Jakiej firmy założyć przewody WN.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ESPERO 1,5 Z GAZEM -JAKIE PRZEWODY ZAŁOŻYĆ-JAKIEJ FIRMY -POMOCY.

JANMORY i polecam korzystanie z wyszukiwarki.

Cytat:
2005-01-31 08:46:02, -JACO- pisze:
JANMORY i polecam korzystanie z wyszukiwarki.

Tylko NIE: JANMORY!! ....z resztą się zgadzam na 100% z JACO-skorzystaj z wyszukiwarki !

Bogdan, połowa Klubu jeździ na Janmorach i jeszcze nikt nie narzekał

Cytat:
2005-01-31 11:50:45, -JACO- pisze:
Bogdan, połowa Klubu jeździ na Janmorach i jeszcze nikt nie narzekał

Tak mówisz Jacuś ??....hmmm może ....skorzystaj z wyszukiwarki ?? ....(tylko się nie pogniewaj na mnie! )

Cytat:
2004-11-14 21:30:41, DrA pisze:
Bardzo ciekawa opinia... Swoje Janmory wypierd... szybciej niz zalozylem

Cytat:
2005-01-12 17:30:59, Czarek_Rej pisze:
Janmory- najgorszy szajs jaki jest... miałem je na jesieni... wytrzymały... miesiąc.. fakt niewielkie pieniądze.. bo ok 47zeta. Teraz mam SENTECH'y... jezdziłem na nich wczesniej i wytrzymywały ok 40tys.km zadne inne!!!!

Cytat:
2005-01-13 12:36:38, Rysio42 pisze:
"....Witam! Ja miałem Janmory ale pare razy zostały mi w rękach same kable (zakucie na świecy) i je zamieniłem na jakieś inne niefirmowe gówno ....."

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-01-31 12:10:00 ]

To ja też pocytuję:

PS: Osobiście używam Janmorów od 45 tyś km. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Zamierzam wymienic na duzym przeglądzie, czyli za 15 tyś km. zapewne znowu na Janmory.

Cytat:
2003-02-17 14:10:20, Anonymous pisze:
Też mam ,,janmory'', jeżdżę na gazie i jak na razie nie mam problemów, przerwy do ,,gazu'' na świecach też nie zmniejszałem. Krzysztof

------------------------------------------------

Cytat:
2003-09-08 06:28:35, gisk pisze:
Na Janmorach przejechałem 50kkm i jak narazie żadnych problemów, posiadam instalacje gazową. Za te pieniądze (70zł) było warto, przykolejnej wymianie również sięgne po Janmor. Na orginałach przejechałem 70kkm wymieniłem je bo miałem problemy z gazem choć jak się okazało to nie przez te przewody tylko przez kabel zasilający silnik krokowy w instalacji gazowej, ale "fachowcy" od LPG nie umieli znaleźć usterki więc czepiali się wszystkiego po kolei (przewody, świece, itp).

-------------------------------------------------

Cytat:
2003-02-24 08:50:28, Anonymous pisze:
Wg mnie wystarczą w zupełności polskie przewody JanMor i świece Iskry. Również do gazu. Krzysztof

------------------------------------------------

Cytat:
2003-02-24 10:24:11, Ptaszyna pisze:
Ja uzywam wlasnie JanMorkow i Championkow.

-----------------------------------------------

Cytat:
2004-03-16 13:24:09, Krzysztof_L pisze:
Nie ma co kombinować - tak ,,do benzyny'' jak i ,,do gazu'' w zupełności wystarczają przewody Janmor (nie wymieniaj po 10 tyś. bo to mit), świece polskie ze szczeliną standardowa dla tego silnika (nie zmniejszaj szczeliny bo to mit). Na polskich świecach jeżdżę 20 tyś. od wymiany do wymiany, na kablach Janmor 60 tyś. bez wymiany i jest dobrze, nic nie strzela. W końcówki kabli co jakiś czas wtryskuję środek zapobiegający utlenianiu się złączy. Oczyść kopułkę albo wymień (ja wymieniłem po 120 tyś.) i po prostu jeździj.

