OSŁONA PASKA KLINOWEGO --------> PILNE!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. od momentu kupna autka nie posiadam osłony na pasek klinowy i koła żębate, które on prowadzi.......... nigdzie nie umiem tego znaleźć...... ale dziś trafiłem na spoko gościa, który chyba mi to znalazł.. ale też nie jest pewny do końca czy to to.......

na rysunku jest to część nr 25, ma to przychodzić z prawej str silnika (patrząc od tyłu) i ma chronić pasek klinowy przed błotem lecącym spod kół........ myślałem że problem załatwi nadkole, ale jednak nie.... mam 2 części nadkola tył i przód a to dalej jest odsłonięte........

czy ktoś, kto wie jak ta osłonka wygląda mógłby mi potwierdzić, czy element ze zdjęcia to jest właśnie to???

z góry dzięki i czekam na odpowiedź

pozdro

Ładnie to nazwałeś.Osłona paska klinowego Według mnie jest to dolna osłona silnika.Są to dwie części (prawa i lewa) i za każdą płacisz oddzielnie.Prawa (większa-tam gdzie są faktycznie paski))-kosztuje ok.45zeta,lewa ( mniejsza-osłania głównie poduszkę skrzyni biegów i nie tylko)-ok.40 zeta. Temat mam na świeżo.I uwaga nie kupuj podróbek,bo mogą nie pasować-chodzi o dłuuuuugie ucho mocowane do podłogi (w podróbkach to ucho jest za krótkie,nie sięga i pęka przy próbach naciągnięcia).pasują koreańskie oryginały
I jeszcze jedno-ceny podróbek i oryginałów są zbliżone

a czy na podstawie mojego rysunku jestes w stanie wskazać czy nr 25 to jest ta osłonka która osłania pasek klinowy wraz z kołami zębatymi..... bo właśnie tej części mi brakuje........ nie wiem jak to inaczej określić

Cytat:
2005-07-11 12:32:50, Kolber7 pisze:
a czy na podstawie mojego rysunku jestes w stanie wskazać czy nr 25 to jest ta osłonka która osłania pasek klinowy wraz z kołami zębatymi..... bo właśnie tej części mi brakuje........ nie wiem jak to inaczej określić

Te osłony najlepiej założyć obydwie.
Lewa osłona (25) osłania od spodu coś tam
Prawa osłona (25) osłania od spodu paski
UWAGA! na rysunki te osłony narysowane są od przodu auta,
czyli prawa na rysunku to lewa w samochodzie.

Ja u siebie pościągałem te osłony przy zmianie rozrządu,
i teraz po wiekszej ulewie słyszę świst paska.
Musze na dniach zazakladać je ponownie.

dzięki koledzy... już wiem co mam zamówić i zamówiłem........ w bardzo przystępnej cenie.... za osłonke 24 zł + 10,50 przesyłka.....zamawiałem tu.. bardzo rzeczowy sprzedający...... zacząłem od rozmowy na gg, po czym sam zadzwonił.... w cenniku widze że mają ciekawe ceny...... a dla naszego forum wynegocjowałem 5% zniżki.. ale o tym w innym poście

pozdro