Mam problem z obrotami silnika na "zimnym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kiedy odpale mój motorek zaraz dławi sie i dusi(co wczesniej nie miało miejsca)po prostu jestem załamany zanim udam sie wydac troche kasy licze na wasza pomoc lub podpowiec.jak motor jest rozgrzany obroty wracają donormy choc czasem 'falują' jest to '97 1.6 16v zet.

[ wiadomość edytowana przez: tom_bg dnia 2005-02-03 16:27:54 ]

przeczysc krokowca

albo zawór odpowietrzania skrzynik korbowej 0 może przewód podciśnieniowy spadł - nie syczy??

mam go od miesiąca i dopiero się go ucze ale po kupnie wymieniłem swiece pasek rozrzadu napinacze wszystkie filtry przejechsłem 3.5tys.km a tu pokazuje rogi z obrotami juz wczesniej zauwa żyłem że obroty na jałowcu 'falują'800-900 ale teraz na 'zimnym'musz trzymac na gazie bo gaśnie.jak sie rozgrzeje to jest jak bylo 800-900.sledze na forum podobne tematy musz dokładniej przyjrzec sie motorowi . jak odłączew sil. krokowy to zapali bez problemu????

jak tez na cieplym ci wariuje to sonda lambda sie klania

wez pierw wyczysc ladnie krokowca i zobacz co bedzie sie dzialo

Jest jeszcze jedna sprawa, która u mnie była powodem - kiepskie paliwo. A filtr paliwa zmieniałeś?? Przyda mu się...
Czyszczenie ktokowca też - wiesz gdzie jest i jak zrobić?? Nie.. to poszukaj na forum
Wiem, jestem wredny

tak filterek paliwa też zmieniłem,dzwoniłem dzis do serwisu-słuchajcie podłączenie pod komp. i zdjagnozowanie to koszt 160PLN-oooochhhhujjj.... dobra przeczyszcze ten krokowiec i zobacze co dalej, pogoda mnie wkurrr..... essiii świruje,żona mnie drzażni a oni chcą 160.... no to nara

w bielsku mi wzieli 150zł