| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2004-09-15 08:53:15 Niniejszy tekst jest moją prywatną akcją nie związaną z żadnym klubem ani organizacją. Powstał on dla dobra wspólnego FSO.
Postulat integracyjny!!!!!! Na początku było FSO . Potem pojawił się internet. Związek jednego z drugim zaowocował powstaniem pierwszych klubów internetowych FSO-maniaków. Po pierwszych powstawały kolejne i tak do dziś mamy ich już kilka. W przeszłości układy między tymi klubami i poszczególnymi internautami przeżywały swoje lepsze i gorsze chwile. Z perspektywy czasu nie ma sensu wspominać starych dziejów i na nowo rozdrapywać starych ran. Jest jednak jedna rzecz którą należałoby zrobić. W chwili gdy polska motoryzacja umiera należy się łączyć a nie dzielić. Nie mówię tu o stworzeniu jednego wielkiego klubu FSO lecz o szeroko rozumianej integracji. Marka FSO jest zapominana i przez większość ludzi traktowana z pogardą. Niech nasze wspólne zabiegi poprawią jej wizerunek w kraju i za grnicą. Zapomnijmy o tym co na dzieli a skupmy się na tym co nas łączy, a wbrew pozorom łączy nas wiele. Niech dla dobra naszej kochanej historii motoryzacji zaprzestaną indywidualne waśnie i spory. Podajmy sobie rękę w geście pojednania i stańmy wspólnie pod flagą FSO. Większości z was przyjdzie to z trudnością bo nikt nie wymaże wypowiedzianych słów i dokonanych czynów. Niemniej jednak czas leczy rany a my bogatsi o nowe doświadczenia spróbujmy po raz kolejny zacząć ze sobą rozmawiać. Tekst ten powstał w nadziei że przyjdzie dzień w którym wszystkie kluby FSO będą w stanie spotkać się w jednym miejscu na wspólnym zlocie i pokazać że ich pasja jest silniejsza niż indywidualność poszczególnych ludzi. Na początek proponuję zorganizaować lokalną współpracę międzyklubową. Często w mniejszych miastach jest po kilku FSO-maniaków i każdy należy do innego klubu. Niech zaczną wspólnie pracować i wspierać się wzajemnie. Z czasem może przyjdzie moment spotkania ogólnopolskiego i nie po to żeby pokazać że jeden klub jest lepszy od innego (każdy jest na swój sposób doby) lecz aby poznać ludzi dzielących te same pasje i zainteresowania. Z nadzieją liczę na to że każdy posiadacz auta z pod marki FSO przyłączy się do tej akcji i będzie ją propagował wśród najbliższych. |
Formula Kiedys 1.4GLI; teraz ... Poznań | 2004-09-15 09:00:04 Idea jak najbardziej sluszna.
Mimo ze juz od jakiegos czasu nie mam samochodu to jedan zdaje mi sie ze takie wspolne zloty regionalne sie odbywaja. Bo przeciez w momencie kiedy spotykamy sie osobiscie nikt nie dyskutuje z jakiego kto jest klubu, tylko cieszymy sie ze co rusz jest nas coraz wiecej. A co do ilosci klubow to pozostawiam to bez komentarza Pozdrowionka dla Bociana |
Dawids Miłośnik FSO Stalowa Wola | 2004-09-15 09:01:38 Z jednego PTK, powstaly:
Autoklub, Motoklub, Carteam Milo popatrzec na archiwalne forum z poczatku 2003 roku, kiedy wszyscy pózniejsi wrogowie razem wspołpracowywali. |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-09-15 09:09:38
ja jestem za chociaż pomysł nie nowy bo w tym celu postało CT ale chyba zgubiły droge z tym ze jest jeszce problem czy inne bedą chciały współpracować bo w kilku z nich naklejka FSO AK na szybie kończy wszelkie negocjacje i tytuł "Szpiega GDA" ja nigdy nie rożróżniałem czy ktoś jest z AK PTK TT CT czy MK bo FeSiak to FeSiak ale inni myslą innaczej |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-09-15 09:14:45
i tu masz racje PTK było pierwsze ale każdy z założycieli kolejnych klubów mieli inne koncepcje a który z nich miał racje pokarze czas |
Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2004-09-15 10:32:00
No właśnei nie wiem. Liczę na to po cichu ale jakoś tak ani nie widziałem na PTK zaproszenia na zlot w wawie ani nie widziałem nikogo (prawie) z AK w czerniewicach. NIe liczę że stworzymy jeden klub ale mam nadzieję że chociaż dojdzie do sytuacji kiedy nik nie powie :
czy temu podobne. Trzeba się łudzić nadzieją że kiedyś się dogadamy ze wszystkimi. Teks postulatu umieściłem na każdym z forów więc zobaczymy jak ludzie się na to zapatrują i co najważniejsze jak przejdą od słów do czynów. |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2004-09-15 10:49:36 Zdecydowanie podpisuję się pod owym postulatem. Pasja do aut z FSO powinna nas łączyć, a nie dzielić. Myślę, że z tym się wszyscy zgadzają.
