| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-30 00:11:42 Hmm pod względem równowagi pomiędzy ekonomią i osiągami wybrałbym oczywiście 735 (jak chcesz mam bardzo ładną do sprowadzenia od znajomych! - 165tyś/km, 1992r). Jeżeli chodzi o 750 tj super jazda ale super spalanie, to autko musi zjeść conajmniej 20-35l i ten kto mówi że mniej to kłamie!! Jeżeli chodzi o skrzynie to ja kocham autmaty i tylko taki bym kupił. Jednak patrząc obiektywnie to wiele osób twierdzi że silnik przy automacie mniej dostaje w tyłek, bo jest mniej żyłowany, no i chyba jest to prawda. Spalani emyśle że na takim samym poziomie!
Ceny części bardzo podobne, w 750 musisz się tylko liczyć z tym ze masz 12 świec, 14 przewodów itd itp. |
Dryllo BMW Member Bmw Ełk | 2005-01-30 00:24:16 a wiesz dlaczego - bo duzo takich ludzi którzy maja np: ople mówia kup BMW-będziesz miał wydatki to się ludzi boją. A tak na prawede są to bardzo solidne samochody i co najważniejsze z duszą ani jakieś tam kwadraty do przewozu du... i mienia. Nie będe mówić o twoim bracie gdyż on tu głosu nie zabierał i ma prawo mieć samochodów ile chce, ale nie musisz wkręcać dla chłopaka takich jazd żeby kupywał sobie 10 bm-ek. Lepiej powiedz która według ciebie z podanych przez niego jest najlepsza i dlaczego. |
michał16v BMW Member Rekord E 16V Chełm | 2005-01-30 01:55:06 ok.
730 ale v8 rzędowe szóstki m30 są za stare technicznie a v8 to taki fajny kompromis(tylko mało ich) |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-30 11:56:36 Ale jak V8 to lepiej 4.0! |
stasiu 125p 73' Łódź | 2005-01-30 22:00:52 zauwazylem podobny temat wiec odswiezam i sie podpinam a przy okazji witam
licze na pomoc, a wiec mam mozliwosc kupienia bmw e-30 316 w stanie ze tak powiem slicznym tzn jest czarna zadbana, 2 furtki, no poprostu piekna, z rzeczy bardzo istotnych jest to ze silnik jest po kapitalnym remoncie i ma przejechane 8 tys km sa na to papiery, autko ma jeszcze do tego zalozony gaz, rocznik 1990, chcialem to kupic ale wszyscy mowia - ze bmw jest bardzo drogie w utrzymaniu itp itd, chcialbym dowiedziec sie co to tak wlasciwie znaczy? czy sa jakies zamienniki czesci do bmw ktore sa w "normalnych" cenach? czy ja biedny student bede w stanie jezdzic tym na codzien? czy jest jakis rynek czesci uzywanych i czy jest sens sie bawic w uzywki? za wszelkie porady bardzo dziekuje. |
Dryllo BMW Member Bmw Ełk | 2005-01-30 22:21:31 części używane na pewno dostaniesz, bo BMW jaki i inee samochody rozbijają ludzie i kradną he he. Jeżeli zaś chodzi o utrzymanie to więcej kiedyś pakowałem w Forda niz teraz w BMW. Jednakże odnośnie tego samochodu o którym piszesz to bym sie dobrze zastanowił i dokładnie go obejrzał, bo jeżeli robiono w nim remont generalny silnika, to ciekawe jak pozostałe elementy. Wiesz silnik zrobiony a np: zawieszenie siedzi, a to tez koszty jak w każdym innym samochodzie.
PS Zamienniki owszem występują, ale oryginały się żadko psują he he |
stasiu 125p 73' Łódź | 2005-01-30 22:25:40 tak racja - ale silnik ma zrobiony remont bo cos sie stalo z glowica- dokladnie nie wiem bo gadalem z gosciem moze 10 minut, mowil tez ze zawieszenei jest tez zrobione, blacha 2 lata temu - ogolnie wygla poprostu przepieknie. |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-01-30 22:31:43 jak w bmw z 1990 roku musial byc remont silnika i blach robiony to daj sobie spokoj z tym. bmw z 1990 jesli bezwypadkowe i nie zajechane to spokojnie powinno byc w dobrym stanie bez remontow zadnych. [ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-01-31 00:26:20 ] |
Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2005-01-30 23:38:05 Bardzo dziwne, że stosunkowo młode bmw jest już po remącie całego silnika (niemożliwe z powody głowicy), że już balcharka musiała być robiona - wygląda na to że to auto bylo albo katowane albo ma niesamowitą ilość km. Taka beemka powinna spokojnie wytrzymać ok 400tyś bez remontu. |
Dryllo BMW Member Bmw Ełk | 2005-01-31 09:38:52 odpuść sobie ten samochód, nawet nie patrząc na wszystko inne to nie kupiłbym samochodu wcześniej jeżdźonego na gazie. Nigdy nie wiadomo czy odpalali na gazie i na zimnym jeździli (może stąd ten remont). Ipamiętaj nie wszystko złoto co się świeci. he he |