S³odkie dzieciñstwo

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Jak s³odko up³ywa³o niektórym dzieciñstwo:

- Najlepszy by³ tynk. Ja robi³em dziury w ¶cianie i jad³em tynk, nie wiem po co, ale mieli ze mn± ciê¿ko, bo ¶ciany by³y ca³e podziurawione... Dzisiaj bym dosta³ Vibovid a potem i tak bym chorowa³...

- Teraz nale¿a³o by mieæ palec zakoñczony spiekiem wêglowym, ¿eby siê mo¿na by³o co¶ "dokopaæ"

- Zawsze niby mo¿na jeszcze szamaæ sam± tapetê, ale tak na sucho? No, chyba, ¿e jest du¿o kleju.

- To normalne, po prostu brakowa³o ci wapnia i twój organizm musia³ jako¶ uzupe³niæ jego zapasy. ¼le ciê od¿ywiali. swoj± drog± - smacznego!

- Ja w±cha³em siarkê z pude³ka od zapa³ek... Do dzi¶ nie wiem dlaczego.

- Bo by³e¶ ma³ym diabe³kiem i potrzebowa³e¶ w³a¶ciwej atmosfery.

- Ja te¿ bo lubi³em jej zapach.

- Jak mo¿na nie lubiæ zapachu siarki? Nieraz zapala³em zapa³kê tylko ¿eby wci±gn±æ nosem ten¿e wspania³y zapach.

- A ja uwielbiam zapach napalmu, szczególnie rano.

- Ja zawsze lubi³em zapach etyliny. Dlatego nie mia³em nic na przeciwko ¿eby podjechaæ z ojcem zatankowaæ autko.

- Mój 2-letni bratanek podszed³ do sto³u, wzi±³ 25-gramowy kieliszek wódki, wypi³ i... i go zjad³! Do tej pory czujê tamten szok. Nic Mu siê
nie sta³o .Jest abstynentem. (To szczera prawda, chocia¿ brzmi nieprawdopodobnie).

- I pozostanie abstynentem. Po prostu zagrycha do koñca ¿ycie bêdzie mu siê pod¶wiadomie ¼le kojarzyæ.

- Powinien zacz±æ piæ je¶li chce byæ normalny.

- Ja te¿ jad³am tynk, a wyniki mia³am bardzo dobre i wapnia mi nie brakowa³o. Pozdrowionka dla tynkojadów.

- Te¿ siê zaliczam do by³ych tynkojadów, ale za mojego dzieciñstwa tynki by³y znacznie smaczniejsze, ni¿ dzisiaj...

- Pewnie mniej konserwantów by³o i nie by³y pryskane.

- Mój braciszek jak my³ jeszcze pe³zaj±cym gadkiem to zabiera³ nam ¶wiecowe kredki i wcina³ na potêgê. Mieli¶my z siostr± niez³y ubaw z
jego kolorowych kup - po prostu têczowy musicbox.

- Kiedy¶ to dla dzieci by³y takie granulki wapniowe, bardzo smaczne, podkrada³am kuzynowi, mniam.

- Pamiêtam te granulki, pycha!!! Tylko nie wiem jak siê nazywa³y. A tynk te¿ jad³am i kredê ze szko³y podkrada³am - kreda jest pycha!

- To by³ granulofosfat i by³ suuuuper!

- Jak by³am Ma³a to uwielbia³am zapach gara¿u...

- a ja benzyny... Tynk te¿ podjada³am...

- Ja te¿, a szczególnie spaliny od syrenki!!!

- A ja uwielbia³em je¶æ klej biurowy pamiêtam ze by³ bardzo smaczny.

- Ja te¿ lubi³em zjadaæ klej ro¶linny. Bardzo smaczny! mniam mniam.

- OOO - co jest z tym klejem? Te¿ go jedli¶my w przedszkolu - tylko ju¿ nie pamiêtam, czy to by³ biurowy, czy taki "domowej roboty" - bo wtedy robi³o siê bodaj¿e z m±ki ziemniaczanej...

- Ja jad³em bia³y papier, bloki techniczne. Nie wiem dlaczego mi smakowa³... Dzisiaj bym go nie tkn±³. Wiem z czego siê sk³ada...

- O widzê ze nie jestem sama bo ja jad³am myd³o, najbardziej lubi³am szare.

- Ja te¿ czasami robi³am takie przek±ski z tynku. Ale tez podjada³am krem Nivea i obowi±zkowo pastê do zêbów dla dzieci, tak± ze zwierz±tkami na tubce - mniam! Podobno brakowa³o mi wapnia.

- Pasta!!! My kiedy¶ wessali¶my ca³± tubkê pod sto³em. Mniam!!!

- Krem nivea zjada³am w sporych ilo¶ciach, ten smak! A zapach!!! pastê ze zwierz±tkami sporadycznie, ale by³a ca³kiem dobra jak akurat nie by³o nic s³odkiego w domu, albo krople miêtowe na kostce cukru!

