| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2005-02-02 00:10:58 jest tu na forum wyszukiwarka =)))
UŻYJ WYSZUKIWARKI!!! |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2005-02-02 00:35:11 Jacek chojacki, ściśle współpracuje ze Świątkiem!!!!!!!!!!!
Także wszystkie wałki były dla Chojnackiego robione u Świątka i tam trzeba szukać. Podeślij co dokładnie Cię interesuje ![]() ![]() |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2005-02-02 00:38:46 To ciekawe co piszesz, bo Daymon (obecnie nie widuję go na forum), który miał jakiś bliższy kontakt z Chojnackim twierdził, że nie uznaje on wałków od Świątka..Z kolei sam Chojnacki oficjalnie pisał zawsze o wałkach belgijskich Schrick Ale kto go tam wie... |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2005-02-02 00:47:35 Jacusia to ja znam, sam się chwalił, żę ścisła współpraca ze Świątkiem przynosi pożądane efekty , druga sprawa że Chojnacki sam wymyśla czasy i kąty, potem śle do Bydgoszczy , tam robią i wysyłają z powrotem, a On je testuje .Schricka też ma !! ale nie do 126, tylko do droższych modeli Klient nasz PAN........... |
Jasin1 warszawa | 2005-02-02 00:54:00 Ha, nie wiedzialem ze Chojnacki wspolpacuje ze Swiatkiem.Teraz wszystko jasne bo danych o walkach od Swiatka w necie masa.Dzieki wszystkim za odpowiedz. |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2005-02-02 08:53:45 i tutaj masz rację...nie ma dwóch takich samych wałków!!! ale czasami , raz na 10 sztuk udaje się trafić w ten sam kopiał. Świątek robi trochę miękie, ale daje swoje szklanki, a to ważne....
JAki problem z dobrej wersji SCHRICKa zrobić kopiał? To że dane które Jacek posiada są bogate to JA wiem, tylko On nie specjalnie chce się nimi podzielić , wiesz doskonale dlaczego. Mnie dopadła sadysfakcja, jak Hamował Moją rajdówkę(LANOSA), i powiedział: ZAJEBISTY MOTOR , kto to budował?????? Z tego wszystkiego hamował go cały dzień na rolkach, mierzył, sprawdzał różne koncepcje, rozwiązania. Nie mógł się nadziwić . A wykresy zostały u niego w kąpie z dopisanymi jego uwagami Druga sprawa to : mówi tak po całym dniu ciężkiej pracy:
WYSTARZY ZAŁOŻYĆ TUTAJ JEDNĄ RZECZ, I WIESZ CO BĘDZIE SIĘ DZIAŁO? na co Ja mówię że wiem ![]() , a on :no to masz w prezencie, niech Ci służy... BYłem w szoku i dostałem małe pudełeczko, które założyłem Taki jest Jacek, podzieliłem się z nim co było robione, to się odwdzięczył Jemu to i tak zaprocentuje. |
DaymoN Malec, Seat Ibiza Wieluń | 2005-02-02 09:27:04 Siema! Nie pisz że Chojnacki to czy tamto bo powiedzą że jesteśmy wazelina i że Chojnacki jest cienki bo mają tunerów garażowych co 80KM z 126p robią z zamkniętymi oczami. Mnie podczas pracy dyplomowej wrzucił swoje "pucharowe" tłoki/cylindry/pierścienie/sworznie oraz głowice za którą dopiero zapłaciłem po odbiorze motoru, na koniec stroił mi dziada przez 19 razy hamowań i stwierdził "jeszcze są zapasy" i że nie chce aby umieszczać jego nazwisko w pracy. Tak czy siak w pracy są tylko wykresy z hamowni jego. Pozdrawiam...a jakie wałki czasy potrzebujesz?
[ wiadomość edytowana przez: DaymoN dnia 2005-02-02 09:30:55 ] |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2005-02-02 10:00:25 Dejmos - człowiek wał, znow puszcza nam na forum wielką ściemę. Kiedy to się skonczy ? |
AGRUPA fiat 126 WARSZAWA | 2005-02-02 10:21:51
hej. Ja osobiście miałem kiedyś u niego zrobić silnik i naszczęście nie zrobiłem. Z tym twierdzeniem z cytatu to się chyba zapędziłeś troszkę. Zobacz kto teraz w RC jeździ na silniku od J.CH. ??? Wiem tylko tyle że ci co robili u niego silniki już nie robią. Powody są różne, ale często sie przewijał temat pieniądz nie zawsze równa się jakość. |
DaymoN Malec, Seat Ibiza Wieluń | 2005-02-02 10:35:52
tak oczywiście koniuszy. Oczywiście.... |
gregor125 F&F Sympatyk Fiat 125 p;FSO-Polonez Warszawa | 2005-02-02 20:43:44 wszyscy po trochu macie rację, ale:
-nie wnikam, kto z was ma coś do kogoś na F&F, odpowiadam pytany, jak w szkole
-druga sprawa, pierwszy silnik Chojnacki robił dla Mnie w 89 roku, była to lekka A drupa 1600 do 125 p, jeżdziło to zajebiście, ale kosztowało majątek, najpierw u mojego Taty, w Polonezie, a potem po dotarciu u MNie, -robiłem u Chonackiego pierwsze 700 w 92 roku, do PF 126, dwa razy i dwa razy ukręcił się wał na panewce, reklamacja,uznana-worek pieniedzy, ale śmigało , że szok max 160, -trzecia sprawa TOMEK OLEKSIAK RC, wygrywał, i to w jakim stylu ![]() robił u Chojnackiego![]() worek pieniędzy i układ![]()
No i najważniejszA sprawa: nie robię wazeliny, tylko pwiedziałem o konkretnym przypadku hamowni. Jeżeli z pomiarów drogowych wychodzi , że mam w rajdówce ponad 140KM na kołach, a zwiedzam wszystkie hamownie w WAWIE, i za każdym razem wychodzą takie rozbieżności że moi mechanicy sikają po nogach ze śmiechu, a dopiero u Chojnackiego wynik z hamowni zgadza się z pomiarami drogowymi, przy zmianie paliwa widać to na wykresie to coś w tym musi być. Wszyscy moi znajomi, którzy jeżdzili w rajdach, czy wyścigach, włącznie ze mną mają wyrobione zdanie na temat Chonackiego, i raczej go nie zmienimy. najważniejsze jest to coś: KASA, jeżeli przychodzi gościu i męczy....panie Jacku mam 500 zł, zrobi Pan najleprzą A grupę na świecie? Kosztuje to u niego nie mało, jak wszędzie, bo nie ma nic za darmo!!!!!!!!, u Kałuży jest tak samo, tylko troszkę drożej dlatego Ja po kilku wpadkach, przestałem robić u dużych znanych tuningowców. Mam Soją ekipę od lat i oni wszystko dłubią zgodnie z zasadą: Drogo, dobrze,najlepiej jak się da. Koszty są takie , jakie są!!!, a dla tych co ściemniają i skręcają drutem, snują opowieści patykiem na piachu, nigdy w tym sporcie nie zrobią niczego szybkiego i wytrzymałego!!!! Z g...a kija nie ukręci![]() ![]()
UUUUUUUffffffffffffffff.Skończyłem |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2005-02-02 21:13:30 Moge napisac tylko że pod wałki chojnackiego zwykle trzeba tulejowac blok .....
Spotkałem sie z 3 wałkami i we wszystkich tak samo. Gtx nie zachwyca czesto mozna trafic na rynku wtórnym na te wałki bo ludzie zamieniaja na 555. 555 działa lepiej od GTX . |