| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Rys1977 Miłośnik FSO Warszawa | 2005-02-03 12:32:06 skontaktuj sie ZOK czyli z Zmotoryzowane Oddzialy Kujawskie - oni powinni cos pomoc - sa na miejscu (czyli Bydgoszcz - Torun) wiec im jest latwiej |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-02-03 12:42:34
Ktoś ostatnio o tym pisał i jak sie nie myle pomogła wymiana kabelka zielonego tego od modułu do aparatu zapłonowego. |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2005-02-03 14:11:16 Witam kolegę z Brzydgoszczy
1.Pompka paliwa faktycznie może być powodem - tym bardziej,że silnik gaśnie po chwili pracy na ssaniu.Można wymienić membranę i głowiczke pompki,ale ja kupiłbym nówkę. 2.Twardy pedał hamulca-na 90% przytkany/sklejony zaworek na przewodzie podcisnienia wchodzącym do serwa. 3.źle wyregulowane zawory,źle ustawiony rozrząd - moga to byc przyczyny problemów,trzeba sprawdzić. 4.Lewe powietrze jak sam twierdzisz bierze.Uszczelka pod filtrem,uszczelka pod gaźnikiem,luzy na osiach przepustnic - do sprawdzenia. 5.Wariowanie obrotka-90% wina zielonego kabelka,który moze być przyczyna połowy innych,wymienionych przez Ciebie usterek. ZOK służy pomocą,w razie czego zapraszam do mojego garazowego ASO |
turkuslaguna Polonez Bydgoszcz | 2005-02-03 16:12:05 Rocznik 94, benzyna ma zielony kabelek (zmieniany niedawno). Czy moze brać tyle lewego powietrza że chodzi mimo zatkania otworów dolotowych nie gaśnie? |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2005-02-03 20:42:13 Hej Trurkuslaguna. No to masz dokładnie ten sam rocznik i silniczek jak mój. Mam obecnie ten sam problem z odpalaniem na zimnym silniku i obrotami na ssaniu. Zapala ale gaśnie i dopiero po kilku kilometrach ssanie zaczyna pracować jak powinno. Czekam na odpowiedzi fachowców na drugim wątku ale zacząłem podejrzewać czy przyczyną tego nie może być uszkodzona rura wydechu, dokładnie pierwszy tłumik patrząc od silnika - dodatkowo silnik stracoił ostatnio moc i lubi się przydusić. Jakbyś coś wiedział daj znać proszę na priva bo odstatnio rzadziej zaglądam na forum. Pozdrawiam
|
elltry Polonez Caro / Nissa ... Skarżysko-Kamienna / Warszawa | 2005-02-03 21:20:41
Moglbys napisac cos wiecej o tym bo u mnie tez czasem a ostatnio to nawet b.czesto sie tez tak dzieje. Z gory dzieki. |
kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2005-02-03 21:48:30 Ten zaworek ma wewnatrz gumową membrankę.Bywa,że guma się zestarzeje,lub po prostu "klei" i dopóki podcisnienie go nie odklei wspoma działa bardzo słabo lub nie działa.Pomaga zazwyczaj kąpiel zaworka w nafcie. |