Benzyna wylewa sie z gaznika na zew!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie.

Wracam z trasy do domu.
Przelaczam z gazu na benzyne a tu niesamowity smrod benzyny w kabinie. Otwieram maske patrze a tu caly silnik zalany benzyna, ktora leje sie na podloge. Z racji nie posiadania swiatla w garazu i malej ilosc miejsca oraz pory dnia (21.30) nie mialem czasu do tego sie zabrac i prawde powiedziawszy nie wiem czemu tak sie stalo.
Wczesniej all bylo OK. Dodam ze z tego co zauwazylem leje sie tak jakby zaraz spod filtra no i jak patrzymy z przodu na silnik to z lewej strony gaznika.

Prosze szanownych kolegow o diagnoze, bo samochod na jutro potrzebny wiec od rana bede cos kombinowal.

Zapewne zbyt duza ilosc paliwa w komorze plywakowej Skoro piszesz ze zaraz spod filtra to napewno zle ustawiony plywak i go zalewa,wzglednie zobacz jeszcze zaworek iglicowy czy sie nie zacina.I ustaw odpowiednio plywak i po sprawie

Cytat:
2005-11-20 21:44:32, esp pisze:
ciach / Przelaczam z gazu na benzyne / ciach

A plywaczek sie koledze aby nie przetarł??

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

i widzicie tu jest problem bo plywaczek byl niedawno wymieniany.

Ale moze byl zle ustawiony w kazdym badz razie to nie pierwszy raz na nowym plywaczku samochod chodzil na benzynie ale dzis dopiero taki numer odwalil.

Btw czym i jak dobrze ustawic plywak?

Problem rozwiazany

Odkrecila sie (nie wiem jakim cudem?) sroba ktorej wylot jest w komorze plywakowej (nie wiem po co?).

W kazdym bardz razie jest juz OK.

Dzieki za pomoc.