogólnie spalaniem samary byłem bardzo mile zaskoczony. Jest w miarę ekonomiczna jak na auto tego typu - dlatego polecam 1,5, bo różnica w ekonomii w stosunku do 1,3 jest niewielka, a dynamika dużo lepsza - acha i szukaj ze skrzynią V ![]() Pozdrawiam i życzę udanego zakupu... acha i poszukaj jeszcze na forum były porównania polonez-samara oraz ogólne info nt. Samar dla przyszłych nabywców tego modelu ![]() |
![]() Huey KASIARZ BYŁA KOLOROWA SAMARK ... Gdynia | 2005-01-27 22:25:18 Ja od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem 3-drzwiowej samarki 1.3, naprawdę polecam, jedyna wada to ta, że w 1.3 często montowano skrzynie 4-bieg., w mieście nie ma to może takiego znaczenia ale na trasie brakuje tej "5", w momencie kupowania radziłbym obejrzeć spody drzwi i tylną klapę, ruda ![]() |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-01-27 22:39:49
Lepsze osiągi, mniejsze zużycie paliwa, komfort jazdy lepszy, przedni napęd (tutaj to akurat kwestia gustu, ale jak dla mnie przy małej mocy lepszy jest napęd przedni), wysoko zawieszona - nie wszystkim to się podoba, ale wszyscy więdzą jaki są nasze drogi, ciężko Samarą o coś zawadzić. Mniej awaryjna, przytulniejsza itd. No i oczywiście skrzynia też polecam 5 (nie wiedziałem, że są 4), Pędkości max z jakimi jechałem 2-80, 3-130, 4-160, 5-? Są też drobne mankamenty jakich nie ma w polonezie np. brak obrotomierza, czasami trzeszczą plastiki, brak linki do otwierania klapy tylko ciągle ten kluczyk, kolumna kierownicy nieregulowana. Tak jak misiekns polecam wersje 2109, łatwiej w razie czego coś włożyć na kanapę no i nie trzeba wysiadać jak ktoś chce z tyłu wysiąść. |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-01-27 22:42:03
No własnie, ja jeżdzę tylko po mieście i 5-tkę wrzuciłem może ze 3 razy. |
![]() Panfillo Łódź | 2005-01-27 22:52:39
Wiem ide na łatwizne...ale nie wiesz gdzie szukać tego porównania. Włąśnie próbowałem coś znaleźć za pomocą tej wyszukiwarki ale chyba mi nie wychodzi ![]() |
![]() kubik_44 Była Samara ... co t ... Skierniewice | 2005-01-27 23:08:22 |
![]() Panfillo Łódź | 2005-01-27 23:14:30 Dziękówa.... |
![]() MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2005-01-28 00:14:09 no i ja z ojcem tez przymierzamy się do kupna samary ,stwierdzilismy ,ze jesli mamy wydac na jakąs audice 10 tysiecy i miec samochod z 90 roku ,to lepiej wydac 2 - 3tysiące i zostac przy konkretnej marce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale narazie zobaczymy jak bedzie bo ojcu cos przychodzi zeby kupic jakąs Corse b z 95, 96 roku ![]() ![]() |
![]() dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-01-28 00:23:18
Przed chwila jechalem z kumplem poldkiem (jako pasazer) zmarzlem jak niepowiem co ![]() ![]() ![]() |
![]() MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2005-01-28 00:28:19 Dcnt ja praktycznie zawsze jak siadam do samochodu to sciągam kurtke i jade w samej bluzie bo wygodniej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() DeeJay SYMPATYCZNY GOŚĆ Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-01-28 06:30:30
Ano nie ma ![]() Ja bym nawet zaryzykował stwierdzenie, że w Poldkach to w ogóle nie ma ogrzewania ![]() |
![]() Panfillo Łódź | 2005-01-28 08:35:32 ...nie no, panowie ....w polonezie ogrzewanie jest ...tylko, że trzeba je znaleźć ![]() Tak jak MUSEL wspomniał trzeba wykonać, niezbędny zabieg, w formie założenia tektury na chłodnice, w mroźniejsze dni......!!! Coż nie wiem czy takie było założenie producentów, niemniej działa ![]() Pozdrowienia Panfillo |