Chcę włozyć silnik 2.0 DOHC od Forda Sierrydo swojego poldka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcę włozyć silnik 2.0 DOHC od Forda Sierrydo swojego poldka,co o tym myslicie??

moim zdaniem powinieneś poczekać i zapolować na 2.0 od fiata ale jak chcesz.Silnik fiat jest lepszy bo na dwóch włkach a ford na jednym ale to twój wybór

Co do tego który jest lepszy możnaby się kłócić... włożyć silnik forda do poloneza to wyższa szkoła jazdy. Ale DOHC to już w ogóle, lepiej poszukać tego który był montowany w radiowozach seryjnie - chyba OHC. Są problemy tego typu że trzeba kombinować coś z długością kardanu, trzeba przespawywać poprzeczkę zawieszenia bo ociera o nią rozrusznik (tak nietypowo na dole jest). Dodatkowo klepanie tunelu na skrzynię, skrócenie cięgna sprzęgła bo nie wejdzie z normalną długością, dopasowanie wydechu etc etc. Za to za 1500zł kupisz taki silnik i masz większą pewność że będzie śmigał niż DOHC Fiata

anonymous, czy ty sie znasz na rzeczy? piszesz o 2 walkach ze lepsze a potem ze ford ma 1... a przeciez napisal sikorek80 ze DOHC...

pozatym bym sie klocil, moim zdaniem napewno fordowski na wtrysku bedzie lepszy...
tyle ze roboty co niemiara, no i koszty z tym zwiazane wieksze, ale efekt powinien byc w porzadku.
ale co fakt, to fakt - fiatowskie dohc latwiej wsadzic...

Skoro pacjent wsadził 2.9 z Forda Scorpio to czemu nie dałoby się 2.0 również z Forda. Mnie się ten pomysł jak najbałdziej podoba

Cytat:
2005-01-28 18:26:17, Anonymous pisze:
moim zdaniem powinieneś poczekać i zapolować na 2.0 od fiata ale jak chcesz.Silnik fiat jest lepszy bo na dwóch włkach a ford na jednym ale to twój wybór

Tak dla informacji to kolega chce wlasnie DOHC forda. Na pelnym wtrysku cos kolo 120KM.

i bardzo dobrze. powinno niezle smigac!!!

No to musze przyznac ze daliscie mi ciezki orzech do zgryziena.Musze sie powaznie zastanowic jaki wlozyc silnik,od forda czy od fiata.Oczywiscie osobiscie wole od forda ale jak mi napisaliscie ile to trzeba przerabiac zeby go wlozyc to sie za glowe zlapalem.Dzieki za wasze odpowiedzi na moje pytanko

Fiata latwiej zapakowac, ale trudniej dostac w dobrym stanie. Forda latwiej dostac ale trudniej zapakowac. Wybor nalezy do Ciebie.

w kazdym razie daj znac jaka podjales decyzje i napisz relacje z prac i po ich zakonczeniu - czekamy

No napewno was powiadomie na co sie zdecydowalem i bede was informowal jak przebiegaja prace null