MotoNews.pl
4 Głośniki w nadkolach w kombi (79176/45) - PT

Głośniki w nadkolach w kombi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś zamontował może głośniki w kombi w nadkolach? Czy tam jest w ogóle miejsce?

Niektóre kombiaki mają oryginalnie głosniki w nadkolach z tyłu.
Moozna wstawic nieorginały miejsce jest ewentualnie w tylną klape.

w klapę ładować bym nie chciał, a na słupki nie mam kasy. Jak jest z miejscem w nadkolach?

w klapę ładować bym nie chciał, a na słupki nie mam kasy. Jak jest z miejscem w nadkolach?

w nadkola wejdą spoko jest pod nimi przestrzeń

a ja mam w klapie

A czy jak są głośniki w klapie przy zamnkniętej rolecie nie ma efektu jak by grało coś w bagażniku ale nie wiadomo skąd na zasadzie (gdzieś dzwonią ale nie wiadomo w którym kościele?)

a czy nie lepiej zafundowac sobie skrzynie lub tube wtedy to jest jazda u ja teraz czekam na rolete i zakladam wzmaczniacz ze skrzynia

W nadkolach jest miejsce pod glosniki i jest nawet cos przypominajacego uchwyt glosnika (przynajmniej u meni jest tak bo kiedys rozkrecalem

Ja mam głośniki właśnie w boczkach (nadkolach) w bagażniku. Miejsca jest dość, a i słychać je, jak trzeba. Ogólnie - dobre miejsce na montaż...

po raz kolejny wklejam zdjecia moich glosniczkow tylnych

Bugz miałeś już w swoim autku te głosniki bo to są oryginały. A może wiesz gdzie takie kupić poszukuje takich i tak jak igłe w stogu siana znalezc.

nie mialem ich w aucie
dostalem (tak tak dostalem ) od kumpla i tak jak juz pisalem zamontowani eto jest moment bo w tapicerce na lewej stronie jest wyduszona linia ciecia a w karoserii jest mocowanie pod glosniki , no przynajmniej u mnie bylo.

a co do tego gdzie to nabyc to powiem tak na oko wyygladaja mi identycznie tak samo jak te z przodu, jedynie nie wiem czy kratke da sie latwo namierzyc gdzies np. na allegro.

faktycznie takie jak z przodu

Ja mam w combi w nadkolach pełnowymiarowe trójdrożne owale i takie polecam.po co szukać fabrycznych osłon i montować fabryczne głośniki o wątpliwych parametrach! Kupujesz owale wycinasz otwory w boczkach i jest git. Masz od razu osłonki i jest ok.
I jesli dobrze pamiętam musiałem przypiłować te nieszczęsne mocowania pod fabryczne głośniki. Dla lepszego efektu radzę wygłuszyc wnętrze bo tam jest goła blacha i może dudnić jak w stodole!po takiej operacji jest ok. pozdro

Ja moge miec takie oryginalne fordowskie glosniki na sprzedaz .... Bo montuje Hertza na przod i te chyba nie beda mi juz potrzebne ... Jak cos to chetni na priva!

witam a jak bym chcial zamontowac 200mm JBL to gdzie lepiej nadkola czy klapa ?? I jak to zam,ontować najlepiej gdzie takei osłonki kupić ?? może ktoś ma jakieś linki

Cytat:
2005-02-01 23:44:28, kurier pisze:
Ja mam w combi w nadkolach pełnowymiarowe trójdrożne owale i takie polecam.po co szukać fabrycznych osłon i montować fabryczne głośniki o wątpliwych parametrach! Kupujesz owale wycinasz otwory w boczkach i jest git. Masz od razu osłonki i jest ok. I jesli dobrze pamiętam musiałem przypiłować te nieszczęsne mocowania pod fabryczne głośniki. Dla lepszego efektu radzę wygłuszyc wnętrze bo tam jest goła blacha i może dudnić jak w stodole!po takiej operacji jest ok. pozdro

A masz może jakieś fotki tych owali,jak to wygląda, bo chcę właśnie założyć coś takiego u siebie.

Kurier, powiedz mi jeszcze do czego przykręcałeś te głośniki, do do blachy, czy tylko do tapicerki.
Ja chcę oprócz głośników wstawić jeszcze tulejki Bassreflex w boczki, żeby pogłębić bas.