Stabilizator napięcia???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jesli jest zepsuty to jakie sa skutki? akumulator jest ładowany czy nie? jest to powarzna usterka czy mozna z nia troche pojezdzic?

to zalezy jak jest zepsuty, ja mialem tak ze nie mialem wcale ladowania tak wiec dalo sie jezdzic puki akumulator wydalal na rozruch a potem juz tylko popych

Z tego co wiem, negatywne skutki moga iść w dwie strony. Jeżeli nie doładowuje, to wiadomo, moze się rozładować akumulator. Jeżeli przeładowuje (daje napięcie większe niż normalnie), to może nawet zniszczyć akumulator. Tak czy inaczej, lepiej nie czekać z tym za długo.

skutki:kontrolka powinna sie pojawic o złym ładowaniu,za mało napiecia bedzie słóabiej szła,przygasała na wolych obrotach,natomiast gdy jest za duze ładowanie,moga nawet palic sie bezpieczniki i wtedy sa za duze nawet obroty.to jest bardzo śmieszna rzecz gdy jest niesprawna bo dzieja sie niezłe cyrki.
POZDRO KAMIL

Cytat:
2005-01-28 19:34:17, kamild9 pisze:
jesli jest zepsuty to jakie sa skutki? akumulator jest ładowany czy nie? jest to powarzna usterka czy mozna z nia troche pojezdzic?

dasz rade jezdzic ale nie bedziesz miał za bardzo ładowania a przy tych warunkach dzie non toper smigasz na swiatłach to akumulator ci poprostu padnie raz dwa piec a dobry regulator do 2107 mozan od kanciaka zaadoptowac u mnie w granatowej sie sprawdzał wery swietnie ..pozdro lublinianinie(??)