MotoNews.pl
12Trochę danych o CRV (222040/0) - PT

Trochę danych o CRV

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
jestem nowym użytkownikiem Hondy CR V i chciałby sie coświęcej dowiedzić się o tym samochodzie. Użytkuję Honde z 2004r silnik o poj. 2.4 ivtec dohac. mam zainstalowany gaz. Potrzebne sa mi nastepując dane: czy rozrząd jest na paskach czy też łańcuszek. Na jakim oleju należy jeżdzić oraz co jaki czas należy robić jego wymiany. Jeśli ktoś z kolegów mógłby mi cos podrzucić na ten temat oraz inne dane tego pojazdu to byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
Krzysiek

To chyba raczej na forum hondy dowiesz sie najwiecej.

co do gazu przy tej hondzie to kiedy była kontrola luzów zaworowych. w zasadzie radze to jak najszybciej sprawdzić. i poźniej taka kontrolę robić co 20 tyś. km.

Cytat:
2008-11-03 14:21:52, Beniek1 pisze:
Witam jestem nowym użytkownikiem Hondy CR V i chciałby sie coświęcej dowiedzić się o tym samochodzie. Użytkuję Honde z 2004r silnik o poj. 2.4 ivtec dohac. mam zainstalowany gaz. Potrzebne sa mi nastepując dane: czy rozrząd jest na paskach czy też łańcuszek. Na jakim oleju należy jeżdzić oraz co jaki czas należy robić jego wymiany. Jeśli ktoś z kolegów mógłby mi cos podrzucić na ten temat oraz inne dane tego pojazdu to byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Krzysiek