Cieknacy zbiornik paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co zrobic z cieknacym zbiornikiem? Zakladajac ze jest cholernie drogi i nie oplaca sie kupowac nowego. Puscil nieco powyzej zgrzewu, myslalem o zaklejeniu tego miejsca czyms (wlasnie, sa jakies srodkui specjalne : ), lub spawanie gazowe po dokladnym osuszeniu chociaz slyszalem ze to i tak nie bezpieczne-opary. Moze po prostu nalac do niego wody i wtedy sprobowac zespawac, bez dostepu tlenu nie powonno sie nic stac, no chyba ze sie myle.

tylko spawac nawet mie mysl o klejeniu bo to na dłuzsza mete napewno nie wystarczy a zbiornik zalejwoda przewróc tak zeby woda nie była w miejscy gdie bedzie spawane (zeby nie odmoerało temperatóry) i jechane !!!

Witam
Słyszałem coś o zasypywaniu piesmiem podczas takiego spawania ale moze sie myle. Moze tu też sie myle ale lut powinien wytrzymac. Nigdy nie miałem z tym do czynienia wiec niewiem zabardzo.
Pozdrawiam

no mozesz zrobic tak jak mowisz z ta woda wydaje mi sie ze bedzie okej tylko korek zeby byl odkrecony i na wszelki wyapodek gasnica pod reka. a mzoesz ttez zywiaca pokleic ja swoj mialem tak poklejony i juz nie ciekl to znaczy ciekl ale w innym miejscu

poxilina...zakleiłem nią zajebistą dziurę w pralcę w bębnie i pierze do dziś

nowy zbiornik kosztuje nie wiecej jak 30zl

tylko ze rzemieslniczy,bo foabryczny chyba z 80...

zalezy do jakiego auta, bo do turbiacza troche drozszy chyba

ja mam zbiornik od uno