Jaki bagażnik na narty..MKVI 3d???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie...

no co jest panowie...?
Nikt nic nie poradzi...?? Jak to zamontowac...??

Wlasnie wrocilem z nart - mialem magnetyczny bagaznik na 2 pary nart. Sprawowal sie wzorowo.

No chyba ze to do cabrio to magnetyczny raczej nie spasi (hehe)

No nie cabrio....Zastanawiam sie jak mocowany jest tradycyjny bagaznik skoro nie ma rynienek.Co innego gdyby byly drzwi z tylu...

Jak nie cabrio - to magnetyczny zakladaj. Ja pozyczylem i sie sprawdzilo. Wlasnie dlatego ze nie ma rynienek. Pewnie jest jakies rozwiazanie inne, ale ja uzylem magnetica - choc mialem problem bo szyberdach przeszkadzal, ale wymyslilem patent - blacha na szyber i zadzialalo.

PRzerabiałem temat na wakacjach. I przerobiłem .
Generalnie sprawa nie jest skomplikowana, wiekszosc porzadnych firm robi specjalne dodatki do 3d. W moim przypadku sa to 2 belki łączące przednie i tylne belki. Przednia mocuje sie normalnie (z przodu drzwi), a tylna laczy z tym lacznikiem, a lacznik na tyle drzwi.
Sprawdza sie w porzadku.
Ale cena moze byc zaporowa. Ja kupilem caly komplet THULE za 250zł, a w sklepie do 600zł dochodzą. Jesli tylko na narty to magnetyczny jest dobrym rozwiazaniem.
Ja jednak polecam moj patent .
Pzdr

Niestety to prawda i musi być specjalny bagażnik do Essiego albo magnes...

Mam ten sam problem z wyjazdem na narty...

Cytat:
2005-02-05 19:56:10, kruchacz pisze:
Niestety to prawda i musi być specjalny bagażnik do Essiego albo magnes... Mam ten sam problem z wyjazdem na narty...

mam 2 uwagi:

W MKV (nie wiem jak w MKVI i innych) do bagaznika sa dziurki ukryte pod uszczelka drzwi przednich (gdzies w polowie drzwi sa 2 otwory)
A drugi zestaw dziurek jest pod klapa z tylu. Nie widzialem takiego uchwytu nigdy, ale wujek (ma 4d) mowi, ze kupil wlasnie taki bagaznik bezproblemowo w markecie.