| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Andy Lada 2106 Stalowa Wola | 2003-06-06 19:09:15 Najprawdobodobniej jest tak jak u mnie w 2106.
Pomimo wyłączonej dmuchawy wlatuje do środka ciepłe lub zimne powietrze - jeżeli te suwaki lub gałki masz przekręcone w prawo lub do prawej strony..... poprostu zamknij tym suwakiem dopływ ciepłego, a otwórz dopływ zimnego Andy |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2003-06-06 21:30:06
|
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-06-06 23:54:50 mój ojciec jeździ 110-tką i z tego co się oriętuje to może leżeć problem w tej puszce z pokrętłami bo tam jest sterowanie elektryczne i tylko nie wiem czy zaworem czy tylko klapkami mieszalnika powietrza bo nigdy nie wnikałem ale tak czy siak nie zamuka i dlatego leci ciepłe |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-06-08 22:28:21 A ja zauważyłem że zawór od nagrzewnicy mi cieknie.W sumie niedużo,ale trzeba się będzie za to puki ciepło wziąśc ,żeby zimą nie mieć problemów.
Kiedyś własnie zimą mi to to padło i szczęśliwym trafem znajomy miał dostep do ogrzewanego garażu,gdzie udało się wymienic zaworek.Teraz będzie mam nadzieję łatwiej Pzdr Grzesiek |
2110 Łada 2110 Kraków | 2003-06-09 08:13:42 Dokładny opis układu znajduje się na stronie www.ae.ru.
Jest możliwe, że nawalił silnik krokowy lub moduł sterowania. |
dobry SYMPATYCZNY GOŚĆ ALFA ROMEO 156 SW 2, ... Łódź | 2003-06-10 00:09:31 jest szansa że moduł bo mojemu ojcu już to kiedyś też wymieniali na gwarancji jeszcze bo chyba było podobnie tyle że na odwrót nie miał ciepłego a to były początki zimy i miał super jeździł w czapce i rękawiczkach nie wspminając o marznących szybach od środka , tak teraz pamiętam na 100% to przez cały ten moduł |
Krzychu85 SYMPATYCZNY GOŚĆ Fiat Tipo Pałecznica | 2004-12-05 10:45:48 Dlaczego przy włączonej nagrzewnicy przez środkowe i boczne nawiewy leci zimne powietrze a na nogi ciepłe.??????????????? |
Bartek-Lodz SYMPATYCZNY GOŚĆ 2xLancia Kappa 3.0 V ... Łódź | 2004-12-05 11:12:10 Heeeee, dobre - a msz książke od Łady. No ale poważnie - te środkowe nawiewy są podłączone na stałe do wlotu na masce i tam zawsze leci zimne - jeżeli chcesz zeby nie leciało trzeba je zamknąć. Natomiast żeby wiało z bocznych nawiewów trzeba dolną dzwignie od sterowania nawiewami ustawić przy kierownicy. Ew może być uszkodzona jedna lub 2 klapki w obudowie nagrzewnicy i nie działa prawidłowo sterowanie obiegiem powietrza - oststanio 3 razy już całkowicie to rozbierałem |
pawel_debica SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Dębica | 2004-12-05 17:29:39 Moja ładzinka grzeje cały czas, bez względu czy orzewanie jest włączone czy nie. |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2004-12-05 23:52:25 Ale w samarze w tym miejscu nie ma obok zadnej kratki hehe |
Grzegorz75 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Zgłobice | 2004-12-07 15:10:46 A mnie się rozlatał włącznik nawiewu. Rozebrałem całą dechę by się do dziada dorwać. Robiłem pod chmurką. To nierobota ale bez nawiewu teraz ani rusz. Złożyć to masakra. W środku obraz dantejski po prostu syf /spadek po poprzedniku i czas też swoje robi/. NIestety niedysponowałem czasem by dorwać się do nagrzewnicy, leży tam np. sterta liści. Ponowny montaż przełącznika "umilają" skutecznie linki od przesłon. Odpięcie linek grozi połamaniem plastików a przy niskiej temperaturze prawie pewne. Jednak "udało się " Jest nawiew ale teraz niesłychać charakterystycznego przeskoku przy kolejnych prędkościach. Jadę dalej. Mam już tylko poziom 2 i 3. Aktualnie ostał mi się jeden. Podsumowanie wyników. Operacja zakńczyła się sukcesem. Niebyło nawiewu, teraz jest... Budowa tego ustrojstwa jest fantastyczna. Kostka ze stykami, miedziany bądź mosiężny trójkącik oraz ... najbardziej upierdliwa sprężynka. Tandem dla sadomaso. Przy okazji znalazłem dwa śruty i malutkie/tycie sprężynki - czy to części od przełącznika ?. Nawet jeżeli kupię nowy przełącznik /jakieś 17-25 zł/ to czy on znowu stamtąd niewypadnie bo mocowanie jest tragiczne. No ulżyłem sobie.
A i na pocieszenie straciłem sterowanie zawortem nagrzewnicy. Mam to ponownie rozebrać A kupiłem cholerze reflektor i lusterka. Co za wdzięczność - dała się rozebrać [ wiadomość edytowana przez: grzegorz75 dnia 2004-12-09 09:52:26 ] |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2004-12-09 09:38:01
Moim zdanie chodzi właśnie nie o nawiew tylko o "wywiew" |
Sp4rkY SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2'110-2 1,5 MPI Siedliszcze [LUB.] | 2008-04-02 16:28:30 mam chyba taki sam problem jak AndrzejM
w sumie prawie cały czas daje gorące powietrze, i dlatego ze "prawie cały czas" sadzę ze to nie elektryka (sterownik) mimo ze znalazłem w nim zwarcie, a elektryczny zawór nagrzewnicy: nr 9 chyba: co o tym sadzicie? cholernie nie chce mi sie tego wszystkie rozbierać.. ![]() |
Sp4rkY SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2'110-2 1,5 MPI Siedliszcze [LUB.] | 2008-04-02 17:07:04 hym, jeżeli dobrze rozumiem to nr 9
zamyka tylko klapkę wg tego schematu:
niema zaworka na przewodzie ? |