MotoNews.pl

Termostat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy warto przewiercać termostat ?? czy to w czymś pomaga??

co robić?! pierwszy raz o tym słyszę, ale domyslam się że efekt tego przewiercenia raczej w afryce by sie przydał a nie w naszym klimacie.
pozdrawiam

napewno pomoże ci w tym że silnik będziesz miał nie dogrzany przy takiej temperaturze(-15,-1 to bardzo głupi pomysł

szczególne op takiej porez jak teraz właśnie wrócilem do domu jest chyb a z minus 20 przy takiej temperaturze to chyba ognisko wsamochodzie bedziesz musiał rozpalić

tu sie niema co śmiać miałem taki sam przypadek poszedłem do sklepu po nowy termostat a pan mi mówi że mają tylko bez zaworku odpowietrzającego i że musze tylko wywiercić otworek na to ja popukałem sie w głowe i wyszedłem

Po co coś psuć skoro wszystko jest ok.
"Tuningowanie" aut w ten sposób przyczynia się tylko do stwarzania problemów.

Pozdrawiam.

po rozwierceniu to nawet asloniecie calej chlodnicy w zimie nie zapewni ci ciepla w samochodzie

Jeżeli masz instalacje gazową to proponuje wybrać się do OBI i tam mają w promocji takie gazowe grzejniki, ponieważ jedną butle już masz to samo urządzenie nie będzie dużo wazyć i spokojnie zmieści się na tylne siedzenie, ale żeby tuuning był lepszy i żeby fura robiła większe wrażenie na kolegach to ja bym wogóle wyjoł tylne siedzenia i zrobił klatke, ale najlepiej z drewna, aby odciążyć jeszcze samochód ze zbędnych kg - czyli ważące rury - a i wtedy ten grzejnik będzie można naprzykład na stałe przykręcić do podłogi. Nooo i jak już zrobisz to co napisałem powyżej to możesz wywiercić dowolną ilość dziurek w termostacie, ja bym wogóle wzioł malutkie wiertełko i wiercił jedną koło drugiej, wtedy będzie kozacko wyglądał, a dla sportowego charaktery pomaluj na czerwono A w lecie możesz np zamiast grzejnika również wybrać się do OBI (najlepiej początek jesieni - będzie tanije) i kupił taki duuuży wentylator żeby ładnie Ci wiało i w taki sposób dobrze wykorzystasz wolne miejsce po grzejniku który schować można w stodole gdy znów zima przyjdzie

Aldik strasznie ironizujesz, kolega się tylko chciał zapytać, a ty od razu z grubej rury

hahaah ja wiem że się pyta, ale ja się tak ogólnie nabijam a nie tylko z tego koleki - ma prawo niewiedzieć !!