| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2005-02-13 16:35:42
Oleji różnych producentów nienależy mieszać ze sobą ,bo "może" taki olej starcić swoje właściwości uszlachetniające np., ale jeżeli dolałeś olej castrola syntetyk,do syntetyka który miałeś w silniku też castrola ,to nic złego się niestanie. Wg.mnie i tak bardzo sobie olewasz sprawe oleju w aucie,bo niepowinno się doprowadzać do takiego stanu poniżej minimum na miarce.
A dlaczego jeżdzisz na takim oleju?Ja taki lałem do CC 700,a teraz mój brat leje do golfa z 80roku?Ja mam 175tyś.km najechane i jeżdze na Mobil 1 5w/50 ,pełny syntetyk,a oleju niebierze.Owszem,tam na 10tyś.km jakąś setke doleje,ale to jest norma. Mamy w rodzinie Carine 2.0 na LPG kombi ,co ma już ponad 260tyś.km nawalone i jeżdzi na 5W/50 Mobila. Czy przesżłeś na mineral z jakiś konkretnych przyczyn? |
siemien Białystok | 2005-02-13 18:44:50
dzieki, pomysle nad tym ![]() |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2005-02-13 20:25:24 Możesz zmienić jak Kafi napisał na Mobil 10W/40,albo zamiast castrola,który w licznych kręgach ostatnio mnóstwo stracił przez słabą jakość niektórych swych wyrobów wlej Mobil1 5W/50.Może nim przejdziesz z syntetyka castrola na pół syntetyk Mobila,to spróbuj jeszcze wymiane na coś z innej firmy,np.shell,mobil może będzie mniej wcinać olej,a jak przez nastene 15tyś.km zobaczysz,że dalej dużo oleju ubywa,to przejdź na 10W/40,może pomoże.Są też oleje robione do silników o dużym przebiegu chyba coś tam w nazwie był Valvoline"MaxLife"(głowy se niedam uciać za nazwe) |