| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kabul F&F Sympatyk Corolla E11 Club Tropicana | 2005-01-30 12:29:38 ja tak mialem jak mi oring od elktrozaworu sparcial |
Sir_Mirras F&F Sympatyk 125p KOMBI Reńska Wieś | 2005-01-30 12:43:53 zdejmij gaźniek uruchom spręrzarke albo cos w tym rodzaju powykrecja wszystko (ale zpamietaj gdzie co jest bo jak pomylisz dysze to wogle poraszka) ale jak masz sprezare to0 wes go dokładnie przedmuchaj, sprawdz przy okazji czy nie ma dzióry w pływaki i czy jest dobrze osadzony... powinno pomuc ![]() |
armata F&F Sympatyk CC 1.1 / Skoda Felic ... Gdansk | 2005-01-30 12:51:25 zapchana główna dysza paliwowa......?? |
Phobos Zastava 1100p Poznań | 2005-01-30 12:53:19 Najprawdopodobniej masz przytkaną dyszę główną paliwa. Znajduje się ona na dnie komory pływakowej - da się ją wykręcić bez zdejmowania gaźnika, ale jeżeli nigdy tego nie robiłeś, to lepiej gaźnik jednak wyjąć. |
Galus Fiat 126p Gostyń | 2005-01-30 13:14:35 Chopaki dzieki za diagnoze.Po obiedzie ide zaraz sprawdzic co i jak.A co do elektro zaworu to odpada bo go nie mma a swiece sa oki kupilem nowe dwa tygodznie temu i tez je sprawdzalem.Ja bede juz wiedziel co bylo przyczyna zaraz napisze>Dzieki i pozdro |
piter_s1 F&F Sympatyk Rybnik | 2005-01-30 16:37:29 Też tak miałem, kumpel poradził mi zrobić tak:
-Wyciągnąć rurke (tłumik szmerów ssania) z gaźnika -wprowadzić silnik na możliwie najwyższe obroty -przytkać ręką otwór wchodzący do gaźnika -kiedy autko zacznie "zdychać" puść szybko rękę, ale umiejętnie żeby nie zgasł. Wtedy z max mocą zostanie zassynięte powietrze do gaźnika i powinno zadziałać... U MNIE TO ZADZIAŁAŁO, wiem że dziwnie to brzmi i niezbyt fachowo, ale od tej pory (było to ok. 6mies. temu) wszystko jest ok. i niemam już najmniejszysz kłopotów |
Galus Fiat 126p Gostyń | 2005-01-30 17:23:43 Juz po naprawie.Diagnoza sie sprawdzil Dysza glowan paliwa.Dzieki z gory wszystkim za razdy i za diagnozy.Pozdr |
owz F&F Sympatyk sejo/passat Poznań/Skórzewo | 2005-01-30 22:59:21 Galus mialem dzisiaj dokladnie to samo, kurde ale przedmuchanie gaznika na sposób Pitera pomogło ![]() |
Sir_Mirras F&F Sympatyk 125p KOMBI Reńska Wieś | 2005-01-30 23:50:01
|
Royber F&F Sympatyk 126p Poznań | 2005-01-31 10:34:03 Zobacz, czy nie masz wyruchanej ośki przepustnicy, objawy te same co miałem na ostatnim zlocie... Też na ssaniu jechałem do chaty 40kmh ![]() |
piter_s1 F&F Sympatyk Rybnik | 2005-02-01 00:06:07
Kurde... ciesze sie że jakiś z moich pomysłów komuś się przydał |
toki F&F Sympatyk bąbel 899/frontera Warszawa/Legionowo | 2005-02-01 16:03:53 identyczny problem mam co kolega. tylko ze u mnie: gaźnik wyczyszczony full, pompka paliwowa tez, zalozone, dalej to samo. zakladam drugi gaźnik tez czysciutki dalej to samo. mam nowe swiece przewody i kondensatorki. samochod po dodaniu gazu troszeczke ale minimalnie wchodzi na obroty pozniej nic i probuje zgasnac jak nie puszcze gazu. musi chodzic na ssaniu inaczej odrazu gaśnie.... da sie jechac bardzo wolno i nie mozna dawac gazu, jezeli włącze siwatla to zauwazylem ze sytuacja bardzo sie pogarsza tzn zaczyna niemilosiernie przerywac i gaśnie prawie ze co jeszcze... hmm... ja stawiam albo na te kondensatorki co kupilem nowe, albo na cewke, chodź bardziej to drugie... co o tym myslicie?? bo ja juz nie mam siły do tego.. dodam ze nigdzie nie łapie lewego powietrza itp...... |