Pozdrawiam |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2004-09-15 11:06:29 Optymiści Idea tak piękna aż niemożliwa. |
Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2004-09-15 11:15:03
Jak każdy tak podejdzie do sprawy to napewno |
Rawuk Miłośnik FSO GD i GD Zakoniczyn | 2004-09-15 11:18:05 Powiem Wam tak. Zanim zapisalem sie do FSO AK znalazlem inny klub (nizej wymieniony) i najpierw zapisalem sie tam. Czytajac tamtejsze watki znalazlem wzmianke o naszym wspanialym klubie. I jakos nastepnego dnia po tym jak TU pojawil sie moj 1 post zostalem stamtad wywalony. Dziwny zbieg okolicznosci, nieprawdaz |
profil-usunięty | 2004-09-15 11:20:34
Może na początku postarać się nie generalizować i nie urządzać wojen w stylu "szpiega". Jedni są mądrzejsi, drudzy niestety głupsi. Mądrzejsi będą się cieszyć że przyjechał kolejny polonez, głupsi będą pokazywać palcami "uuuu ten jest z PeTeKu", "yyyy przyjechalo AKa". Wszędzie spotka się i takich i takich. Cieszmy się, że jeszcze mamy czym przyjeżdżać na zloty i szanujmy siebie tak jak swoje auta. Pozdro. Naiwny jak dziecko. |
profil-usunięty | 2004-09-15 11:22:48
no to akurat przykład głupoty. moze cos z tego jednak bedzie. ludzie powoli ale jednak sie zmieniaja (oby na lepsze). |
Dawids Miłośnik FSO Stalowa Wola | 2004-09-15 11:28:35 Ja jestem klubowiczem FSO Motoklubu. Jednak wiekszosc czasu spedzam na forum Autoklubu. Mysle ze wspolpraca miedzy wszystkimi klubami FSO jest mozliwa. Na poczatek moze to byc zapisywanie sie do forum. I tak np. Gda bedzie rozmawial na forum Carteam, a Lajkonik na forum AK |
Maciek_938 Bydgoszcz | 2004-09-15 11:30:16
Napewno nie zostałeś wyrzucony z PTK z tego powodu, że zapisałeś się do AK !!! Takie praktyki to byłby kretynizm po prostu. Pozdrawiam |
Bocian_s_313_PTK Miłośnik FSO PN Rover Siedlce | 2004-09-15 11:36:30 Tutaj zamieszczam linki do tego samego tematu na innych forach FSO. Warto poczytać co inni mają do powiedzenia.
FSO PTK Motoklub Polska FSO CT FSO TT |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2004-09-15 11:45:41 bez czytania moge Ci powiedzieć na którym forum bedzie obłuda |
Wafelj Daewoo Nubira II Warszawa | 2004-09-15 11:58:42
na którym?? |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2004-09-15 12:04:45 Dyplomatycznie przemilcze to i jzaprzestane dyskusji. hehe I nie mam na myśli forum na którym powstał ten w/w postulat [ wiadomość edytowana przez: Mokry dnia 2004-09-15 12:05:26 ] |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2004-09-15 12:05:48 No mi się idea podoba, pamietam czasy gdy na zloty w Poznaniu przybywało AK i PTK, ale to już niestety przeszłość. Dawno nie zaglądałem na listę klubowiczów w PTK, bo nie chce mi się poprostu, gdyby był podział na województwa (tzn podział listy) z chęcią bym to zrobił, ale nie znam wszystkich miejscowosci w wielkopolsce to też nie mam jak poinformować każdego z osobna o tym że jest zorganizowany jakiś spocik, a posty na forum przeważnie pozostają bez echa i bezustannie w kółko piszemy w nich razem z mati_lecha. Oczywiście nie mam zamiaru krytykować tutaj PTK ani innych z tego klubu w którym także jestem klubowiczem, ale chce podać przyczynę dla której nie umieszczam info o zlotach na PTK. Dzis zapodam tam watek z poszukaniem osób z wielkopolski i czy byliby chętni na jakis spocik który organizujemy 3 października, moze ktos się odezwie na niego. |