| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kzyhu Lada Samara (Forma) Olsztyn | 2005-02-05 20:29:14 Mam takie proste pytanko, jak mozna rozpoznac czy przeciek paliwa nastepuje do silnika. Zalozylem trzecia pompke do swojej ladnej , z tej sie nie leje ale zuwazylem lekkie pocenie sie i taka paliwka na zewnetrzne membranki pompy,sruby dokrecilem na maksa ale dalej to nastepuje. Ani sie nie zwieksza ani nie maleje. Sa 3 membranki, wiem ze jedna chroni przed przeciekiem do komory silnika, ale jakie jest prawdopodonienstwo ze dostanie sie paliwo do oleju.
Zdesperowany pompkowicz??? Pozdrowonka dla wszystkich klubowiczów |
kzyhu Lada Samara (Forma) Olsztyn | 2005-02-06 20:29:42 A jeszcze jedno pytanie, olej podjeżdża mi troszke waszką. Nie wiem bo mam zinstalowany gaz i zawsze odpalałem ja tylko na benzynce, ale ostatnio przecierałem ją na benzynie, wyjechałem za miasto i cisnełem ile wlezie (podobno raz na jakiś czas trzeba tak robić)-oczywiście na ciepłym silniku. Zauważyłem na korku od wlewu oleju biały śluz, wiem że takie coś się robi jak silnik jest niedogrzany (pokonuje krótkie trasy)albo doleje sie swiezy olej-dolewalem ostatnio. Troszke mnie to zmartwiło bo mogą to być pierścienie uszczelniające. Mam nadzieje ze to tylko złudzenie-paliwka to ona nieczuła juz jakis czas dłużej niż tylko podczas rozruchu. Jak ktoś może mi pomóc to bede bardzo wdzięczny bo mam maego doła, a nienawidze jak coś jest nie tak z moim GTI.
Pozdrowionka Zdesperowany LADA GTI |
mechanior ŁADZIARZ Łada 110-WAZ21102;2111 Warszawa | 2005-02-06 22:50:45 Musiało ci się dostać trochę wilgoci do układu. Być może masz nie szczelny korek lub odme. Jeżeli olej mna bagnecie masz czysty to nie ma się czym zamartwiać. Znajomy miał coś takiego w Seacie i winna okazała się odma(po wymianie kolektora z plastikowego na metalowy okazała się za krótka więc panowie od instalacji gazowych jej nie podłączyli). |