Dylematy zwiazane z audio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich
mam pewien problem zwiazany z naglosnieniem w moim poloneziku chodzi o to ze mam radyjko 4X40 i chcialbym wykozystac maksymalnie jego moc. prosilbym o porade jakie glosniki najlepiej wstawic do przodu i na tyl aby uzyskac jak najlepszy dzwiek i bas. tuba odpada gdyz z tylu mam butle,(chyba ze ktos wpadlby na pomysl gdzie ją mozna sensownie wstawic )czekam na jakies propozycje i na glos osob ktore fajnie skompletowaly sobie super dzialajacy sprzet
z gory dzieki i pozdrawiam

Z takiego sprzetu cudow nie skrecisz, ale na przod daj jakis zestaw odseparowany, czyli w drzwi srednio-niskotonowki i wysokotonowe w slupki lub w obudowy lusterek. Do tylu najlepiej jakas skrzynie do bagaznika lub glosniki w pulke. Najlepszy bylby wzmacniacz do tego. A to ze masz butle z gaze to nic nie przeszkadza bo to nie sedan.

A tutaj masz watek o audio, byl troche nizej, wystarczylo popatrzec tylko.

dzieki

Na allegro mozna dostac takie taki glosniki po 20, 30, 40 zl. Maja moc muzyczna niby 200,300W, ale nominalna ok 20,30,40W. kolesie maja nieskazitelne komenty. Czy ktos wie czy te glosniki sie do czegos nadaja??? Bo potrzebuje poki co bo nie mam innych a mam radio 2*25W muszem miec bo CD-Rom lezy nie uzywany na pulce

Glosniki trzeba dobierac do radia! Wejdz sobie na strone tonsila i tam jest spory wybor glosnikow samochodowych. Tonsil to dobra firma i polska

ja jestem elektronik z szkoly i zainteresowania ale chodzi mi czy takie glosniki jak graja, czy wogle graja. Potrzebne mi sa bo nie mam zadnych tak na pol roku. jak uzbieram to zrobie na tonsilach kompletny system. Parametry to wszystkie znam z czym sie laczy

no to ja mam u siebie z przodu 13 po drobnych ingerencjach w drzwi sa to midibasy firmy boshmann i jestem jak najbardziej zadowolony do tego mam tweetery firmy alphard i tez nie narzekam wiec jesli o to chodzi to moge polecic. tylko jak ktos chce dobrze zamontowac glosniki np 13 to niech kupi dystanse bo ja mam takie prowizoryczne ale widzialem na allegro a oprocz tego jak sie wyklei mata drzwi - bitumiczna to dopiero jest dobry bajer. a co do polki i glosnikow za ch*** juz tam nie wloze 2 razy wyszly i juz sobie na to nie pozwole

chodzi mi o takie glosniki np:Tytuł strony

albo takie np:

Tytuł strony

cudów po tych głośnikach nie oczekuj
1. firma nieznana
2. nie wyglądają porządnie

ale jeśli nie masz nic to na pewno te bedą lepsze tyle że nie poszalejesz na nich i tyle...

ja powoli składam cały sprzęt na boschmannie

z takimi glosnikami to nie pochulasz ale jak chcesz zeby ci cokolwiek gralo to nie widze przeszkod jakis tam dzwiek z siebie wydobeda ale sadze ze lepiej dolozyc pare groszy i miec tak jak trzeba
a co do butli to ja tez mam i w niczym mi to nie przeszkadza

pozdro od STWA SQAD

Butla nie przeszkadza. W Poldzie mozna wstawic w pulce rury takie takie jak w bass reflex kolumnach. Powoduje to ze zwykle gklosniki w polce graja jak nalezy a bass ze skrzyni jest dobrze przenoszony

o co chodzi z tymi rurami bo nie kumam

no to ja tez sie wypowiem bo na czasie jestem...

kupilem kiedys na allegro do tylu za 30pln/kpl (bo wysylke i tak juz mialem u kolesia wiec i glosniczki wzialem)...

w skrocie i na temat - chuj nie muzyka sie z nich wydobywalo, basow zadnych ( a niby basowe), pierdzialy i charczaly na glosnisci powyzej 12/14 w moim cd pioneera...

z przodu mam wlasnie wspomnianej juz firmy boschmann 2drozne i daja ladnie, ci co byli na spotach gogolin/wyrazow to wiedza ze te 2 glosniczki i tak niezle daja jak na takie malutkie... jutro jade do m1 bo upatrzylem sobie glosniczki 6x9" 3drozne ktore walne na polke z tylu... ale taka przyjemnosc kosztuje i to sporo...

wiec takie za 30pln to lepiej beny zalac do baku...

a za ile można wyrwac takie Boschmanny co to 50W prawdziwe wytrzymiom, sprawne lub inne dobre jakies sprawdzonej firmy??

za 3 drożne boschmanny 10cm całem 72zł rok temu.. przypuszczam że cena bedzie podobna.. w stosunku cena /jakość wg mnie sie opłaca

obojetnie jaki masz sprzet grajacy to glosnikimusza byc dobre bo nie wytrzymasz nawet tygodnia i bedziesz klnal.

ja mam z tylu 6x9" MacAudio po 180 W (199 zeta komplet) i wiem ze do nich max 70W na kanal moge przepuscic.
z przodu jakies Philipsy po 80 W (10 cm - 100 kpl) ale sa nedzne.
a radio na razie kiczowate.
jeszcze tylko tylko filtry musze na glosniki zalozyc (dolno i gornoprzepustowe) i bedzie na razie spox.
potem wzmachol i tuba i bedzie jakies audio.

Pozdro

i bedzie jezdzil Koks z umc umc umc... hahaha

Te glosniki maja taki maly magnes jak moje z radia w domu z impedancja 8 omow Nie kupilbym ich nigdy. Do 100zl kupisz przyzwoite glosniczki.

no i mam. moc muzyczna 120W pasmo przenoszenia 50-22000Hz 4 Ohmy,90dB,6x9"... 3 drozne - ladnie daja... juz sprawdzilem! teraz tylko po poludniu pozyczam wyzynarke do drewna i przerabiam otwory w polce z tylu... ale bedzie fajnie!!!