[126] Brak świateł

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem - było - ale w 125 a ja nie mam świateł w malcu...
Nie mam świateł mijania, ani drogowych postój jest, a jak włączam mijania - to słychać kliknięcie na przekaźniku, ale nie świecą! Bezpieczniki dobre, śwrówki też... nie znam sie za cholere na elekrtyce, może ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną? Gdzie szukać? Bo zaraz go do elektryka odstawie

Cytat:
2005-01-30 20:35:43, Sajmon pisze:
Wiem - było - ale w 125 a ja nie mam świateł w malcu... Nie mam świateł mijania, ani drogowych postój jest, a jak włączam mijania - to słychać kliknięcie na przekaźniku, ale nie świecą! Bezpieczniki dobre, śwrówki też... nie znam sie za cholere na elekrtyce, może ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną? Gdzie szukać? Bo zaraz go do elektryka odstawie

brudne styki przekaźnika? przekaźnik w środku do d... sprawdź na innym przkaźniku może....

Cytat:
2005-01-30 20:53:02, owz pisze:
brudne styki przekaźnika? przekaźnik w środku do d... sprawdź na innym przkaźniku może....

maybe... ale zapomniałem dodać, że malowałem auto i całą instalacje ja kładłem więc może coś popier****** albo o czymś zapomniałem - bo masy z przodu oczyszczone i przy aku tyż... qrde, juz nie wiem, gdzie szukać, bo wcześniej były....

ja tez niebardzo sie znam ale mzoe cos z przelacznikiem ?>?> w maluchu jest tak ze mijania swieca dopiero po zaplonie mzoe tu cos nie halo ?

Kudre - jak nie patrześ potrzebuje te mijania! A włącznik jest dobry

Jak sie uda kiedyś niedługo spyknąć (i bede miał kontrolkę w ręku) to opanujemy temata. Chyba że coś wcześniej wymodzisz czego szczerze Ci życzę .

Cytat:
2005-02-01 01:33:37, Race_D pisze:
Jak sie uda kiedyś niedługo spyknąć (i bede miał kontrolkę w ręku) to opanujemy temata. Chyba że coś wcześniej wymodzisz czego szczerze Ci życzę .

Noo dzięki, ale nie obiecuj tyle tylko zawijaj granatem do mnie... co bymy jeszcze ze śniega pokorzystali i troche bokiem pośmigali

...bo zaraz je na krótko podłączę!

EDIT:
-jak sprawdzić, czy przekaźnik jest dobry? ...klikać, klika

[ wiadomość edytowana przez: Sajmon dnia 2005-02-01 09:19:40 ]

Witam

Zrob tak: wez probierke na 12v albo jakas zarowke, wyjmi przekazniki bedziesz mial przy stykach napisy 30,85,86,75 ten ostatni moze byc podwojny zobacz na przekreconej stacyjce czy do 30 doplywa prad jest to glowne zasilanie przekaznika, teraz 85,86 na 85 powinno byc napiecie jezeli wlaczysz mijanie albo drogowe pociagniesz wajche a na 86 stala masa ( moze byc na odwrot czyli 86 wylacznik a 85 masa ), 75 to juz wyjscie na zarowke jezeli bedzie tam prad (przekaznik musi byc wsadzony jak sprawdzasz prad na 75) to znaczy ze masz przerwany kabel miedzy tym stykiem a zarowka albo zarowka nie ma masy. Ale jak przekaznik cyka to zanczy ze dostaje prad wzbudzania na 85, jak nie bedzie pradu na 30 to musisz go pociagnac z bezpiecznika nr 2 albo bezposrednio z akumulatora + oczywiscie ( jak ciagniesz z akumulatora to daj na kabel bezpiecznik 16A)

Pozdrawiam

Cytat:
2005-02-01 13:36:28, Lukasz128 pisze:
Witam Zrob tak: wez probierke na 12v albo jakas zarowke, wyjmi przekazniki bedziesz mial przy stykach napisy 30,85,86,75 ten ostatni moze byc podwojny zobacz na przekreconej stacyjce czy do 30 doplywa prad jest to glowne zasilanie przekaznika, teraz 85,86 na 85 powinno byc napiecie jezeli wlaczysz mijanie albo drogowe pociagniesz wajche a na 86 stala masa ( moze byc na odwrot czyli 86 wylacznik a 85 masa ), 75 to juz wyjscie na zarowke jezeli bedzie tam prad (przekaznik musi byc wsadzony jak sprawdzasz prad na 75) to znaczy ze masz przerwany kabel miedzy tym stykiem a zarowka albo zarowka nie ma masy. Ale jak przekaznik cyka to zanczy ze dostaje prad wzbudzania na 85, jak nie bedzie pradu na 30 to musisz go pociagnac z bezpiecznika nr 2 albo bezposrednio z akumulatora + oczywiscie ( jak ciagniesz z akumulatora to daj na kabel bezpiecznik 16A) Pozdrawiam

i wszystko jasne

Mysle, ze zrozumiałem ( ) ale sprobuje sprawdzić. Są tam 2 kostki - jeden, to przekaźnik (czarna), a drugi - półprzeźroczysty (w nim jest bezpiecznik) - i oba cykają jeden na mijania, a drugi na długich...

Martwi mnie to, ze wczoraj znalazłem jeden kabel (żłóto-zielony) idący od przekaźnika (czarna kostka) do... nikąd! I nie mam pojęcia gdzie powinien być...