126p/903 cewka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie czy dosilnika z 127 musi byc cewka starego typu 1 biegunowa czy moge wsadzic moja z malucha nowszego typu (taka mniejsza, czarna) bo nie chce zas kupowac na daremno 1-dno biegunowej

Musi być jedno biegunowa.

tak mi wlasnie powiedziano ale zaslyszalem znowu omylne opinie. ok dziekuje.

Cytat:
2005-02-02 18:01:22, Pat_kdb pisze:
mam pytanie czy dosilnika z 127 musi byc cewka starego typu 1 biegunowa czy moge wsadzic moja z malucha nowszego typu (taka mniejsza, czarna) bo nie chce zas kupowac na daremno 1-dno biegunowej

no cewki nie kupiłes tylko mi jebłes

chyba ciebie w nia w glowe

Cytat:
2005-02-02 22:17:16, Pat_kdb pisze:
chyba ciebie w nia w glowe

daj sobie chłopcze spokoj wiesz jak jest!! czekamy na tego swapa co robia wszyscy tylko nie ty czekam na otwarcie

oczywiscie zostanie wszytskjo uregulowane. przesadzilem - sorki.

[ wiadomość edytowana przez: Pat_kdb dnia 2005-02-02 23:49:07 ]

Cytat:
2005-02-02 19:10:17, RUFF pisze:
Musi być jedno biegunowa.

potwierdzam - ja mam od "starego" malucha.

Tak mi chodzi po glowie czy mozna by zastosowac dwie cewki dwu biegunowe - takie jak w maluchu fl i wyeliminowac rozdzielacz/kopulke/palec ?

hm chyba nie - jezeli bylyby dwa przerywacze to moze i by sie dalo. Wypowie sie ktos na ten temat?
pzd c.

qdlaty: da sie zalozyc caly zaplon od 899 gaznikowego z wczesnych CC. To cos takiego jak nanoplex. Tylko ze bedziesz mial odciecie przy 5500. Ale iskra duzo lepsza niz na przerywaczu. Poszukaj tez w wyszukiwarce digitech, digitech2, andy_k.

Cytat:
2005-02-03 13:28:13, yapko pisze:
qdlaty: da sie zalozyc caly zaplon od 899 gaznikowego z wczesnych CC. To cos takiego jak nanoplex. Tylko ze bedziesz mial odciecie przy 5500.

tak to wiem. nawet rozwazalem taka mozliwosc, ale jezeli zakladac digiplex - bo tak on zdaje mi sie nazywa to juz isc na calosc i zalozyc wtrysk.
Nie chce tego jednak robic poniewaz
1. musialbym przerabiac belke - nie zmiesci mi sie w stanie obecnym kolo pasowe z "zabkami" ktore sa do ustalania polozenia walu. A bardzo lubię swoja belke :p
2. no wlasnie - odciecie
3. jakos nie przsekonuje mnie elektronika - zgadzam sie nie mam racji i nie wiem co mowie.

w maluchu jakos poradzono sobie z wyeliminowaniem rozdzielacza + inne czesci i zastanawiam sie poprostu czy istniala by taka mozliwosc w 4R.
pzd c.

a ja te zbaki spilowalem katowka

W maluszku sobie poradzono bo 1 cewka daje iskre na dwa cylindry na raz. W 4-cyl juz sa dwie cewki i musi byc jakas "inteligencja" do sterowania zaplonem. Pomysl nad modulem do rozdzielacza, 40 zl i masz 90% efektu z nanoplexa.

Cytat:
2005-02-03 14:09:54, Pat_kdb pisze:

hm a masz silnik sterowany elektronika?

moze to nie te zabki. to kolo od SC/CC 899 ma sporo wieksza srednice od 903, i sporo bardziej odstaje od silnika.

te zabki ktore sa w 903 - cos jak do chlodzenia/mieszania powietrza to tez zostaly zlikwidowane przez poprzednigo wlasciciela mojego silnika - Ruffa.
pzd c.

Cytat:

Bo ci poradziłem

Cytat:
tez zostaly zlikwidowane przez poprzednigo wlasciciela mojego silnika - Ruffa.

ZABKA MOWIMY NIE!!!
A pozatym wymyśliłem już patent jak przerobić koło pasowe od 899 żeby sie jeszcze dało wmieścć pod belke

ano poradziles chociaz mozna bylo wymienic kolo na polonezowskie jak ma Fulda.

Cytat:
2005-02-04 00:04:10, Pat_kdb pisze:
ano poradziles chociaz mozna bylo wymienic kolo na polonezowskie jak ma Fulda.

ano najprosciej i oszczedniej jest poprstu zmienik koło na koło z poloneza ja tak mam i jest ok spełnia swoje zadanie.

Cytat:
2005-02-04 21:13:16, fulda pisze:
ano najprosciej i oszczedniej jest poprstu zmienik koło na koło z poloneza ja tak mam i jest ok spełnia swoje zadanie.

a masz jakas fotke porownanie kol 899/polonez albo zamontowana tak aby bylo widac roznice?
pzd c.