MotoNews.pl
8 Ceny części do bmw 316 (83708/0) - PT

Ceny części do bmw 316

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Man wielka prośbe gdyz namawiam ojca zeby mi kupil takie bmw i chcialbym wiedziec jak stoja ceny takich podstawowych częśi i materiałów eksploatacyjnych. Z gory dzieki za odpowiedz

Cytat:
2005-02-19 10:43:49, kris_1986 pisze:
Man wielka prośbe gdyz namawiam ojca zeby mi kupil takie bmw i chcialbym wiedziec jak stoja ceny takich podstawowych częśi i materiałów eksploatacyjnych. Z gory dzieki za odpowiedz

ale ci dobrze ja jestem od ciebie rok starszy ale na swoje e34 musiałem sam zarobić ,a cześci nie są aż tak koszmarnie drogie szczególnie nieorginalne

ale do jakiego 316??? e21, e30, e36, e46 ??? ceny czesci do nich sa rozne

jak na BMW przystało nie będziesz miał większych wydatków.
Pozdro

pod warunkiem ze tarfi na dobry egzemplarz i sie nic nie bdzie psulo.

Tolo jak mozesz to przybliz mi nieco o co biega w tych oznaczeniach co podales

Cytat:
2005-02-19 12:49:59, kris_1986 pisze:
Tolo jak mozesz to przybliz mi nieco o co biega w tych oznaczeniach co podales

to sa oznaczenia roznych modeli w zaleznosci od tego jaki rocznik samochodu kupisz. do E36 to czesci nie sa drozsze niz do innych samochodow. radze ci jednak kupowac lepsze czesci nie podrobki i wtedy naprawde bedziesz zadowolony.

Cytat:
2005-02-19 12:43:06, tolo84 pisze:

Cytat:
2005-02-19 12:43:06, tolo84 pisze:

No oczywiście. Uważam że ja trafiłem akurat na dobry egzemplarz i jak do tej pory nie wyda lem nawet zlotówki na części. Wydaję rzecvzjasna rtylko na benzynę. Sprawdź stan techniczny samocghodu, żebyś się nie przejechał.

Pozdrawiam

jeszcze jedno zastanow sie czy nie lepiej kupic 1,8 niz 1,6! chyba ze masz juz cos zaklepane i jestes zdecydowany to inne sprawa!

Ja też uważam, że 1,8 to minimum. Jeżdżę takim i ogólnie jest dobrze, choć parę kucyków by się czasami przydało. A co do awaryjności, to znam bardziej awaryjne marki niż BMW.

Ja narazie wiem tyle ze ojciec ma kolo 20 tys na autko dla mnie. Zarejestrowalem sie na tym forum z mysla ze mi dacie kilka wskazowek dotyczacych bmki. Wiec mowicie ze lepiej wziac 318??

kompromisem najlepszym chyba bedzie 320. dobrze radzę. 318 jest ok, ale pojeździsz trochę 318 wsiądziesz do 320 i bedziesz zły ze nie kupiłes 320. zaręczam ci. a legendarna awaryjnością nie przejmuj się, tak zawsze gadaja ci którzy jeżdżą mercedesami i polonezami. pewnie z zazdrości. bmw nie psuje sie częściej niz inne marki, o ile nie mniej. przypomnij sobie czy widziałeś kiedys by bmw ktoś ciągał na lince.
pozdrawiam

hhaahah i tu sie marcin mylisz ja kiedys ciagnaolem starym pognitym poldkiem piekna srebra 525 i wszystkie czrne szyby ,to był widok wyglądało to nie samowicie ale w sumie ona nie była zepsuta a skonczylo sie w niej paliwo

po pierwsze: nigdy nie widziałem beemki na lince, chyba że z przodu linki
po drigie: paliwa każdemu może zabraknąć. mi samemu ze dwa tygodnie temu zabrakło i gazu i benzyny 300 metrów przed cpn-em.
pozdrawiam

Myślę że wszystko zależy od Twojego gustu i zasobności portfela jedni zaproponują 316 inni 340 sam powinieneś wiedzieć czego chcesz sam wygląd , czy wygląd i konie itp a z awaryjnościa to chyba wszystkie BMKi mają sie podobnie
Miałem 22 samochody róznych marek ostatni Mazdę 626 2,5 V6 tam były ceny za wymiane rozrządu zapłaciłem 1800 zł bemw klasyfikuję do aut ze srednią cena części

[ wiadomość edytowana przez: piotrfire dnia 2005-02-21 00:59:44 ]

... a mi nawalila pompa paliwa i ... bylem na lince z tylu zanim sie dowiedzialem, ze moglem uruchomic autko po kilku przekreceniach kluczykiem ... na gazie

hsurim, kiedys jak jeszcze byłem w samochodówce pomoc drogowa przywiozła do nas na warsztat bmw E-21 (na tamte czasy to było coś). wszyscy zbiegli sie zeby zobaczyć co się w takich autach psuje. okazało się że facet, starszy pan, złaał gumę i zażyczył sobie holowanie do jakiejś stacjo obsługi. wykluczmy więc takie przypadki które spowodowane są niedociągnięciami włascicieli czy brakiem podstawowych umiejętnosci.
pozdrawiam

ja tez sobie nie przypominam zebym widzial jakies bmw holowane, ale w warsztacie u mnie na osiedlu juz ze 3 razy widzialem jedna i ta sama e38 725 TDS z ciekawosci sie raz zapytalem co sie dzieje z ta fura, koles powiedzial ze ciagle silnik ;]

Bylem holowany dlatego, ze poprzedni wlasciciel przestrzegal wrecz, ze nie da sie go uruchomic na gazie.
Mialem jeszcze przypadek kiedy to wyskoczyl z zakucia przewod wysokocisnieniowy od wspomagania. Ale bylo to juz na parkingu.
Wyciagnalem ten stary przewod i oddalem do zrobienia nowego (ze starymi koncowkami) za 60 PLN.
Tak wiec szczesliwym zbiegiem okolicznosci nie bylem z tylu linki