Postulat integracyjny !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Niniejszy tekst jest moją prywatną akcją nie związaną z żadnym klubem ani organizacją. Powstał on dla dobra wspólnego FSO.

Postulat integracyjny!!!!!!

Na początku było FSO . Potem pojawił się internet. Związek jednego z drugim zaowocował powstaniem pierwszych klubów internetowych FSO-maniaków. Po pierwszych powstawały kolejne i tak do dziś mamy ich już kilka. W przeszłości układy między tymi klubami i poszczególnymi internautami przeżywały swoje lepsze i gorsze chwile. Z perspektywy czasu nie ma sensu wspominać starych dziejów i na nowo rozdrapywać starych ran. Jest jednak jedna rzecz którą należałoby zrobić. W chwili gdy polska motoryzacja umiera należy się łączyć a nie dzielić. Nie mówię tu o stworzeniu jednego wielkiego klubu FSO lecz o szeroko rozumianej integracji. Marka FSO jest zapominana i przez większość ludzi traktowana z pogardą. Niech nasze wspólne zabiegi poprawią jej wizerunek w kraju i za grnicą. Zapomnijmy o tym co na dzieli a skupmy się na tym co nas łączy, a wbrew pozorom łączy nas wiele. Niech dla dobra naszej kochanej historii motoryzacji zaprzestaną indywidualne waśnie i spory. Podajmy sobie rękę w geście pojednania i stańmy wspólnie pod flagą FSO.

Większości z was przyjdzie to z trudnością bo nikt nie wymaże wypowiedzianych słów i dokonanych czynów. Niemniej jednak czas leczy rany a my bogatsi o nowe doświadczenia spróbujmy po raz kolejny zacząć ze sobą rozmawiać.

Tekst ten powstał w nadziei że przyjdzie dzień w którym wszystkie kluby FSO będą w stanie spotkać się w jednym miejscu na wspólnym zlocie i pokazać że ich pasja jest silniejsza niż indywidualność poszczególnych ludzi. Na początek proponuję zorganizaować lokalną współpracę międzyklubową. Często w mniejszych miastach jest po kilku FSO-maniaków i każdy należy do innego klubu. Niech zaczną wspólnie pracować i wspierać się wzajemnie. Z czasem może przyjdzie moment spotkania ogólnopolskiego i nie po to żeby pokazać że jeden klub jest lepszy od innego (każdy jest na swój sposób doby) lecz aby poznać ludzi dzielących te same pasje i zainteresowania.

Z nadzieją liczę na to że każdy posiadacz auta z pod marki FSO przyłączy się do tej akcji i będzie ją propagował wśród najbliższych.

Cytat:
2004-09-15 08:53:15, Bocian_s_313_PTK pisze:
Tekst ten powstał w nadziei że przyjdzie dzień w którym wszystkie kluby FSO będą w stanie spotkać się w jednym miejscu na wspólnym zlocie i pokazać że ich pasja jest silniejsza niż indywidualność poszczególnych ludzi.

A czy tak już nie jest???

Idea jak najbardziej sluszna.
Mimo ze juz od jakiegos czasu nie mam samochodu to jedan zdaje mi sie ze takie wspolne zloty regionalne sie odbywaja. Bo przeciez w momencie kiedy spotykamy sie osobiscie nikt nie dyskutuje z jakiego kto jest klubu, tylko cieszymy sie ze co rusz jest nas coraz wiecej.
A co do ilosci klubow to pozostawiam to bez komentarza

Pozdrowionka dla Bociana

Z jednego PTK, powstaly:
Autoklub,
Motoklub,
Carteam
Milo popatrzec na archiwalne forum z poczatku 2003 roku, kiedy wszyscy pózniejsi wrogowie razem wspołpracowywali.

Cytat:
2004-09-15 08:53:15, Bocian_s_313_PTK pisze:
Tekst ten powstał w nadziei że przyjdzie dzień w którym wszystkie kluby FSO będą w stanie spotkać się w jednym miejscu na wspólnym zlocie i pokazać że ich pasja jest silniejsza niż indywidualność poszczególnych ludzi. Na początek proponuję zorganizaować lokalną współpracę międzyklubową. Często w mniejszych miastach jest po kilku FSO-maniaków i każdy należy do innego klubu. Niech zaczną wspólnie pracować i wspierać się wzajemnie. Z czasem może przyjdzie moment spotkania ogólnopolskiego i nie po to żeby pokazać że jeden klub jest lepszy od innego (każdy jest na swój sposób doby) lecz aby poznać ludzi dzielących te same pasje i zainteresowania.

Z nadzieją liczę na to że każdy posiadacz auta z pod marki FSO przyłączy się do tej akcji i będzie ją propagował wśród najbliższych.

ja jestem za chociaż pomysł nie nowy bo w tym celu postało CT ale chyba zgubiły droge

z tym ze jest jeszce problem czy inne bedą chciały współpracować bo w kilku z nich naklejka FSO AK na szybie kończy wszelkie negocjacje i tytuł "Szpiega GDA"

ja nigdy nie rożróżniałem czy ktoś jest z AK PTK TT CT czy MK bo FeSiak to FeSiak ale inni myslą innaczej

Cytat:
2004-09-15 09:01:38, Dawids pisze:
Z jednego PTK, powstaly:
Autoklub,
Motoklub,
Carteam
Milo popatrzec na archiwalne forum z poczatku 2003 roku, kiedy wszyscy pózniejsi wrogowie razem wspołpracowywali.

i tu masz racje PTK było pierwsze ale każdy z założycieli kolejnych klubów mieli inne koncepcje a który z nich miał racje pokarze czas

Cytat:
A czy tak już nie jest???

