MotoNews.pl

Kolejność bezpieczników i ich opór w 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wywaliłem z auta bezpieczniki aby sprawdzić gdzie mi prąd zwiewa za pomocą amperomierza.

Ponieważ robiłem to na zimnie i niewprawną jeszcze ręką, dwa posłałem odrazu w drabiazgi. Teraz myśle nad wymianą wszystkich i nie znam ich kolejności wkładania. Ogólnie wymieszałem je podczas wkładania bo nie zauważyłem, że mają różną oporowość. Czy ktoś zna ich układ które gdzie idą?

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-02-16 17:41:53 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ]

O ile rozumiem - jaki mają opór- chodzi tak na prawde o nominalny prąd jaki powinien przepalić bezpiecznik. wg tabeli kolejno bezpieczniki 1(8A);2(8A);3 rezerwa; 4 rezerwa; 5(16A); 6(8A);7(16A);8(8A);9(8A);10(8A);11(8A);12(8A);13(8A);14(8A);15(8A);16(8A);17(8A)
kolejność 1 od lewej strony skrzynki bezpieczników i przekazników patrząc od przodu samochodu do 17 prawej strony. Mam nadzieje że o to Ci chodziło. Jeżeli chcesz wiedzieć który co chroni to zeskanuje Ci tabele, ale o ile dobrze pamiętam na osłonie są piktogramy przedstawiające co zabezpieczają. Jeżeli się myle to przepraszam. Powodzenia!!

pozdrawiam
Wergilius

W 07 na skrzynce bezpiecznikow jest opisane jaki amperaz bezpiecznika wsadzic w konkretne miejsce

Fakt tak się zakręciłem, że o tym zapomniałem. Mam nadzieje, że obecność tego wątku kiedyś komuś też pomoże ;]

Wielkie dzieki wam ;]