| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-02-01 13:48:07 Witam!
Wiem, że ten temat poruszany był już kilkakrotnie jednak przeszukując archiwum nie udało mi się odszukać nic konkretnego.. Mój problem polega na tym że kiedy uruchamiam zimny silnik i ruszam.. a dodam że moja oma ma automatyczna skrzynie.. to kiedy dojeżdżam do pierwszego skrzyżowania i naciskam na pedał hamulca obroty spadają poniżej 500.. Dzieje się tak zarówno na LPG jak i na PB.. Czasem autko gaśnie a potem musze trochę pokręcić zanim odpali ponownie.. Kiedy silnik złapie temperaturę wszystko jest ok.. Macie jakieś pomysły? Ewentualnie jakieś linki do starych wątków.. Z góry dziękuję za pomoc! |
Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-02-01 21:12:39 miałem coś podobnego w NISSANIE - okazało się że są jakieś nieszczelności pomiędzy serwem, a jakimś elementem silnika, przykro mi ale nie pamiętam dokładnie, a na mechanice się nie znam zazbytnio!! Dodam że oprócz podobnych objawów na postoju, na luzie po kilkukrotnym (szybkim) naciśnięciu do oporu pedału hamulca silnik przygasał albo gasł!!
|
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-02-01 21:29:37 U mnie też pojawiło się coś podobnego, na razie rozbieram cały dolot w poszukiwaniu neszczelności... |
Adrian_M Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2005-02-01 21:50:20 ja miałem coś takiego w passacie. okazało sie ze był pęknięty kolektor i dostawał za duzo powietrza i podczas spadku obrotów gasł silnik |
Thomi Opel Omega A Warszawa | 2005-02-02 14:11:59 Witam!
Dziś chciałem sprawdzić przewód podciśnieniowy od kolektora do serva.. Konkretnie zastanawiałem się czy działa zaworek zwrotny.. No i co się okazało? Przewód poluzował się na łączeniu z kolektorem.. Dokręciłem i jak na razie jest oki! Myślę, że to tędy ciągnął mi lewe powietrze.. Dodatkowo za namową Sołtysa wywaliłem lejek doprowadzający zimne powietrze do puszki filtra.. U niego jak tylko założył LPG gasł po wciśnięciu sprzęgła i gazowniczy mu to wyjęli Pomogło..
U mnie przyczyną była pewnie ta wspomniana nieszczelność.. Jak na razie jest oki.. No ale to dopiero przejechane 30km
Jak by co to relacjonuję! Dzięki! |
Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-02-03 11:11:20
no i właśnie o to mi chodziło (szkoda że nie pamiętałem) |