Znalazłem sliczną 525 :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie jutro po nią jadę
Krótki opis:
- 1992 rok
- 525 24 V
- przebieg. ok 170 kkm
- stan igła
- ciemny srebrny metalic
wypas:
- pełna elektryka
- skóra
- klima
- aluski
cena hmm może niezbyt mała ale auto warte jest tych pieniędzy 3000 Euro.
Gość z którym po nią jadę stwierdził że takiego auta jeszcze nie widział jest wiarygodny bo to dobry znajomy mojego dobrego znajomego w niemcowe jeździł nią nie kto inny tylko oczywiście dziadek mam foty jest naprawqdę śliczna w środę jak wszystko dobrze pójdzie podzielę się wrażeniami z jazdy
pozdrawiam kornat.

bardzo prawdopodobne że dziadek nia jeździł. niemieccy dziadkowie kochają mocne auta ze skórzaną tapicerką, klimą i innymi bajerkami. aha i jeszcze ci dziadkowie nie jeżdżą dużo więc przebieg podany przez ciebie jak najbardziej jest też prawdopodobny.
powodzenia na zakupach

Wszystko na to wskazuje, komora silnika jest ponoć w laku fabrycznym silnik czyściutki, że można jajecznicę smażyć a na kole zapasowym są jeszcze "włoski" cieszę się jak cholera bo wierzę że skoro jest w takim stanie posłuży mi długie lata
Marcin a co sądzisz o cenie?? myślę że na gotowo wyjdzie mnie ok. 15 tys. zł. byłem dziś na giełdzie i nie było nic ciekawego z BMW a i ceny były różne często '92 bez takiego wypasu były po 18-tys

niemówie że to złe auto ale byłem w niemczech i jak dobrze sie poszuka to znajdziesz taką za 2000euro więc się zastanów

W zasadzie to juz szukałem coprawda wirtualnie bo w necie ale szukałem i nie znalazłem w takim stanie i wyposażeniu w cenie 2000 Euro Znajomy był : Francja, Holandia i również nie znalazł żadnej 5-tki godnej uwagi.
Ta 5 kosztuje 2600 Euro ale muszę "zasponsorować" handlarza który juz ją zaliczkował tak więc daje mu 3000Euro a on mi ją tankuje na full no zobaczymy we wtorek rano powinienem byż na miejscu jeśli stan będzie taki jak na zdjęciach (a na zdjęciach jest poprostu igła serio!!!) to ją biorę czasem warto więcej dać żeby dłużej się cieszyć bezawaryjnością

też uważam że to zbyt wygórowana cena, ale twoja kasa i twoje auto. co do końcowej ceny to chyba sie mylisz.
3000x4,5=13500 pln
dojazd powiedzmy 200 pln
tablice i ubezpieczenie niemieckie 200x4,5=900 pln
paliwo około 100 euro więc 450 pln
opłaty w zależnosci od faktury, ale sądzę że około 1500 pln to minimum
rejestracja 700
więc po zsumowaniu wychodzi około 17000 pln.
pozdrawiam

znajomy przyprowadził w piatek e-34 525 z 89 roku za 700 euro. miała tylko abs, wspomaganie, el szyby przód, el lusterka i zaniedbana była w środku, to znaczy do kosmetyki. dzis ją sprzedał w słomczynie za 6000 pln. oczywiscie na celnych blachach.
pozdrawiam

Ja liczę tak:
2900 Euro x 4,29 ()= 12440 zł
dojazd = 0 zł (on mnie wiezie )
tablice + ubezpieczenie 200 x 4,29 = 858 zł
paliwo 100 x 4,29 = 429 zł
rejestracja 800 zł
opłaty 400 zł (ma być dobra cena na umowie )
suma: 14927 zł w przybliżeniu

żebys akcyzy miał 400 pln musisz mieć fakture na około 600 euro. do tego jeszcze wyciąg ze skarbowego około 100, przegląd 160 itd. sądzę że wyjdzie z 17000 tak jak liczyłem, ale daj ci Boże jak najtaniej.
pozdrawiam

Pewnie, że to wszystko sie okaże jak już stanie na blachach DW..... no zobaczymy ale i tak uważam, że na ten wypas i stan warto jak już ja przytargam to postaram się wrzucić foty sami ocenicie a na fakturę chcemy wpisać hmm 400 Euro no zobaczymy

a moj sasiad chce sprzedac swoja e34 - http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C55275

jest naprawde w idealnym stanie, ma bardzo zadbane szare wnetrze. cena podana w ogloszeniu jest do sporej negocjacji

Bez urazy ale uważam, że ta cena jest mocno przesadzona ja w podobnej cenie mam większy wypas, przebieg 170kkm nie eksploatowany w Polsce i takie tam w środę pochwalę sie jak dokładnie wszystko wyszło

no wlasnie bedziesz mial to sie bedziesz mogl chwalic...

napisalem ze cena jest do duzej negocjacji.

poczekamy zobaczymy ale takie wyliczanie co do grosza to na 100% sie nie sprawdzi bo zawsze dojda jakies powiedzmy nieoczekiwane koszty itp.

za 3000 euro można bez wiekszych problemów kupić e34 w stanie niemal idealnym, co do tablic to zależy gdzie kupisz auto-jaki land ale cena jest miedzy 130-200euro (ja płaciłem 140e ale za tablice na miesiąc! a nie 14dni)

No właśnie ona jest w stanie idealnym jadę po nią kawałek za Frankfurt a tablice biorę oczywiście na miesiąc wieczorem wyjazd już się nie mogę doczekać.
A powiedzcie mi jeszcze jak na słuch ocenić silnik wiem, że to trudne ale jednak może jakieś wskazówki??
dzięki!!

Co miejsce to inne ceny, ja byłem pod Sttutgartem i chcieli 200 EUR! za 14 dni ! Ale raz płaciłem 118 a raz 138

ode mnie w berlinie chcieli za czerwone tablice kolo 200 euro (nie pamietam co do centa ) wiec kupilem zolte za 60 euro i na nich jechalem do polski na granicy byl maly problem ale sie udalo zalatwic...

Znam magików którzy biorą żółte tablice przez granicę na lawecie za granicą czerwona kredka i jazda

1.Żóltych tablic nie wydadzą cudzoziemcowi -musi pobrac je niemiec
2.Jadąc na żółtych tablicach poza granicami niemiec nie masz OC- ryzykujesz koszmarnym mandatem, a jak wjadziesz komus np w nową BMW7 to spłacasz ją z własnej kieszeni przez pół życia
3. Jak przemalujesz tablice i cie dołapią to paka(byli już tacy) ,ponieważ to jest fałszerstwo dokumentów (już sama jazda na żółtych jest fałszerstwem bo tak jak mówiłem dają je tylko obywatelowi niemiec wiec jeśli wpiszesz w dowód swoje dane to juz ryzykujesz)

ja mam rodzine w berlinie i moj wujek kupowal tablice a jak jechalem do polski to jechal swoim wozem przede mna jakies 10 min i mial dzwonic gdyby stali... i udalo mi sie bez zadnych problemow.