No właśnei nie wiem. Liczę na to po cichu ale jakoś tak ani nie widziałem na PTK zaproszenia na zlot w wawie ani nie widziałem nikogo (prawie) z AK w czerniewicach.
NIe liczę że stworzymy jeden klub ale mam nadzieję że chociaż dojdzie do sytuacji kiedy nik nie powie :
Cytat:
"Szpieg GDA"

czy temu podobne. Trzeba się łudzić nadzieją że kiedyś się dogadamy ze wszystkimi. Teks postulatu umieściłem na każdym z forów więc zobaczymy jak ludzie się na to zapatrują i co najważniejsze jak przejdą od słów do czynów.

Zdecydowanie podpisuję się pod owym postulatem. Pasja do aut z FSO powinna nas łączyć, a nie dzielić. Myślę, że z tym się wszyscy zgadzają.

Pozdrawiam

Optymiści
Idea tak piękna aż niemożliwa.

Cytat:
2004-09-15 11:06:29, Mokry pisze:
Optymiści

Jak każdy tak podejdzie do sprawy to napewno . Trochę serca panowie w to wółżcie.

Powiem Wam tak. Zanim zapisalem sie do FSO AK znalazlem inny klub (nizej wymieniony) i najpierw zapisalem sie tam. Czytajac tamtejsze watki znalazlem wzmianke o naszym wspanialym klubie. I jakos nastepnego dnia po tym jak TU pojawil sie moj 1 post zostalem stamtad wywalony. Dziwny zbieg okolicznosci, nieprawdaz Ale dobrze sie stalo Gdzie mi byloby lepiej niz tutaj (lekka "wazelinka" )

Cytat:
2004-09-15 11:15:03, Bocian_s_313_PTK pisze:
Cytat:
2004-09-15 11:06:29, Mokry pisze:
Optymiści

Jak każdy tak podejdzie do sprawy to napewno . Trochę serca panowie w to wółżcie.

Może na początku postarać się nie generalizować i nie urządzać wojen w stylu "szpiega". Jedni są mądrzejsi, drudzy niestety głupsi. Mądrzejsi będą się cieszyć że przyjechał kolejny polonez, głupsi będą pokazywać palcami "uuuu ten jest z PeTeKu", "yyyy przyjechalo AKa". Wszędzie spotka się i takich i takich. Cieszmy się, że jeszcze mamy czym przyjeżdżać na zloty i szanujmy siebie tak jak swoje auta.

Pozdro. Naiwny jak dziecko.

Cytat:
2004-09-15 11:18:05, Rawuk pisze:
(ciach)
I jakos nastepnego dnia po tym jak TU pojawil sie moj 1 post zostalem stamtad wywalony.
(ciach)

no to akurat przykład głupoty. moze cos z tego jednak bedzie. ludzie powoli ale jednak sie zmieniaja (oby na lepsze).

Ja jestem klubowiczem FSO Motoklubu. Jednak wiekszosc czasu spedzam na forum Autoklubu. Mysle ze wspolpraca miedzy wszystkimi klubami FSO jest mozliwa. Na poczatek moze to byc zapisywanie sie do forum. I tak np. Gda bedzie rozmawial na forum Carteam, a Lajkonik na forum AK

Cytat:
2004-09-15 11:18:05, Rawuk pisze:
Powiem Wam tak. Zanim zapisalem sie do FSO AK znalazlem inny klub (nizej wymieniony) i najpierw zapisalem sie tam. Czytajac tamtejsze watki znalazlem wzmianke o naszym wspanialym klubie. I jakos nastepnego dnia po tym jak TU pojawil sie moj 1 post zostalem stamtad wywalony. Dziwny zbieg okolicznosci, nieprawdaz Ale dobrze sie stalo Gdzie mi byloby lepiej niz tutaj (lekka "wazelinka" )

Napewno nie zostałeś wyrzucony z PTK z tego powodu, że zapisałeś się do AK !!! Takie praktyki to byłby kretynizm po prostu.

Pozdrawiam

Tutaj zamieszczam linki do tego samego tematu na innych forach FSO. Warto poczytać co inni mają do powiedzenia.

FSO PTK
Motoklub Polska
FSO CT
FSO TT

bez czytania moge Ci powiedzieć na którym forum bedzie obłuda

Cytat:
2004-09-15 11:45:41, Mokry pisze:
bez czytania moge Ci powiedzieć na którym forum bedzie obłuda

na którym??

Dyplomatycznie przemilcze to i jzaprzestane dyskusji. hehe I nie mam na myśli forum na którym powstał ten w/w postulat

[ wiadomość edytowana przez: Mokry dnia 2004-09-15 12:05:26 ]

No mi się idea podoba, pamietam czasy gdy na zloty w Poznaniu przybywało AK i PTK, ale to już niestety przeszłość. Dawno nie zaglądałem na listę klubowiczów w PTK, bo nie chce mi się poprostu, gdyby był podział na województwa (tzn podział listy) z chęcią bym to zrobił, ale nie znam wszystkich miejscowosci w wielkopolsce to też nie mam jak poinformować każdego z osobna o tym że jest zorganizowany jakiś spocik, a posty na forum przeważnie pozostają bez echa i bezustannie w kółko piszemy w nich razem z mati_lecha. Oczywiście nie mam zamiaru krytykować tutaj PTK ani innych z tego klubu w którym także jestem klubowiczem, ale chce podać przyczynę dla której nie umieszczam info o zlotach na PTK. Dzis zapodam tam watek z poszukaniem osób z wielkopolski i czy byliby chętni na jakis spocik który organizujemy 3 października, moze ktos się odezwie na niego.