- A ja namiêtnie d³uba³em w nosie i kolekcjonowa³em znaleziska po niewidocznej stronie ³ó¿eczka drabiniastego. Jak rodzice to zobaczyli to
siê za³amali.

- A mój chrze¶niak zajada³ wêgiel z wêglarki i surowe ziemniaki mniam mniam. A teraz wyrós³ na przystojnego ch³opaka...

- A oto moje menu z dzieciñstwa: klej biurowy z tubki; gumki do gumowania (pachnia³y ró¿nymi owocami-najbardziej lubi³am malinowe);
szminki; natomiast uwielbia³am wprost zapach benzyny, lakieru do paznokci, kleju butapren i zapach siarki

- A ja wcina³em musztardê, powa¿nie. Mia³em 2-3 lata i wyjada³em jak nic.

- A ja sobie groszka czekoladowego do nosa wsadzi³em, za dwa tygodnie wcisn±³em tez w ucho.

- Tez wyd³ubywa³am dziury w ¶cianach, szczególnie przy ³ó¿ku, i bardzo lubi³am ³epki od zapa³ek, ale tylko spalone, by³y takie s³one.

- Ja mia³am wylizany pasek na ¶cianach w mieszkaniu na wysoko¶ci jêzyka, lubi³am jeszcze je¶æ piasek ³y¿eczk± w piaskownicy i zamiast gumy do ¿ucia ¿u³am smo³ê.

- Ja tam nie mia³em wiêkszych odbiæ i jad³em tylko banknoty.

- mnie brat nakarmi³ lekami, bo zosta³am z nim sama w domu i mama zostawi³a mi cukierki, ten pajac zjad³ cukierki i ¿ebym siê nie wygada³a ¿e nic nie jad³±m to da³ mi tabletek

- ja jak zostali¶my na chwilê sami w domu zesra³em siê na fotel a mój brat to rozsamrowa³ po ca³ym domu. Wiek 5-6 lat

HIhi dobre.. az mi sie dzieciece lata przyopmnia³y...
Tez uwielbia³am tynki, siarke z zapa³ek, ziemie, papier.... zapach benzyny... ufff az mi ulzy³o ze nie tylko ja mia³am takie upodobania

ja lubilem benzyne... smaczna byla, ropa smierdziala...

kredki swiecowe -> mniam... i chinskie olowki... ja je zjadalem

uwielbialem tez gumowe kolka w zabawkach... chruuup

jesli chodzi o gusta kulinarne to juz koniec...

za to jak budowali blokowisko kolo mnie to uwielbalem skakac na halde piasku.... taka dwu-trzymetrowa z 4 pietra ... i z 30 metrowego zbocza na poligonie... przy dobrym wietrze przelatywalo sie 30 metrow pod katem 45 stopni

i ogladac strzelajace armaty lezac przez 8 godzin w glebokiej trawie - jakies 15 metrow od baterii haubic

Hmm tynk i kredki owszem .
Lubi³em te¿ grzyc kredki .
Do benzyny te¿ mia³em s³abo¶æ, ale jej nie pi³em .
Czêsto chodzi³em na pobliski dworzec kolejowy-tam zreszt± raz zjecha³em rowerem z cementowego progu obok torów do dzi¶ pamiêtam jak tata bieg³ za mn± ,hmm albo chodzenie po gara¿ach.
Wspomnieñ czar...........

benzyna dobra

Cytat:
2005-01-27 22:40:26, Quattro pisze:
benzyna dobra

Najlepsza by³a E94 z butelki po oran¿adzie Pamiêtam jeszcze czasy jak benzynka kosztowa³a 8 000 z³/litr ech wtedy to by³ raj

ale za to PB zdrowsza

tez lubilam zapach siarki i benzyny i znecalam sie nad motylkami, tzn "lapalam" je rakieta tenisowa wiecej grzechow nie pamietam

Cytat:
2005-01-27 22:58:10, speedmasterka pisze:
tez lubilam zapach (...) benzyny

eee tam zapach ja wolalem smak

a ja nie pamietam wiec sie nie przyznam. to bylo tak dawno.

Nie k³am ¿e tak dawno

tak mnie natchnelo i chcialam Wam cos pokazac
oto ja ilestam lat temu

Hihi ale super bobas

Heh No fajna niunia
Btw. niechcaco zwrocilem uwage na te stringi co sie szusza
Pozdrawiam.

Niechc±co hihihihi

G³odnemu chleb na my¶li

hehe w tamtych czasach to chyba jeszcze stringow nie bylo

a moze macie jakies ciekawe zdjecia co by tu wkleic?

jaaaa naga speedmasterka jaaaa

A gdzie Ty tam do kube³ka zagl±dasz?? Wstydz sie, wszystko powiem A

Cytat:
2005-01-29 12:45:42, Grzechu pisze:
jaaaa naga speedmasterka jaaaa

a tam od razu sie wstydzic.

normalny facet. hahahahahahaa