Potrzebna diagnoza.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mój szwagier ma essinkę mkIV silnik 1.3, no i ma problem ponieważ wypycha mu olej przez kolektor ssący, przez gaźnik do góry, do filtra powietrza( w bardzo małych ilościach). Dodatkowo zalewa mu jedną świecę. I tak: autko mu dwa dni pochodzi ( a jeździ bardzo mało do pracy i spowrotem), potem traci moc i staje, kiedy wyczyści tą jedną świecę i wkręci suchutką to jedzie dalej. Jest to świeca czwarta licząc od skrzyni biegów.
Może ktoś już miał coś takiego?
Moja diagnoza wyglądała tak, że pierścienie, ale by nie miał ciśnienia, a on ma ciśnienie ok(sprawdzane). Może głowicę szlak trafił, nie wiem.
Proszę o opinię.

Sprzedaj i nic niemów kupującemu!!!

też mi to przyszło do głowy

... silnik sie kończy ....

Do Seba_Dominika
A jak byś kupował to chciałbyś kupić takie auto???????

Cytat:
2005-02-04 20:26:31, Seba_Dominika pisze:
Sprzedaj i nic niemów kupującemu!!!

niemoralna propozycja

Oj panowie panowie smutne to. A wracając do tematu to przejeździł bym jakos zimę i powoli szykował się finansowo i psychicznie na remont silnika. Chociaż ja np nie miałem czasu i ochoty na remontowanie i kupiłem silniczek ze szrotu za 500 zł. Stukneło juz na liczniku 5 tys km i jestem nadal bardzo z niego zadowolony.

może i propozycja niemoralna, ale co zrobić z takim autem. czy opłaca się ładować kupe kasy w samochód, który jest wart 4-5 tyś przy dobrych wiatrach.