| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-01-30 12:27:10 Tak na gorąco - pewnie masz zjechany któryś wieloklin - albo ten od mechanizmy (zewnętrzny) lub w ramieniu wucieraczki (wewnętrzny). Na krótką metę pomoże papierek, ale i tak cię czeka wymiana jednego albo drugiego albo jednocześnie mechanizmu i wycieraczki. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-02-01 08:24:55 Jak dla mnie - nie wieloklin, tylko standardowa sprawa plastikowych tulejek mechanizmu wycieraczek. Sposób naprawy na stronie klubowej, albo ok. 100 zł za mechanizm + robota.
Polecam naprawę metalowymi tulejkami. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-02-01 08:30:07
Ja nie polecam
U mnie nie wiele pomogło. Jeśli Ci dodatkowo wskaczą wycieraczki to jepiej kup odrazu nowy mechanizm. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-02-01 12:43:41 Ja jednak polecam naprawę - mam zrobioną 1 stronę (prawą) i jest OK. Z tym, że tulejki od bendixa malucha trzeba troszkę spreparować - przeciąć i zwęzić, żeby były idealnie dopasowane do ośki wycieraczki.
Jak bywasz w Krakowie - możemy się spotkać, pokażę Ci co i jak zrobić - poradzisz sobie, a koszta zamkną się w 20 zł. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-02-01 15:17:58
Mi nie pierdzą i nie skaczą marketowe pióra za 10 zł. Wczoraj zamontowałem, dzisiaj niezależnie od prędkości (do 140 jechałem) zarówno na suchej jak i na mokrej szybie śmigały aż miło usuwając wodę i brud. Ale zrobiłem wczoraj pewien zabieg który być może im pomógł: pościskałem kombinerkami "zawiasy" piór żeby wycieraczka była maksymalnie sztywna (przy zachowanej ruchomosci w zawiasach). Może spróbujcie też pozaciskać te zawiaski! |
Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-02-01 16:18:44
No właśnie. Obraca sie na uszkodzonym wieloklinie. Wymień jak najszybciej, bo niedługo dostanie całkiem luzu i w ogóle nie będzie działała. |
Van-Dall Daewoo Espero 1.5 GL ... Kraków | 2005-02-01 16:48:49 Spoko. Mam nadzieję że usunę usterkę jak tylko będę mógł! |
Van-Dall Daewoo Espero 1.5 GL ... Kraków | 2005-02-01 17:13:17 Wiesz bo to już jest chyba wada fabryczna bo w większości naszych aut już to zauważyłem! |