MotoNews.pl

[126p]gdy dochodzi do ok 80km/h bije i huczy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam nastepujący problem gdy dochodze do ok 80km/h zaczyna cos huczec, bic, stukac bardzo charakterystyczny odglos dobiega on z tylenj czesci auta moze środkowej jechal dzisiaj nim lukaszc ale on tez niewie co to więc może ktoś mial coś podobnego kiedyś!!momentami zaczyna tak stukac ze wydaje sie ze odpadnie pol auta(bije że aż czuć pod nogami ) po przekroczeniu 80 km/h coraz bardziej!!!!!

zeby niebyło niedomówień zachaczyłęm tyłem autem w krawęznik krzywiąć felge !!mogly by sie wydawac że to przez ten mały wypadek ale ten odgłos był juz przed uderzeniem!!!

pomocy ten odgłos jest bardzo bardzo denerwojący i niemówie ale czasem sie boje ze cos sie urwie czy cuś!! HELPP MEEE
jesli będzie potrzeba niech ktoś sie nim przejedzie!!!

jak drzy ... moze masz bardzo nieproste koła ? uszkodzona (wykrzywiona) krotka polos ????

myślałem nad tym i wymysliłem cos
jak miałem kiedys skrzywioną półoś (długa) to własnie był taki objaw że w pewnym zakresie obrotów auto wpadało w wibracje a powyżej określonej prędkości to ustawało , jechałem dziś piotrka autem ale tam to juz całkowicie coś popieprzone bo dzwięk nasila sie wraz ze wzrostem prędkości ja stawiam i tak uparcie na półoś , zaczniemy od sprawdzenia tego a potem zobaczymy co z krótkimi półosiami ewentualnie łożyskami

Łukasz jak zwykle stanąłes na wyskości zadania to jakbędziesz mieć czas może kukniesz pod spodek czy cos takiego przywioze ci piwka i powiesz co i jak

coś bije=> uszkodzone koło ,półoś długa jak najbardziej......

panowie usterka usunięta

generalnie rozsypane łozysko prawego koła i krótka półoś kolory zmieniła
wymienilismy wszystko i jest gitara

Sorry za Ot ale podepne sie - ile kosztują 4 łozyska do kół do malca ??
Musze wymienic i nie wiem ile szykować $$

około 100-120zł