---------------------------------------------

Cytat:
2004-05-05 18:25:53, Petersen pisze:
do 1.5 dobre sa Janmory - komplecik za 60 pln

---------------------------------------------

Cytat:
2004-05-05 18:38:50, mcneo pisze:
ja do 1.5 za Jamory dalem 70zl - ale dobre sa

--------------------------------------------

Cytat:
2004-06-18 16:25:16, Sergiusz- pisze:
Navi ni epytałeś przy zakupie czy przewody są na gwarancji??Podjedź tam gdzie kupowałeś i się dowiesz wydaje mi się że napewno są na gwarancji więc spróbuj reklamować.Ja jeżdże na Janmorach i nie narzekam a mam już 2 komplet,świece kupuje BERU bo też jak dla mnie są sprawdzone i nigdy sie na nich nie zawiodłem.

Cytat:
2004-07-12 21:04:07, Kufel pisze:
Cześć Ja jeżdzę na JanMorach. Nie mam żadnych zastrzeżeń. Do Bosha mimo wszystko nie mam zaufania Wycieraczki im nie za bardzo wychodzą, a przewody to trochę "istotniejsza" sprawa, wiec mi to nie podchodzi A ten ZEM - nie wiem, nie używałem. Wiem tylko że z cena atrakcyjna i sporo osób sie w nie zaopatruje. Pozdrawiam. Paweł.

-------------------------------------------

Cytat:
2004-11-14 21:43:39, DeeJay pisze:
Ja na Janmory też sobie chwalę - wymieniłem je na siakieś niemieckie bo jeździły prawie dwa lata, ale nic się złego nie działo... Sam się teraz zastanawiam po co ? Chyba miałem wtedy za dużo wolnej kasy

-------------------------------------------

Cytat:
2004-11-14 23:08:01, LUK18 pisze:
Ja też mam janmor od zimy zadnych problemów najlepiej sprawdzać koble w deszczowy dzień wieczorem zajżeć pod maskę jak nie iskrzy na cewce to ok ja iskzry to cewka do wymiany i kable tez inny obiaw to przymulenie silnika przy nagłym nacisnięciu gazu podzczas deszczu najczęściej jest tak że jak kobel przebity to cewka też leci muwie o tej za akumulatorem a tą w rozdzielaczu też lepiej spraswdzić ja miałe przebite kable i obie poleciały nowa cewka to ok 120 zł a ta wrozdzielaczu to nie pamietam chyba 30 zł dobra rada jak ktoś wymieia koble to odrazy z rozdzielaczem i polcem niedrogo to wychodzi i spokuj a tak na margineś to mam wodę w tylnych prawych drzwiach miał ktoś kiedyś takiego zonka????

Cytat:
2005-01-12 21:58:09, raffsa pisze:
Ja janmory mam już prawie 1,5 roku !!! i niewidze żadnych wad !!! wiec to wszystko to jest chyba kwestia upodobań !!! Raffsa

STARCZY???????

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2005-01-31 12:33:13 ]

Cytat:
2005-01-31 12:32:31, -JACO- pisze:
"...To ja też pocytuję..................
-
-
-
......STARCZY??????? "

No dobraaa.....niech Ci będzie.....przegrałeś !!

Nie wiem ale jak ostatnio kupowałem przewody to gazo-mechaniory, którzy od wieków walczą w tem interesie szczególnie polecali przewody produkcji "TESLA" !....zakładają je od ponad 3 lat po różnistych , nawet znacznie droższych "doświadczeniach ".....i odetchnęli bo jak mówią skończyły im się problemy, reklamacje itp itd. ...

Zobaczymy...jak mi się wydawa TESLA ma na forum zero /mam nadzieję/ krytycznych opinii ....czego nie można rzec o "sławnych" Janmorach
P.S. masz tam jakieś udziały, że tak bronisz ich pozycji ??

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-02-01 00:55:13 ]

U mnie janmory wytrzymaly 6 tys na gazie... A FE!
Nie polecam

To ja przy okazji rzuce pytanko...po jakich objawach uznajecie, ze przewody sie koncza? Po strzalach i problemach z odpalaniem, czy czyms jeszcze?

Cytat:
2005-02-01 00:49:48, bogdan1 pisze:
P.S. masz tam jakieś udziały, że tak bronisz ich pozycji ?? [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-02-01 00:55:13 ]

Jedyny mój udział to taki ,że sam z nich korzystam.
Gaz jeszcze nigdy mi nie strzelił (w Polonezie też używałem Janmorów), więc są jak najbardziej godne polecenia.

Na temat przewodów juz sie wypowiedziałem.... Bogus mnie nawet zacytował Jutro jade po nowie swieczki NGK V-Line ewentualnie platinum.. zobacze jak bedą cenowo wyglądały...