Lakierowanie ...za ile i gdzie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
orintuje sie ktos ile moze kosztowac lakierowanie z podkladem antykorozyjnym ? Wychodzi mi w kilku miejscach ruda...i musze sie tym zając,z tego co wiem...to trzeba lakierowac cały elemant a nie tylko miejsce gdzie wychodzi rdza.Moze ktos podac orintacyjne ceny i najlpiej polecic dobrego i taniego lakiernika w Trojmiescie
pozdrawiam
Jacek

Witam, w styczniu miałem ten sam problem.Znalazłem dobrego lakiernika, za lakierowanie trzech drzwi do połowy( na dole ruda) i jednych całych(na dole ruda i przy klamce), ruda na pokrywie bagażnika pod listwą i dwa wypryski na błotnikach(przód i tył) zapłaciłem 200 PLN bez lakieru, koszt lakieru 30 PLN(200ml) tylko, że w Łodzi., ale chociaż masz orientację w cenie.
Powodzenia.
Witek.

Też będę musiał polakierować dolne cześci drzwi po zimie bo na wszystkich prócz tylnych prawych zaczyna wychodzić rdza! Trochę to dziwne ponieważ prawa strona jest narażona na gorsze warunki i to ona powinna bardziej się niszycz a najwięcej rdzy zaczyna mi się robić na tylnych lewych drzwiach

Lewa jest bardziej narażona na wodę i brud spod kół samochodów jadących z naprzeciwka.

200 PLN bez lakieru jak oni to robią za taką cenę - jak odwiedziłem lakiernika nawet nie chciał słyszeć o lakierowaniu od połowy - cały element z cienowaniem sąsiednich (ok 350 za 1 el.) - oczywiście powiedział, że jak chce taniej to sobie mogę sam puszkę kupić i pomalować - Witolo jak on ci to zrobił i czy macie namiary na kogoś kto robi to w takiej cenie w wawie - ???

Mój teściu lakierował teraz WV passata combi, wszystko z zewnątrz, koszt 2000 z lakierem, ale to już widać że malowany, więc wszystko zależy od jakości wykonania
Tom

Cze,
ja niedawno mialem nie mila niespodzianke na parkingu. Wychodze ranod do roboty a tam stoi moje Espero puknięte w lewy przedzni blotnik i kierunek rozwalony!!!!!Myslalem ze chyba pol dzielnicy rozwale. oczywiscie zadnego winnego nie bylo widac
Wiec podzwonilem po zanjomych i znalazlem w miare dobrego lakiernika, wlasciwie to jest warsztat. Dwoch gostkow robi w garau mechanike i blacharke. Znajduja sie w Grodzisku Mazowieckim. Za wyszpachlowanie, pomalowanie podkladem lakierem (on kupowal lakier), pomalowanie od razu lusterka wziął 200 pln. Nie chce krakac ale musze przyznac ze zrobil to fachowo, wszystko idealnie pasuje, kolor naprawde dobrze dobrany-jak pokazalem znajomemu i powiedzialem ze byl pukniety to nie mogl znalzec w ktorym miejscu(z tylu wczesniej poprzedni wlasciciel lakierowal bo ruda wychodzila, to od razu widac-kiepsko dobral lakier). Koszt kierunku , niestety musialem kupic nowy 70 zl. tak ze calosc zamknela sie za mniej niz 300 pln. Dzis jade wymienic cale szprzeglo , wym oleju w silniku i skrzyni biegow-za calosc robocizny liczy sobie 150 pln. Jak ktos chce namiary to dajcie znac na tel. 504-205-072.
Pozdr

Cytat:
Robert_S : Lewa jest bardziej narażona na wodę i brud spod kół samochodów jadących z naprzeciwka.

A moim zdaniem prawa bo to tu stoją większe kałuże przy krawężnikch!

A co do tego malowania to mój kolega pomalował jeden dół drzwi w Toyocie Carinie za 50zł.Bardzo dobrze to wykonał. JA do tego lakiernika też chyba pojadę!

Za 50 zl mozesz i cos zrobic ale niestety nie na terenie W-wy. Tutaj za tą robotę która opisałem chcieli w warsztatach od 1000 do 1200.
Pozdr

Myślę, że lipy nie zrobił, wyjął wszystkie drzwi i zrobił tzw. baranka. Drzwi od strony pasażera musiał łatać, w końcu moja strzała ma 9 lat i chyba nikt nic nie robił od początku. Dodam może, że ten lakiernik to wujek mojego kolegi z pracy. Ale z tego co wiem to nie jest drogi. Latem umówiłem się jeszcze na zrobienie przednigo pasa też są małe wypryski, głównie od kamieni. Na razie jet ok.

Hehe czyli na teranie Warszawy są drożsi? No fakt stolica. Czyli jednak lepiej mieszkać w okolicy Krakowa