| Sortuj wg daty: rosn±co malej±co |
jose '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-01-27 19:19:47 Jak s³odko up³ywa³o niektórym dzieciñstwo:
- Najlepszy by³ tynk. Ja robi³em dziury w ¶cianie i jad³em tynk, nie wiem po co, ale mieli ze mn± ciê¿ko, bo ¶ciany by³y ca³e podziurawione... Dzisiaj bym dosta³ Vibovid a potem i tak bym chorowa³... - Teraz nale¿a³o by mieæ palec zakoñczony spiekiem wêglowym, ¿eby siê mo¿na by³o co¶ "dokopaæ" - Zawsze niby mo¿na jeszcze szamaæ sam± tapetê, ale tak na sucho? No, chyba, ¿e jest du¿o kleju. - To normalne, po prostu brakowa³o ci wapnia i twój organizm musia³ jako¶ uzupe³niæ jego zapasy. ¼le ciê od¿ywiali. swoj± drog± - smacznego! - Ja w±cha³em siarkê z pude³ka od zapa³ek... Do dzi¶ nie wiem dlaczego. - Bo by³e¶ ma³ym diabe³kiem i potrzebowa³e¶ w³a¶ciwej atmosfery. - Ja te¿ bo lubi³em jej zapach. - Jak mo¿na nie lubiæ zapachu siarki? Nieraz zapala³em zapa³kê tylko ¿eby wci±gn±æ nosem ten¿e wspania³y zapach. - A ja uwielbiam zapach napalmu, szczególnie rano. - Ja zawsze lubi³em zapach etyliny. Dlatego nie mia³em nic na przeciwko ¿eby podjechaæ z ojcem zatankowaæ autko. - Mój 2-letni bratanek podszed³ do sto³u, wzi±³ 25-gramowy kieliszek wódki, wypi³ i... i go zjad³! Do tej pory czujê tamten szok. Nic Mu siê nie sta³o .Jest abstynentem. (To szczera prawda, chocia¿ brzmi nieprawdopodobnie). - I pozostanie abstynentem. Po prostu zagrycha do koñca ¿ycie bêdzie mu siê pod¶wiadomie ¼le kojarzyæ. - Powinien zacz±æ piæ je¶li chce byæ normalny. - Ja te¿ jad³am tynk, a wyniki mia³am bardzo dobre i wapnia mi nie brakowa³o. Pozdrowionka dla tynkojadów. - Te¿ siê zaliczam do by³ych tynkojadów, ale za mojego dzieciñstwa tynki by³y znacznie smaczniejsze, ni¿ dzisiaj... - Pewnie mniej konserwantów by³o i nie by³y pryskane. - Mój braciszek jak my³ jeszcze pe³zaj±cym gadkiem to zabiera³ nam ¶wiecowe kredki i wcina³ na potêgê. Mieli¶my z siostr± niez³y ubaw z jego kolorowych kup - po prostu têczowy musicbox. - Kiedy¶ to dla dzieci by³y takie granulki wapniowe, bardzo smaczne, podkrada³am kuzynowi, mniam. - Pamiêtam te granulki, pycha!!! Tylko nie wiem jak siê nazywa³y. A tynk te¿ jad³am i kredê ze szko³y podkrada³am - kreda jest pycha! - To by³ granulofosfat i by³ suuuuper! - Jak by³am Ma³a to uwielbia³am zapach gara¿u... - a ja benzyny... Tynk te¿ podjada³am... - Ja te¿, a szczególnie spaliny od syrenki!!! - A ja uwielbia³em je¶æ klej biurowy pamiêtam ze by³ bardzo smaczny. - Ja te¿ lubi³em zjadaæ klej ro¶linny. Bardzo smaczny! mniam mniam. - OOO - co jest z tym klejem? Te¿ go jedli¶my w przedszkolu - tylko ju¿ nie pamiêtam, czy to by³ biurowy, czy taki "domowej roboty" - bo wtedy robi³o siê bodaj¿e z m±ki ziemniaczanej... - Ja jad³em bia³y papier, bloki techniczne. Nie wiem dlaczego mi smakowa³... Dzisiaj bym go nie tkn±³. Wiem z czego siê sk³ada... - O widzê ze nie jestem sama bo ja jad³am myd³o, najbardziej lubi³am szare. - Ja te¿ czasami robi³am takie przek±ski z tynku. Ale tez podjada³am krem Nivea i obowi±zkowo pastê do zêbów dla dzieci, tak± ze zwierz±tkami na tubce - mniam! Podobno brakowa³o mi wapnia. - Pasta!!! My kiedy¶ wessali¶my ca³± tubkê pod sto³em. Mniam!!! - Krem nivea zjada³am w sporych ilo¶ciach, ten smak! A zapach!!! pastê ze zwierz±tkami sporadycznie, ale by³a ca³kiem dobra jak akurat nie by³o nic s³odkiego w domu, albo krople miêtowe na kostce cukru! - A ja namiêtnie d³uba³em w nosie i kolekcjonowa³em znaleziska po niewidocznej stronie ³ó¿eczka drabiniastego. Jak rodzice to zobaczyli to siê za³amali. - A mój chrze¶niak zajada³ wêgiel z wêglarki i surowe ziemniaki mniam mniam. A teraz wyrós³ na przystojnego ch³opaka... - A oto moje menu z dzieciñstwa: klej biurowy z tubki; gumki do gumowania (pachnia³y ró¿nymi owocami-najbardziej lubi³am malinowe); szminki; natomiast uwielbia³am wprost zapach benzyny, lakieru do paznokci, kleju butapren i zapach siarki - A ja wcina³em musztardê, powa¿nie. Mia³em 2-3 lata i wyjada³em jak nic. - A ja sobie groszka czekoladowego do nosa wsadzi³em, za dwa tygodnie wcisn±³em tez w ucho. - Tez wyd³ubywa³am dziury w ¶cianach, szczególnie przy ³ó¿ku, i bardzo lubi³am ³epki od zapa³ek, ale tylko spalone, by³y takie s³one. - Ja mia³am wylizany pasek na ¶cianach w mieszkaniu na wysoko¶ci jêzyka, lubi³am jeszcze je¶æ piasek ³y¿eczk± w piaskownicy i zamiast gumy do ¿ucia ¿u³am smo³ê. - Ja tam nie mia³em wiêkszych odbiæ i jad³em tylko banknoty. - mnie brat nakarmi³ lekami, bo zosta³am z nim sama w domu i mama zostawi³a mi cukierki, ten pajac zjad³ cukierki i ¿ebym siê nie wygada³a ¿e nic nie jad³±m to da³ mi tabletek - ja jak zostali¶my na chwilê sami w domu zesra³em siê na fotel a mój brat to rozsamrowa³ po ca³ym domu. Wiek 5-6 lat |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-01-27 21:08:16 ja lubilem benzyne... smaczna byla, ropa smierdziala...
kredki swiecowe -> mniam... i chinskie olowki... ja je zjadalem
uwielbialem tez gumowe kolka w zabawkach... chruuup
jesli chodzi o gusta kulinarne to juz koniec... za to jak budowali blokowisko kolo mnie to uwielbalem skakac na halde piasku.... taka dwu-trzymetrowa z 4 pietra ... i z 30 metrowego zbocza na poligonie... przy dobrym wietrze przelatywalo sie 30 metrow pod katem 45 stopni
i ogladac strzelajace armaty lezac przez 8 godzin w glebokiej trawie - jakies 15 metrow od baterii haubic ![]() |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-01-27 22:40:26 benzyna dobra ![]() |
jose '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-01-27 22:43:48
Najlepsza by³a E94 z butelki po oran¿adzie Pamiêtam jeszcze czasy jak benzynka kosztowa³a 8 000 z³/litr ech wtedy to by³ raj ![]() |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-01-27 22:51:40 ale za to PB zdrowsza ![]() |
speedmasterka i30 / Pony Czêstochowa | 2005-01-27 22:58:10 tez lubilam zapach siarki i benzyny i znecalam sie nad motylkami, tzn "lapalam" je rakieta tenisowa wiecej grzechow nie pamietam |
Quattro Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-01-27 23:06:14
eee tam zapach ja wolalem smak ![]() |
flowerman LOGAN MCV DCi, Duste ... Strzelce Opolskie | 2005-01-28 07:56:48 a ja nie pamietam wiec sie nie przyznam. to bylo tak dawno. |
profil-usuniêty | 2005-01-28 14:14:36 Nie k³am ¿e tak dawno ![]() |
speedmasterka i30 / Pony Czêstochowa | 2005-01-28 15:36:15 tak mnie natchnelo i chcialam Wam cos pokazac
oto ja ilestam lat temu
![]() |
profil-usuniêty | 2005-01-28 15:37:35 Hihi ale super bobas ![]() |
zoom zoom zoom | 2005-01-28 15:47:21 Heh No fajna niunia
Btw. niechcaco zwrocilem uwage na te stringi co sie szusza
Pozdrawiam. |
profil-usuniêty | 2005-01-28 17:00:12 Niechc±co hihihihi |
jose '73 Warszawa (Las Palmas) | 2005-01-28 17:15:10 G³odnemu chleb na my¶li |
speedmasterka i30 / Pony Czêstochowa | 2005-01-28 18:36:56 hehe w tamtych czasach to chyba jeszcze stringow nie bylo
a moze macie jakies ciekawe zdjecia co by tu wkleic? ![]() ![]() ![]() |
Grzechu Seat Ibiza '00 Legnica | 2005-01-29 12:45:42 jaaaa naga speedmasterka jaaaa |
profil-usuniêty | 2005-01-29 12:53:37 A gdzie Ty tam do kube³ka zagl±dasz?? Wstydz sie, wszystko powiem A ![]() |