MotoNews.pl

Szyberdach przecieka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Najprawdopodobniej zapchanę są odpływy od oryginalnego szyberdachu.bo podsufitka robi się mokra. Czy ktoś wie w jaki sposób to przetkać ?

Widze ze u wszystkich jest ok w tym temacie.

Też mi przeciekał.

rada - Silikon (przynajmniej na zimę)

Nie mozna sie do tych rynienek jakos dostac? Probowalem linką to przepchać i z jednej strony wychodzi na zewnątrz, ale z drugiej i z tyłu juz nie. Podejrzewam ze cos tam siedzi i blokuje.

Ja wkladalem pancez od linki sprzegla od simsonka

Ja probowalem linka od predkosciomierza, ale dochodzi do pewnego momentu i koniec. Linka wygina sie ze wszystkie strony ale dalej nie idzie. Chyba bez rozbierania podsufitki sie nie obejdzie

U mnie też przeciekało. Okazało się że jakimś cudem spadł wężyk z odpływu i cała woda z odpływu leciała na podsufitkę . Ponieważ wężyk był za krótki nie mogłem go nałożyć na odpływ. Dokupiłem kawałek cienkiej rurki, dwa cybanty, założyłem, poskręcałem i jest ok. Zajęło mi to w sumie może godzinkę.
Ja miałem ułatwioną sprawę, bo mam szyberdach i dzięki temu nie musiałem zdejmować całej podsufitki (mam wielką dziurę w podsufitce). Odkręciłem tylko jeden róg. Jeśli nie masz szyberdachu to trochę się będziesz musiał pomęczyć. Niestety musisz to szybko zrobić żeby się tam wilgoć za bardzo nie zadomowiła.

Tomcat troche bezsensownie piszesz Jakby nie mial szyberdachu to by tez nie mial odplywow w slupkach Ale skoro ma juz szyber to ma tez i wielka dziure w podsufitce

A tak wogole to najlepiej zdjac cala podsufitke, przeciez nie ma tak wiele srubek ... 12 i 4 zatrzaski. I wszystko bedzie jasne

O kurde rzeczywiście . Chyba już jestem zmęczony i nie dokońca myślę nad tym co piszę .
W każdym razie chodziło mi o to, że ja poradziłem sobie bez zdejmowania całej podsufitki.
Chyba już pójdę spać bo znowu napiszę coś głupiego .

U mnie było dokładnie tak samo. Dwa tylne odpływy były zatkane czymś w rodzaju pasty bitumicznej! Przetkać się tego też linkami nie dało. Ale wystarczyło odgiąć podsufitówkę z nad tylnych drzwi i co prawda wąsko ale śrubokrętem wydłubałem dziadostwo i jest OK!